Як використовувати баклажани для схуднення
Це улюблена страва, але мало хто знає про те, як можна використовувати баклажани для схуднення. Баклажани містять мало жирів і багато води, тому вони чудово підходять для вашого здоров’я.
Здорові органи
Шкірка та насіння містять клітковину й чимало поживних речовин. Регулярне споживання баклажанів допомагає вашим органам добре працювати, зокрема вони допомагають печінці та жовчному міхурі виконувати свою роботу з детоксикації тіла.
Вони стимулюють травну систему і безпосередньо знижують вісцеральний жир і жир тіла. Ви можете використовувати баклажани для схуднення й одночасного зниження рівня холестерину та тригліцеридів! Додававши їх до свого раціону, ви також може боротися з хронічними захворюваннями, такими як атеросклероз і серцево-судинні розлади.
Також перевірте: Як схуднути й контролювати холестерин за допомогою баклажанової води
Інші причини, з яких ви можете використовувати баклажани для схуднення і поліпшення здоров’я
Ваш організм любить клітковину, вітаміни та мінерали в баклажанах. Це ідеально підходить для втрати ваги та поліпшення здоров’я. Ось лише кілька причин:- Баклажан допомагає покращити кровообіг завдяки вітамінам Е і антоціаніну – антиоксиданту, який запобігає хворобам серця.
- Це сечогінний засіб, який чудово підходить для дієти. Баклажани не дають організму зберігати надлишки рідини.
- Баклажани мають дуже мало калорій і великий відсоток води.
- Вони містять велику кількість натрію та калію, які необхідні для роботи нервової та серцево-судинної систем.
- Оскільки вони не містять багато жиру або цукру, їх рекомендують хворим на цукровий діабет.
- Баклажани допомагають знизити рівень холестерину, тому що вони поглинають жир у їжі, яку ви їсте. Вони виводять токсини й регулюють ваше травлення.
- Завдяки клітковині баклажани запобігають закрепам.
- Баклажани запобігають анемії та підтримують вашу імунну систему завдяки магнію і залізу.
Баклажанова вода для втрати ваги
Почніть свій шлях до схуднення з баклажанової води. Її легко зробити. Усе, що вам справді потрібно – це послідовність. Ви можете пити цей напій у будь-який час доби.
Інгредієнти
- 2 склянки яблучного оцту (400 мл)
- 1 столова ложка харчової соди (9 г)
- 1 баклажан
- сік одного не надто стиглого лимона
- 4 склянки води (1 літр)
Інструкція
- Помийте баклажан харчовою содою та яблучним оцтом, щоб видалити токсини та пестициди. Добре промийте водою.
- Баклажани поріжте на тонкі смужки (щонайменше 1 см товщиною), не знімаючи шкірку.
- Додайте смужки до глечика разом із водою і лимонним соком.
- Добре перемішайте довгою ложкою.
Важливо: поставте в холодильник принаймні за одну ніч перед споживанням. Так баклажани встигнуть віддати свої поживні речовини у воду. Сік лимона важливий, тому що він підвищує ефективність баклажанів і надає їм кращого аромату.
Додайте баклажани до раціону
Ось просте меню, яке ви можете додати до раціону.
Сніданок
- Баклажанова вода з лимоном та вівсянкою.
- Яблуко або банан.
Обід
- Склянка баклажанової води з лимоном, завжди перед їжею.
- Смажена куряча грудка з вареними овочами.
- Салат зі шпинатом, помідорами, горіхами та нежирним сиром.
Ми рекомендуємо вам прочитати: Три рецепти з куркумою на сніданок та обід
Перекус
- Склянка баклажанного соку з лимоном.
- Кілька горіхів.
Вечеря
- Одна склянка баклажанової води.
- Салат з білком. Наприклад: листя салату, папая, помідори чері, оливкова олія, риба або курятина.
Пам’ятайте, що якщо ви намагаєтеся змінити спосіб харчування, вам слід звернутися до фахівця, щоб вам рекомендували дієту, яка відповідатиме всім вашим потребам. Практично в будь-якому раціоні є місце для баклажанів!
Не забувайте також займатися фізичними вправами. Майте на увазі, що це повільний процес, але, якщо все правильно зробити та споживати баклажани для схуднення, це буде того варте.
- Hartley L., May MD., Loveman E., Colquitt JL., Rees K., Dietary fibre for the primary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2016.
- Krga I., Milenkovic D., Anthocyanins: from sources and bioavailibility to cardiovascular health benefits and molecular mechanisms of action. J Agric Food Chem, 2019. 67 (7): 1771-1783.