Як змусити себе їсти меншими порціями?

Як змусити себе їсти меншими порціями?
Як змусити себе їсти меншими порціями?

Останнє оновлення: 19 січня, 2019

Багато людей  навіть коли обирають здорове та правильне харчування, врешті-решт набирають вагу, тому що вони або не знають, скільки вони їдять, або не можуть встановити для себе певні межі. Коли ми дізнаємося, як їсти меншими порціями і зупинятися, коли ми ситі, ми зможемо підтримувати нормальну вагу і навіть втратити більше кілограмів природним шляхом.У цій статті ми дамо вам кілька рекомендацій щодо того, як не їсти, попри те, що ваше тіло вимагає ще і як уникнути переїдань з інших причин (занепокоєння, неуважність тощо).

За столом потрібно їсти меншими порціями

Є кілька простих порад, які допоможуть нам контролювати кількість їжі, яку ми хочемо та повинні з’їсти:

  • Краще споживати протягом дня страви з різною калорійністю, щоб ви могли регулювати споживання продуктів відносно своїх потреб та голоду. Вам потрібно снідати, робити передобідній перекус, обідати та наостанок підкріпитись легкою вечерею.
  • Завжди сідайте і їжте повільно, уникайте вживання їжі під час роботи.
  • Намагайтеся не виконувати декілька завдань або відволікатися на розмови під час їжі і не дивиться телевізор.
  • Краще не їсти, коли ви відчуваєте гнів або сум, тому краще почекати, поки ці почуття пройдуть.
  • Не накладайте на тарілку більше їжі, ніж ви хочете з’їсти, і якщо ви приготували занадто багато, то відразу покладіть залишок в холодильник, щоб уникнути спокуси поїсти ще.
  • Уникайте перекусів та надайте пріоритет споживанню повноцінних страв, тому що так легше відстежувати скільки ви з’їли.
щоб уникнути переїдання, потрібно їсти меншими порціями

Продукти які містять багато клітковини.

Волокно є живильною речовиною, яка міститься в багатьох продуктах, які легко надають нам відчуття ситості. Це допоможе нам відчути себе ситими, навіть коли ми з’їли менше їжі.

Незважаючи на те, що ми повинні зосередитися на повному і збалансованому харчуванні, такі продукти повинні бути в кожному щоденному меню:

  • Фрукти, особливо стиглі плоди, такі як яблука, сливи, персики, абрикоси, дині і т.д.
  • Овочі та зелень: капуста, буряк, мангольд, морква тощо
  • Цілісні зерна, такі як рис, пшениця, лобода, просо та ін.
  • Готові боби і капуста
  • Горіхи, наприклад, волоські горіхи і фундук
  • Сушені фрукти, наприклад, родзинки і чорнослив
  • Гриби
  • Морські водорості
морські водорості

Морські водорості

Серед продуктів, які ми, перерахували є водорості, тому що це дуже смачна і здорова їжа, але це мало кому відомо.

Водорості містять слиз, який поглинає воду, і збільшує свій обсяг, забезпечуючи цим повне відчуття ситності.

Ми рекомендуємо такі водорості:

Ми можемо їх додавати в наші звичні  рецепти супів, рагу, рису, макаронних виробів або приймати як природний додаток.

клітковина

Пити воду перед прийомом їжі

Пити одну або дві склянки води за півгодини до прийому їжі  – це чудовий спосіб, щоб зменшити апетит та можливість переїдання. Ми завжди рекомендуємо пити воду між прийомами їжі. Це допоможе заповнити шлунок, що заважатиме нам занадто швидко або занадто багато споживати.

З’їсти фрукти перед їжею – це також гарна ідея, тому що волокна і вміст води даватимуть ефект наповнення нашого шлунку. Також це краще та легше засвоюється, ніж традиційний хліб або печиво.

Після обіду пийте чай

Зазвичай, ми вибираємо щось на десерт, коли ми відчуваємо, що не наїлися. Іноді ми вже з’їли достатньо і, може, навіть відчуваємо себе розслабленими, але ми все ще хочемо щось з’їсти. У такі моменти ми хочемо чого-небудь солодкого або смачного, щоб відчути себе ситими та задоволеними.

Ви можете випити чаю або кави, якщо  ви розумієте, що вам недостатньо вашої порції. Також цим ви допоможете травленню. Або можна з’їсти яблуко або грушу: ці плоди добре поєднуються з іншими продуктами. Є безліч рецептів, які ви можете зробити з цими продуктами:

  • Яблучне пюре з родзинками
  • Печені яблука з медом і корицею
  • Груші у винному соусі або вині
  • Грушеве карпаччо зі смаженим мигдалем

Ми сподіваємося, що ці рецепти були  корисні для вас!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.