Як зробити сік з алое вера для застосування з лікувальною метою
Якщо взяти безпосередньо гель алое вера, можна приготувати сік, щоб застосовувати його з лікувальною метою. Сік з алое вера містить у концентрованому вигляді всі переваги алое вера та забезпечує організм багатьма поживними речовинами, щоб поліпшити здоров’я.
Які властивості має алое вера?
- Багатий на вітаміни групи А, В, С, клейстер, мінеральні речовини, дубильні речовини, олії, жирні кислоти (олеїнову і лінолеву) й амінокислоти.
- Здатен відновлювати клітини шкіри.
- Він має травні властивості.
- Діє як потужний засіб для детоксикації.
- Стимулює регенерацію внутрішніх тканин.
- Допомагає боротися з вірусами, бактеріями та грибками.
- Відновлює клітини шкіри й запобігає передчасному старінню.
- Діє як болезаспокійливий (знеболювальний) засіб.
- Зміцнює імунну систему.
- Він має потужну протизапальну дію.
Як приготувати лікарський сік з алое вера
Перед тим, як почати приготування соку з алое вера, дуже важливо мати на увазі, що свіжий гель алое вера окислюється дуже швидко, якщо контактує з повітрям. З цієї причини рекомендують дістати його безпосередньо перед початком процедури й обробити відразу, щойно розріжете лист.- Відріжте зовнішні шипи листа, використовуючи дуже гострий ніж. Щойно ви це зробили, негайно вимийте ніж. Відокремте стебло й дістаньте гель, який воно містить.
- Помістіть щедру кількість гелю алое вера в блендер, додайте сік цитрусових (наприклад, апельсинів або грейпфрутів) і змішайте всі інгредієнти протягом декількох хвилин. Рекомендуємо використати сік цитрусових, оскільки він допомагає дещо стабілізувати гель алое вера, тим самим покращуючи його смак.
- Залийте оброблений сік у закриту тару, охолодіть його, а потім використовуйте дві столові ложки на склянку води, щоб зробити склянку соку з алое вера.
- Сік з алое вера може залишатися в холодильнику протягом тижня, але, щоб отримати найбільше його переваг, рекомендують випити його за кілька днів.
Як використовувати сік з алое вера з лікувальною метою
Цей сік з алое вера багатий на поживні речовини та властивості, які дуже корисні для здоров’я. Він добре допомагає запобігти захворюванням, а також діє як засіб для лікування різних хвороб, які вражають здоров’я.Звичайна рекомендована доза становить 2 столові ложки, від одного до трьох разів на день, окремо або як сік.
Бореться із закрепами
Сік з алое вера має проносний ефект, який може допомогти боротися із закрепами. Склянка цього соку натщесерце поліпшить травлення і роботу кишківника.
Усуває проблеми з кишківником
Сік з алое також корисний для боротьби з іншими шлунково-кишковими розладами, такими як, наприклад, синдром подразненого кишківника, адже він діє як регулятор кишківника та виразок.
Зміцнює імунну систему
Він багатий на антиоксиданти й інші необхідні поживні речовини, які допомагають зміцнити імунну систему, запобігаючи різним типам захворювань. Крім того, дослідження проводять щодо того, що завдяки вмісту антиоксидантів, бета-ситостерину, вітаміну С, бета-каротину, цинку і селену, він може бути ефективним проти раку. Проте в цьому випадку досі немає достатнього наукового обґрунтування.
Допомагає в боротьбі з діабетом
Сік з алое вера можна використати як харчову добавку, яка допомагає знизити рівень цукру в крові. Проте якщо у вас діабет і ви хочете пити цей сік, слід спочатку проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути можливих побічних ефектів.
Побічні ефекти від соку з алое вера
Сік з алое вера має дуже мало побічних ефектів, але у деяких людей він може викликати побічні реакції. Серед них:
- Втрата електролітів, що призводить до затримки процесів загоєння, а також зміна кольору сечі до рожевого тону
- Дисбаланс рідини
- Кишкові кольки
Крім того, він може викликати негативні реакції у людей, які приймають ліки від таких розладів, як хвороба Крона, кишкові проблеми, порушення менструація, апендицит або коліт. У всіх цих випадках варто проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати сік з алое.
- Domínguez, R.N., Arzate, I., Chanona, J., Welti, J., Alvarado, J., Calderón, G. et al. (2012). El gel de Aloe vera: estructura, composición química, procesamiento, actividad biológica e importancia en la industria farmacéutica y alimentaria. Revista Mexicana de Ingeniería Química. 11(1), 23-43. http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1665-27382012000100003&lng=es&tlng=en
- Radha, M. H. & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 5(1), 21-26. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
- Das, S., Mishra, B., Gill, K., Ashraf, S., Singh, A., Sinha, M. et al. (2010). Isolation and characterization of novel protein with anti-fungal and anti-inflammatory properties from Aloe vera leaf gel. International Journal of Biological Macromolecules. 48(1), 38-43. https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2010.09.010
- Sahu, P.K., Giri, D. D., Singh, R., Pandey, P., Gupta, S., Shrivastava, A. K. et al. (2013). Therapeutic and Medicinal Uses of Aloe vera: A Review. Pharmacology & Pharmacy, 4(8), 599-610. https://doi.org/10.4236/pp.2013.48086
- Alishahi, M. & Abdy, E. (2013). Effects of different levels of Aloe vera L.extract on growth performance, hemato-immunological indices of Cyprinus carpio L. Iranian Journal of Veterinary Science and Technology, 5(2), 33-44. https://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/16908