Забудьте про тверді стопи завдяки двом натуральним інгредієнтам
Це вважають естетичною проблемою, яка виглядає непривабливо та завдає незручностей. Утім зазвичай тверді стопи жодним чином не шкодять здоров’ю.
На щастя, є кілька натуральних засобів, які допоможуть пом’якшити шкіру та суттєво зменшити цю проблему.
У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися з вами дуже ефективним рецептом. Для нього знадобиться лише два інгредієнти, які зазвичай легко знайти вдома.
Читайте далі, щоб дізнатися більше!
Натуральний засіб вилікує тверді стопи
Цей натуральний засіб для видалення мозолів поєднує цибулю та білий оцет.
Обидва інгредієнти відомі завдяки своїм антиоксидантним, протизапальним та антибактеріальним властивостям, які допомагають пом’якшити шкіру та відновити її здоров’я.
Вони містять активну сполуку алліцин. Цей компонент живить шкіру та полегшує виведення відмерлих клітин, що накопичилися на ній.
Цибуля й оцет також захищають шкіру від грибка та бактерій, запобігаючи розвитку інфекцій та інших проблем на стопах.
Дивіться також: Як за тиждень вилікувати сухі лікті та стопи
Чому цибуля корисна для стоп
Цибуля багата на антиоксиданти, воду та протизапальні сполуки, які допоможуть пом’якшити затверділу шкіру стоп.
Хоча аромат, звісно, міг би бути кращий, антибактеріальні та протигрибкові сполуки – це вагома причина використовувати цей продукт.
Завдяки своїм властивостям цибуля захищає уражену шкіру та зменшує мозолі. Крім того, вона стримує ріст мікроорганізмів, які спричиняють інфекції.
Завдяки вмісту вітаміну С, калію та магнію цибуля також має інші переваги для загального здоров’я шкіри.
Чому білий оцет корисний для стоп
Білий оцет – це популярний інгредієнт, який використовують у всьому світі. Він володіє антибактеріальними властивостями, які чудово допомагають під час прибирання вдома.
Органічна кислота в білому оцті вбиває мікроорганізми та дезінфікує різні робочі поверхні в домі.
Крім того, варто знати, що цей продукт також чудово лікує різноманітні проблеми зі шкірою. Завдяки зволожувальним властивостям він допомагає позбутися мозолів. Крім того, білий оцет також регулює рівень pH, запобігаючи розтріскуванню шкіри та грибковим інфекціям.
Рецепт засобу, який чудово лікує тверді стопи
Цей простий натуральний засіб є ідеальним рішенням проти затверділостей і мозолів, які утворюються на стопах.
Його дивовижні властивості захистять шкіру від інфекцій і сприятимуть виведенню мертвих клітин.
Інгредієнти
- 1 цибуля
- 1/2 склянки білого оцту
Приладдя
- Скляна банка з кришкою
- Прозорий фотопапір
- Шматок бавовни
Приготування
- Ретельно помийте цибулю та розріжте її на кілька шматків, які добре помістяться в банці. Потім додайте білий оцет і закрийте кришку.
- Поставте засіб у прохолодне, темне місце та залиште на ніч.
- Наступного дня його вже можна використовувати.
Як використовувати цей засіб
- Намочіть шматок бавовни у засобі на натріть ним затверділості на стопах.
- Накрийте їх фотопапером і залиште на 4-6 годин. Радимо використовувати засіб на ніч, щоб інгредієнти могли подіяти, поки ви відпочиваєте.
- Повторюйте процедуру, доки затвердіння не зникнуть.
- Можете доповнити засіб щоденним нанесенням зволожувальних кремів і скрабів.
- Крім того, можна також потерти затверділі ділянки пемзою, щоб пришвидшити видалення сухої або мертвої шкіри.
Готові випробувати цей засіб? Якщо ви помітили непривабливі затвердіння на шкірі, спробуйте наш простий рецепт і використовуйте його відповідно до вказаних рекомендацій.
Хоча ефект не буде миттєвий, через кілька днів ви помітите, що шкіра стала м’якша.
Запам’ятайте, що засіб із цибулею та білим оцтом не варто використовувати, якщо на шкірі вже з’явилися тріщини, адже він може спричинити подразнення. У таких випадках краще звернутися до лікаря, щоб підібрати найбільш відповідне лікування.
- Grouios, G. (2004). Corns and calluses in athletes’ feet: A cause for concern. Foot. https://doi.org/10.1016/j.foot.2004.07.005
- Benkeblia, N. (2004). Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). LWT – Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2003.09.001
- Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
- Pravasi, S. D. (2014). Acetic Acid. In Encyclopedia of Toxicology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386454-3.00216-5
- Mas, A., Troncoso, A. M., García-Parrilla, M. C., & Torija, M. J. (2015). Vinegar. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00726-1
- Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434