5 чудових причин споживати насіння чіа на сніданок
Насіння чіа маленьке за розміром, але дуже корисне.
Ви, можливо, чули про нього або бачили раніше. Якщо ви ще не пробували, прийшов час скуштувати ці цілющі зерна.
Одна із найбільших переваг соціальних мереж – це новітні технології, що дозволяють ділитися інформацією, випробовувати нові продукти, що можуть бути корисними для всієї родини. Певні корисні продукти можуть легко стати популярними.
Напевне, ви вже до цього читали, що насіння чіа є “супер’їжею”.
Ясно, що самі по собі, вони не можуть вилікувати хвороби або допомогти вам втратити зайві кілограми.
Це насіння є так званим “посередником” для гарного здоров’я. Вони можуть стати незамінними добавками для здорового харчування з трьох дуже простих причин:
- Вони збагачені білком;
- не містять жиру;
- є поживними.
У сьогоднішній статті рекомендуємо споживати це насіння на сніданок. Це найкращий час дня, коли можна отримати користь від продуктів.
Чому треба їсти насіння чіа на сніданок?
Купити його можна у будь-якому магазині органічних продуктів або у спеціальному відділі супермаркету.
Однак багато хто не знає, як найкраще приготувати його. Усе просто: підключіть уяву.
Можна додати ці зерна до йогурту, вівсянки, фруктового салату, навіть приготувати смачний коктейль.
А тепер розгляньмо всі переваги цього суперпродукту.
1. Це природне джерело жирних кислот Омега-3
Жирні кислоти Омега-3 є необхідними жирами та незамінними помічниками для кісток.
Тіло не може виробити цей тип жиру, тому важливо отримати його через їжу, яку ви їсте.
Насіння чіа є чудовим способом розпочати турбуватися про серце з початком нового дня.
Завдяки жирним кислотам Омега-3 можна знизити рівень холестерину , покращити роботу мозку, нервової системи, а також збалансувати клітинну гідратацію.
2. Додаткова доза білка
Насіння чіа на 20% складалися з рослинного білка.
Просто додайте столову ложку насіння в смузі, це допоможе збалансувати рівень енергії протягом дня.
Не забудьте їсти сніданок, збагачений білком. Це допоможе покращити метаболізм, сприятиме втраті ваги.
3. Насіння чіа ситне
Якщо намагаєтесь схуднути, насіння чіа стане найкращою стратегією на шляху до цієї мети.
Воно містить клітковину, що допомагає очистити організм та вилікувати закрепи .
Інша причина тому, що цей продукт сприяє схудненню, полягає у тому, що насіння є ситним.
Насіння чіа є гідрофільним, це означає, що воно збільшується в об’ємі під час контакту з водою. Це допоможе уникати перекусів між основними прийомами їжі, а ви відчуватимете ситість аж до обіду.
4. Зменшує рівень стресу
Ще одна причина, щоб з’їсти насіння чіа на сніданок, є його здатність знижувати рівень кортизолу в крові.
Багато-хто не знає, що стрес спалює величезні резерви магнію в нашому тілі.
Це пояснює наявність головного болю, болю у кістках або перевантаження м’язів, приміром.
Насіння чіа підвищує рівень магнію природнім чином, даруючи силу та гарне самопочуття, а також регулює рівень кортизолу і сприяє релаксації.
Людина отримує величезний запас енергії, через що почувається прекрасно.
5. Насіння чіа в поєднанні з ягодами – найкраща суміш на сніданок
Причина, чому ви завжди бачите насіння чіа в поєднанні з малиною або полуницею в журналах харчування дуже проста: ця комбінація дає потужний рівень антиоксидантів.
Не вагайтесь та відшукайте свіжі ягоди в магазинах чи на ринку. I неважливо, чи ці фрукти сезонні, чи ні, можете купувати їх замороженими, оскільки вони зберігають свої корисні властивості.
Розпочинайте день зі сніданку, збагаченого білком та антиоксидантами. Це сприятиме кращій роботі серця, печінки, а також боротиметься з ефектом вільних радикалів, що спричиняють передчасне старіння.
Краще піклуйтесь про власне здоров’я – намагайтесь споживати насіння чіа на сніданок.
- Fonte-Faria, T., Citelli, M., Atella, G. C., Raposo, H. F., Zago, L., de Souza, T., … & Barja-Fidalgo, C. (2019). Chia oil supplementation changes body composition and activates insulin signaling cascade in skeletal muscle tissue of obese animals. Nutrition, 58, 167-174.
- Gutiérrez Tolentino, Rey, Ramírez Vega, Ma. Lourdes, Vega y León, Salvador, Fontecha, Javier, Rodríguez, Luis Miguel, & Escobar Medina, Arturo. (2014). Contenido de ácidos grasos en semillas de chía (Salvia hispanica L.) cultivadas en cuatro estados de México. Revista Cubana de Plantas Medicinales, 19(3), 199-207. Recuperado en 31 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1028-47962014000300008&lng=es&tlng=es.
- Rosas-Mendoza, Marta Elvia, Coria-Hernández, Jonathan, Meléndez-Pérez, Rosalía, & Arjona-Román, José Luis. (2017). Characteristics of Chia (Salvia hispanica L.) Seed Oil Extracted by Ultrasound Assistance. Journal of the Mexican Chemical Society, 61(4), 326-335. Recuperado en 31 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1870-249X2017000400326&lng=es&tlng=en.