7 фруктів для виведення сечової кислоти

Лютий 25, 2019
Свіжі грейпфрути володіють потужними сечогінними властивостями, саме тому вони чудово підходять для виведення сечової кислоти із крові людини.

Надмірне накопичення сечової кислоти в організмі провокує розвиток такого серйозного синдрому, як гіперурікемія. Це захворювання негативно впливає на роботу нирок та стан суглобів. На щастя, можна прискорити процес виведення сечової кислоти з організму, якщо включити до щоденного раціону певні фрукти.

Сечова кислота – це хімічна речовина, яка утворюється у результаті розпаду пуринів, потрапляє у кров та виводиться з організму через фільтраційну систему нирок.

Проблеми виникають при накопиченні сечової кислоти у великих кількостях. Причин появи надлишку сечової кислоти може бути декілька: або ви споживаєте надто багато продуктів, що містять цю речовину, або ваші нирки не здатні виконувати свої очисні функції належним чином.

У результаті накопичення сечової кислоти відбувається утворення невеликих за розміром кристалів, які не тільки провокують розвиток обструкцій, але й викликають набряки, сильний біль та інші неприємні симптоми, що суттєво погіршують якість життя.

На щастя, виправити ситуацію можна за допомогою корисних харчових звичок. Усе, що вам знадобиться – це переглянути свій щоденний раціон та обов’язково включити до нього ті продукти, які допоможуть відрегулювати рівень сечової кислоти та вивести її надлишок з організму.

У цій статті ми детальніше розповімо про 7 фруктів, які стимулюють процес виведення сечової кислоти безпечним шляхом.

Неодмінно переконайтеся в їхній ефективності на власному досвіді!

Фрукти та ягоди для виведення сечової кислоти

1. Вишня

вишня для виведення сечової кислоти

До складу вишень входить флавоноїд антоціан, котрий діє як потужний протизапальний агент при таких серйозних захворюваннях, як подагра.

До того ж ця речовина стимулює процес виведення сечової кислоти, зменшує ознаки запальних процесів та усуває набряки уражених тканин.

  • Рекомендуємо щодня вживати 2,5 склянки (приблизно 250 г) свіжих вишень. Ви можете їсти ягоди свіжими або готувати на їхній основі натуральні соки.

2. Яблуко

Усім відомо, що яблука є потужним джерелом клітковини, води та незамінних антиоксидантів. Саме тому вони чудово очищують кров від токсинів, а також прискорюють процес виведення сечової кислоти з організму.

Яблука є незамінними для покращення травлення. До того ж, вони допомагають розщеплювати пурини та стимулюють очищення організму від токсинів, які накопичуються у товстій кишці.

Завдяки своїм природним сечогінним властивостям яблука сприяють виведенню зайвої рідини. За умови регулярного вживання свіжих яблук можна зміцнити суглоби та м’язи.

  • Щоранку пийте одну склянку свіжого яблучного соку на порожній шлунок.
  • Додавайте свіжі яблука під час приготування салатів та смузі.

3. Чорниця

свіжа чорниця для виведення сечової кислоти

Коли йдеться про виведення сечової кислоти з організму, неможливо не згадати про такі поживні ягоди, як чорниця та журавлина.

Завдяки високому вмісту вітаміну С та антоціану вони мають здатність швидко та ефективно розщеплювати пурини. У результаті цього надлишок сечової кислоти виводиться з організму через сечу, що є цілком безпечним методом.

  • Ви можете вживати ягоди у свіжому вигляді або додавати їх до натуральних смузі та джемів.
  • З метою усунення ознак запалення рекомендуємо щоранку натщесерце випивати склянку ягідного соку.

4. Грейпфрут

Грейпфрути вигідно виділяються з-поміж інших цитрусових фруктів своїми потужними сечогінними та протизапальними властивостями. Завдяки своїй здатності виводити з організму зайву рідину вони здатні не тільки зменшувати кількість сечової кислоти, але й запобігати розвитку проблем із суглобами.

До складу грейпфрутів входить велика кількість вітаміну С, води та незамінної клітковини. Завдяки цьому регулярне вживання грейпфрутів позитивно впливає на роботу нирок, стимулюючи процес очищення крові та виведення сечової кислоти.

  • Випивайте склянку натурального грейпфрутового соку натщесерце щодня впродовж 7 днів поспіль.
  • Вживайте фрукт свіжим 2-3 рази на день.

5. Полуниця

свіжа полуниця для виведення сечової кислоти

Полуниці характеризуються високим вмістом антиоксидантів, які не лише нейтралізують негативний вплив сечової кислоти на організм, але й прискорюють її виведення.

Ба більше, до складу цієї смачної ягоди також входять флавоноїди та вітамін С, які разом із клітковиною сприяють розщепленню пуринів у деяких харчових продуктах, що потрапляють в організм людини.

Оскільки полуниця володіє потужними сечогінними властивостями, вона збільшує кількість сечі, яку виробляють нирки, тим самим прискорюючи процес виведення сечової кислоти з організму.

  • З’їдайте 0,5 склянки (приблизно 75 г) свіжих полуниць кожного ранку натщесерце.
  • Також можете вживати полуницю у вигляді натурального соку до трьох разів на тиждень.
  • Не забувайте додавати цю ароматну ягоду до смузі та салатів.

6. Лимон

Лимони є неймовірно корисними цитрусовими фруктами з лужними властивостями. Завдяки цьому вони не тільки регулюють рівень рН крові, але й зменшують кількість сечової кислоти в організмі.

Завдяки своїм очисним властивостям свіжі лимони стимулюють процес виведення надлишку сечової кислоти, не дозволяючи їй накопичуватися у суглобах та нирках.

Цей цитрусовий фрукт діє як природний протизапальний та сечогінний засіб. За умови регулярного вживання лимонів ви зможете не тільки вивести з організму зайву рідину, але й позбутися болю у суглобах.

  • Випивайте по одній склянці теплого лимонного соку натщесерце кожного дня.
  • Приправляйте натуральним лимонним соком смузі та салати.
  • Змішуйте лимонний сік з оливковою олією для кращого засвоєння та підвищення корисних властивостей фрукта.

7. Апельсин

апельсин для виведення сечової кислоти

Іншим цитрусовим фруктом, який сприяє розщепленню пуринів, є апельсин.

Апельсин здобув широку популярність в усьому світі завдяки своєму неймовірному смаку та високому вмісту вітаміну С. Втім, на цьому його переваги не закінчуються, адже свіжий апельсин також має здатність швидко та безпечно очищувати кров від токсинів.

До складу апельсинів також входять клітковина та флавоноїди. Ці речовини стимулюють роботу нирок, тим самим оптимізуючи процес виведення сечової кислоти через сечу.

  • Випивайте одну склянку апельсинового соку щодня в обідню пору.

Чи доводилося вам шукати засоби для боротьби з надлишком сечової кислоти? Можливо, ви страждаєте через подагру? У такому випадку ми рекомендуємо неодмінно додати до щоденного раціону всі згадані вище фрукти та позбутися цих проблем природним шляхом.

  • Jiménez, Abraham Emilio Reyes, et al. “Prevalencia del síndrome metabólico en relación con las concentraciones de ácido úrico.” Medicina Interna de México 25.4 (2009): 278-284.
  • Martínez Álvarez, J. R., et al. “Recomendaciones de alimentación para la población española.” Nutrición Clínica y dietética hospitalaria 30.1 (2010): 4-14.
  • Molina, P., et al. “¿ Es el ácido úrico un factor de riesgo cardiovascular?,¿ cuál es su implicación en la progresión de la enfermedad renal crónica?.” Nefrología 2.5 (2011).