Апельсиновий пиріг: 2 рецепти з корисними продуктами
Усі ми обожнюємо десерти. Зрештою, солодощі завжди дуже смачні. Тим не менш, ми повинні також стежити за своїм здоров’ям і бути в курсі того, що ми споживаємо. У цій статті ми пропонуємо вам два рецепти, як приготувати апельсиновий пиріг з корисними інгредієнтами.
Ми всі знаємо, що апельсини є важливим фруктом з високим вмістом вітаміну С.
Але хіба це їхня єдина властивість?
Відповідь “ні”!
Апельсини також:
- Чудові антиоксиданти
- Дезінфекційні та мікробіоцидні речовини
- Поліпшують травну систему
- Допомагають під час накопичення заліза
- Покращують здоров’я шкіри
- Допомагають боротися з холестерином
Крім того, апельсини можуть зменшити ризик серцевих, судинних та дегенеративних захворювань. Вони також допомагають виробляти колаген, червоні кров’яні тільця, а також боротися з багатьма інфекціями в нашому організмі.
Для цього рецепта потрібно використовувати інгредієнти з низьким вмістом калорій та вуглеводів. Необхідно додати природні підсолоджувачі, зерна, які не підвищують рівень глюкози в крові, здорові рослинні олії та інші продукти, які є корисними для організму.
Отже, чого ви чекаєте? Навчіться робити апельсиновий пиріг двома різними способами з натуральними інгредієнтами, який полюблять навіть наймолодші члени вашої сім’ї, просто зараз!
Апельсиновий пиріг з натуральними інгредієнтами
1. Традиційний рецепт апельсинового пирога
Для приготування вам просто потрібні натуральні інгредієнти. Усе інше буде таким самим, як під час приготування звичайного апельсинового пирога.
Крім того, у вас вийде смачний десерт, як на обід, так і на вечерю. Пам’ятайте, що це не займе багато часу, але ви отримаєте корисний варіант десерту для свого здоров’я.
Інгредієнти
- 5 органічних яєць
- 4 столові ложки меду
- 1 столова ложка ванілі
- 4 столові ложки кокосової олії
- 1/4 склянки знежиреного молока
- 1/2 склянки кокосового борошна
- 1 столова ложка харчової соди
- 1/2 ложки солі
- Шкірка одного апельсина
Інструкція
- У великій мисці збийте яйця, кокосову олію, знежирене молоко, мед, ваніль та апельсинову шкіру.
- У окремій мисці змішайте кокосове борошно, харчову соду та сіль.
- Залийте першу суміш у другу миску з борошном і добре перемішайте.
- Смажте форму для випічки невеликою кількістю кокосової олії та насипте трохи борошна, щоб запобігти прилипанню тіста до країв форми.
- Вилийте суміш у форму для випічки і запікайте 40 хвилин на 180 градусів.
- Коли приготується, дайте охолонути і можете прикрасити апельсиновими скибочками, якщо вам подобається.
- Насолоджуйтесь цим смачним апельсиновим пирогом!
2. Апельсиновий пиріг для діабетиків
Ми знаємо, що діабет є хворобою, яка не дозволяє людям насолоджуватися життям повною мірою та їсти багато солодощів. Однак це не завжди повинно бути так.
Цей рецепт містить тільки здорові інгредієнти. Через це люди, які страждають на діабет, можуть його споживати, але помірно.
Інгредієнти
- 4 органічні яйця
- 1/4 склянки стевії
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1/2 склянки знежиреного молока
- 3/4 склянки просипаного борошна
- Сік одного апельсина
- Шкірка одного апельсина
Інструкція
- За допомогою міксера збийте стевію та оливкову олію. Ви також можете використовувати кокосову олію, яка теж є корисною.
- Додайте яйця по одному, а потім шкірку апельсина та його сік, збиваючи під час додавання.
- Додайте борошно та молоко і продовжуйте змішувати до тих пір, поки суміш не буде однорідною.
- Перелийте тісто у форму для випікання і готуйте 30-40 хвилин на 180 градусах. Дістаньте з духовки.
- Нехай охолоне і можна подавати цей смачний пиріг!
- O’Neil CE, Nicklas TA, Rampersaud GC, Fulgoni VL 3rd. 100% orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutr J. 2012;11:107. Published 2012 Dec 12. doi:10.1186/1475-2891-11-107
- Ruibal-Mendieta, N. L., Delacroix, D. L., Mignolet, E., Pycke, J. M., Marques, C., Rozenberg, R., … Larondelle, Y. (2005). Spelt (Triticum aestivum ssp. spelta) as a source of breadmaking flours and bran naturally enriched in oleic acid and minerals but not phytic acid. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53(7), 2751–2759. https://doi.org/10.1021/jf048506e