Смачна запечена курка з апельсином і розмарином

16 лютого, 2019
Смачна запечена курка з апельсином і розмарином
 

Ця запечена курка з апельсином і розмарином – це незвичайний та смачний спосіб їсти поживне м’ясо. Це можливість спробувати щось нове замість старих і обридлих рецептів.

Настав час вписати нові рецепти у свою кулінарну книгу, адже усім нам надбирає постійно їсти одні й ті ж страви. Тому підготуйтеся до кулінарних експериментів і випробуйте наші поради. Ми хочемо розповісти вам, як готується запечена курка з апельсином і розмарином. Цей смачний рецепт має аромат і смак розмарину, який чудово поєднується з ноткою цитрусових.

Усе залежатиме від ваших ідей і креативності. Запечена курка буває особливою, повірте нам.

Також, скоріш за все, ви сумніватиметеся, чи варто використовувати розмарин.

Адже його традиційно додають до м’яса, пасти та піци. Утім розмарин також добре пасує до тушкованих страв і курятини. Він додає їжі характерний аромат і присмак.

Не гайте ні хвилини й неодмінно випробуйте цей рецепт. Ви завжди можете змінити його на свій смак. Наприклад, додати часник і карі, щоб вразити свої смакові рецептори.

смачна запечена курка

Рецепт: запечена курка з апельсином і розмарином

Чому бажано дотримуватися цього рецепту?

Хоча кожна культура та дім має свої кулінарні традиції, іноді важливо пробувати щось нове. З роками їжа набридає й перестає приносити очікуване задоволення. Оригінальні рецепти та нові незвичні страви зроблять ваше життя різноманітнішим. Ви не лише здобудете нові знання, а й вдосконалите свої кулінарні вміння.

Саме тому ми радимо спершу спробувати приготувати наш рецепт, а вже потім робити власні варіації. Запечена курка з апельсином і розмарином надзвичайно смачна. Поєднання цитрусового смаку апельсина із солоними приправами та свіжою й ароматною ноткою розмарину може здаватися ризикованим рішенням.

запечена курка з апельсином

Радимо звернути увагу на якість інгредієнтів. Це суттєво впливає на кінцевий результат і користь страви. На жаль, багато людей нехтують якістю продуктів і ставляться до цього несерйозно. Тому ми наголошуємо на органічності.

Інгредієнти

  • 2 цілі курки без шкіри (близько 2 кілограми)
  • 3 великі цибулі
  • 4 очищені зубчики часнику
  • 2 ½ склянки апельсинового соку (640 мл)
  • 3 столові ложки меленого розмарину (45 г)
  • ¾ склянки оливкової олії (150 мл)
  • 3 столові ложки солі (45 г)
  • 3 столові ложки меленого чорного перцю (45 г)
запечена курка з апельсином та розмарином

Вказівки

  1. У цьому рецепті важливо звернути особливу увагу на кількість і поєднання приправ.
  2. Спершу наріжте цибулю (шматки мають мати приблизно 2 см).
  3. Після цього наріжте часник, покладіть усі інгредієнти в миску середнього розміру та додайте олію, трохи тертої апельсинової шкірки, чорний перець і розмарин.
  4. Потім перемішайте все і дайте їм настоятися.
  5. Вилийте суміш на курку, так щоб покрити її. Будьте уважні до цієї деталі, адже важливо максимально вкрити обидві курки.
  6. Поставте м’ясо в морозильник на 40-60 хвилин. Завдяки цьому воно краще замаринується й спеції добре поєднаються.
  7. Коли зазначений час мине, вийміть курку з морозильника та додайте більше приправ (якщо необхідно).
  8. Попередньо нагрійте духовку до 180°C.  Викладіть курку у форму та запікайте 30 хвилин. Після цього відкрийте духовку, переверніть їх і залиште ще на 30 хвилин.
  9. Вийміть страву з духовки, коли м’ясо підрум’яниться. Дайте трохи охолонути. Смачного!
 
  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Pollo a la naranja. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 5 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_a_la_naranja