Корисні властивості води з медом
Багато з ваc вже знають про корисні властивості меду та способи його використання для догляду за собою. Мед – дуже корисний, він має багато надзвичайних переваг, які можуть суттєво покращити здоров’я та допомогти побороти недуги. А вода з медом при регулярному вживанні збільшить ефект від його вживання та приємно вас здивує.
Численні дослідження підтверджують, що вода з медом є надзвичайно корисною для здоров’я, крім того, її дуже просто та зручно пити регулярно. У цій статті ми розповімо про переваги такого напою натщесерце.
Допомагає схуднути
Мед – це продукт, який подарує вам відчуття ситості та допоможе уникнути перекусів через знервованість. Розчиніть столову ложку меду у воді, і це допоможе вам схуднути, адже ви менше відчуватимете голод. Крім того, такий напій контролює механізми мозку, які впливають на бажання з’їсти цукор або щось солодке.
Бореться з артритом
Дослідження, яке провели в університеті Копенгагена, виявило, що у людей, які вживали воду з медом, біль та неприємні відчуття минали вже за декілька хвилин. Саме тому воду з медом рекомендують пити для зняття болю від артриту або його запобігання.
Знижує рівень холестерину
Ще одне дослідження виявило, що ті, у кого підвищений рівень холестерину, можуть за дві години знизити його на 10%. Вода з медом запобігає виникненню захворювань серця та проблем з кровообігом. Для того, щоб цей метод подіяв, учасники вживали 2 столові ложки меду на півлітри води.
Зміцнює імунну систему
Мед володіє антибіотичними та антибактеріальними властивостями, тому він допомагає побороти бактерії та віруси, які призводять до таких інфекцій, як простуда або грип. Вода з медом на голодний шлунок – це чудовий засіб для зміцнення імунної системи та запобігання усіх типів захворювань.
Знімає втому
Вода з медом допомагає побороти втому та її симптоми всього лише за декілька днів. Розчинений у воді мед подарує організму життєву силу та збільшить активність мозку.
Дарує енергію
Вода з медом також надасть організму дивовижний заряд енергії, який допоможе бути активнішими та більше встигати. Хоча сьогодні на полицях магазинів і можна знайти багато інших енергетичних напоїв, правда в тому, що у них містяться шкідливі для організму складники, які впливають на стан здоров’я.
Вода з медом – значно кращий вибір, адже це натуральне джерело енергії та інших важливих поживних речовин.
Додаткові переваги
- Ефективний засіб для лікування “лінивого” кишківника.
- Чудова альтернатива при таких захворюваннях, як бронхіт, астма та інших респіраторних хворобах.
- Допомагає виводити токсини, які накопичуються в організмі.
- Очищає шлунково-кишковий тракт та бореться з паразитами.
- Прекрасно очищає увесь організм завдяки антибактеріальним та антибіотичним властивостям.
- Покращує роботу кишківника та вбиває мікроорганізми.
Як готується вода з медом
Все, що вам потрібно, – просто розчинити столову ложку натурального меду у склянці теплої води та випити на голодний шлунок. Цей напій добре смакує, тому ще й допоможе зняти стрес і тягар інших емоційних проблем.
Пам’ятайте…
Для того, аби цей напій максимально подіяв та допоміг у профілактиці низки захворювань, його потрібно пити кожного ранку натщесерце. Вода з медом дуже корисна для шлунку, крім того, мед додатково живить організм і позитивно впливає на шкіру.
Якщо ви хочете покращити роботу нирок, пийте суміш перед сном, аби протягом ночі вона могла діяти на організм.
Вода з медом натщесерце може запобігти передчасному старінню та пошкодженню клітин, а це добре як для шкіри, так і для всіх органів.
-
Ulloa, A., Mondragón Cortez, P. M., Rogelio, Q. F. B., Rodríguez, R., Juan, Q. F. B., Reséndiz Vázquez, A., … Ulloa, R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente (Vol. 2, pp. 11–18).
https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6 -
Kumul, R. C., Ruiz, J. C. R., Vázquez, E. O., & Campos, M. R. S. (2015). Potencial antioxidante de la miel de melipona beecheii y su relación con la salud: Una revisión. Nutricion Hospitalaria, 32(4), 1432–1442.
https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9312 - Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. Pharmacognosy research, 9(2), 121-127.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/ - Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 1(2), 154-60.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/ - Ediriweera, E. R., & Premarathna, N. Y. (2012). Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu, 33(2), 178-82.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/ - Bactericidal activity of different honeys against pathogenic bacteria (2005). Lusby PE, Coombes AL, Wilkinson JM.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16099322/