Лікувальні властивості імбиру

27 грудня, 2018
Чи чули ви про лікувальні властивості імбиру? Цей корінь дивовижно впливає на наше здоров'я, покращуючи його стан. Дізнайтесь більше в нашій статті.

Імбир – корінь азіатського походження. Він відомий у всьому світі, через його використання в кулінарії, а також, завдяки лікувальним властивостям. Ця пахуча рослина має пряний аромат і є дуже ефективною у боротьбі з різними захворюваннями.Поговорімо про лікувальні властивості імбиру.

Протягом багатьох років, імбир використовували, як основну спецію до азіатської їжі. Експерти довели, що він здійснює лікувальний ефект при захворюваннях органів травлення і серця.

Лікувальні властивості імбиру

Тут зазначено низку властивостей, які має ця лікувальна рослина:

Знеболювальний і протизапальний засіб

Застосовуйте його як компрес від болю в суглобах, спричиненого холодом, або від артриту.

Для серця

серце

Імбир можна використовувати як засіб для лікування серцево-судинних захворювань. Він знижує рівень холестерину в артеріях і допомагає захистити вашу кров.

Кровообіг

Він чудово підходить для покращення кровообігу. Рекомендовано для людей, у яких часто холодні руки і ноги.

Головні болі

головні болі

 

Імбир допомагає боротися з  головними болями та нестерпними мігренями. Для кращих результатів – вживайте його тричі на день.

Читайте: Як приготувати імбирний коктейль.

Нудота і рвотні позиви

Спожита у вигляді настою, ця рослина знижує запаморочення і викликає блювоту. Це рекомендується вагітним жінкам, які відчувають нудоту протягом перших тижнів вагітності. Тим не менше, ви не повинні зловживати цією рослиною.

Для травлення

жінка тримається за живіт

Ці природні ліки полегшують симптоми гастриту, знижують рівень кислоти, здуття живота, спазми, синдром подразненої товстої кишки, і ще багато захворювань. Вони контролюють жовч, яка виробляється і покращують метаболізм.

Застуда та інфекції

Імбир рекомендують для лікування отиту, циститу, алергії та застуди. Він також полегшує кашель і допомагає очистити дихальні шляхи.

Поради стосовно рослини

Імбир повинен зберігатися цілим, в сухому місці, далеко від джерел тепла і сонячного світла. Щоб приготувати різні види чаю, до імбиру можна додавати:

  • Насіння льону
  • Кедр
  • Арніку
  • Кайенский перець
  • Алое
  • Страстоцвіт
  • Розмарин
  • Овес
  • Часник
  • Лимон

До того ж, ви можете їсти імбир разом з вашими стравами. Він відомий як один з найпопулярніших і вишуканих спецій.

Читайте: Імбирний смузі з ананасом та кокосом для втрати ваги.

Пам’ятайте …

Завжди краще використовувати те, що дає нам природа. Такі ресурси є життєво важливим джерелом для відновлення вашого здоров`я. Цілющі властивості імбиру допомагають протидіяти багатьом хворобам, які з’являються з віком. Також не забувайте: що забагато – те нездорово.

Якщо ви помітили які-небудь несподівані реакції через надмірне вживання імбиру, перестаньте його вживати щонайменше на 4 дні. Завжди звертайтеся до фахівця, щоб проконсультуватися з приводу цієї лікарської рослини.

  • Anti-Parasitic Activity of Zingiber officinale (Ginger): A Brief Review.Nagwa Mostafa El-Sayed, Magda Mostafa El-Saka. (2015). DOI: 10.14437/2378-7864-2-112
  • Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. Chang JS1, Wang KC, Yeh CF, Shieh DE, Chiang LC.  Department of Renal Care, College of Medicine, Kaohsiung Medical University, Kaohsiung, Taiwan. (2013). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23123794
  • Acute effects of dietary ginger on muscle pain induced by eccentric exercise.
    Black CD1, O’Connor PJ.Department of Kinesiology, Georgia College and State University, Milledgeville, GA, USA.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21031618
  • Investigation of the effect of ginger on the lipid levels. A double blind controlled clinical trial.Department of Pharmacology, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran. (2008). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18813412
  • The Effects of Ginger on Fasting Blood Sugar, Hemoglobin A1c, Apolipoprotein B, Apolipoprotein.  Nafiseh Khandouzi, Farzad Shidfar, Asadollah Rajab, Tayebeh Rahideh, Payam Hosseini, and Mohsen Mir Taherif. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4277626/
  • Comparison of effects of ginger, mefenamic acid, and ibuprofen on pain in women with primary dysmenorrhea. Ozgoli G1, Goli M, Moattar F. Nursing and Midwifery School, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran. (2009). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19216660
  • Nikkhah Bodagh, M., Maleki, I., & Hekmatdoost, A. (2019). Ginger in gastrointestinal disorders: a systematic review of clinical trials. Food science & nutrition, 7(1), 96-108. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/fsn3.807
  • Srivastava, K. C., & Mustafa, T. (1992). Ginger (Zingiber officinale) in rheumatism and musculoskeletal disorders. Medical hypotheses, 39(4), 342-348. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/030698779290059L
  • Saquicaray, A., & Del Pilar, M. (2012). Evaluación de la Actividad Antiinflamatoria de la Mezcla de Extractos Fluidos de Jengibre (Zingiber officinale), Tomillo (Thymus vulgaris L.), Romero(Bachelor’s thesis). http://dspace.espoch.edu.ec/handle/123456789/2003
  • Fuhrman, B., Rosenblat, M., Hayek, T., Coleman, R., & Aviram, M. (2000). Ginger extract consumption reduces plasma cholesterol, inhibits LDL oxidation and attenuates development of atherosclerosis in atherosclerotic, apolipoprotein E-deficient mice. The Journal of nutrition, 130(5), 1124-1131. https://academic.oup.com/jn/article/130/5/1124/4686485
  • Li, Y., Tran, V. H., Duke, C. C., & Roufogalis, B. D. (2012). Preventive and protective properties of Zingiber officinale (ginger) in diabetes mellitus, diabetic complications, and associated lipid and other metabolic disorders: a brief review. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2012. https://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/516870/
  • San Chang, J., Wang, K. C., Yeh, C. F., Shieh, D. E., & Chiang, L. C. (2013). Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. Journal of ethnopharmacology, 145(1), 146-151. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23123794
  • Stoilova, I., Krastanov, A., Stoyanova, A., Denev, P., & Gargova, S. (2007). Antioxidant activity of a ginger extract (Zingiber officinale). Food chemistry, 102(3), 764-770. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460600481X