Напій для усунення токсинів зі шпинатом, морквою і лимоном
Якщо ви почуваєтеся втомленими, розчарованими, нервовими або відчуваєте фізичний дискомфорт, варто спробувати цей напій для усунення токсинів з вашого тіла. Принаймні двічі на рік ми всі повинні присвятити кілька днів очищенню тіла за допомогою харчових або лікарських добавок.
У цій статті ми розповімо вам про напій зі шпинату, моркви та лимона, який виводить токсини. Результат – смачний зелений смузі, який допоможе налагодити функції печінки, нирок та кишківника. Спробуйте, і ви будете здивовані результатами!
Чому важливо усувати токсини?
Наше тіло постійно акумулює токсичні речовини через різні чинники:
- Продукти, які ми погано перетравлюємо.
- Хімічні інгредієнти, такі як пестициди, добавки тощо.
- Важкі метали, такі як ртуть, миш’як, свинець тощо.
- Тютюн і алкоголь.
- Забруднення довкілля.
- Хімічні речовини в гігієнічних засобах, засобах для чищення тощо.
- Стрес і негативні емоції.
Щоб підтримувати гарне здоров’я та хорошу якість життя, необхідно намагатися усунути токсини за допомогою харчування, лікарських добавок та природних прийомів. Однак якщо ми шукаємо простий і економний варіант, вдома можна зробити дуже ефективні очисні напої.
Очисні продукти
У цей напій ми додамо три дуже корисні продукти. Нижче ми виділимо їхні основні властивості:
- Шпинат: усі зелені листові овочі чудово підходять для детоксикації організму, оскільки вони покращують роботу печінки завдяки своїм пігментам. Шпинат також є сечогінним, лужним і проносним засобом. Він також відомий своїм високим вмістом заліза, ідеально підходить для боротьби з анемією, а також антиоксидантними властивостями, які допомагають запобігти передчасному старінню.
- Морква: морква багата на бета-каротини, фолієву кислоту та мінерали, такими як фосфор і кальцій. Вона має відновлювальні властивості. Вона допомагає підлужити організм і поліпшити зір, шкіру, волосся та нігті.
- Лимон: лимони мають чи не найбільше очисних властивостей. Їхня репутація як очисних засобів це підтверджує. Лимон детоксикує печінку, нирки та кишківник, тому саме він є основним інгредієнтом нашого напою.
Корисний напій для усунення токсинів
Цей напій чудово підходить для усунення токсинів, завдяки поживним речовинам, виявленим у трьох основних його складових. За допомогою цих продуктів можна покращити очисну здатність органів нашого організму і зробити роботу печінки, нирок та кишківника більш ефективною.
Крім того, цей напій також допомагає з дефіцитом поживних речовин, оскільки він багатий на вітаміни та мінерали, які наш організм може легко поглинати. Отже, не тільки наше здоров’я покращиться, але й наша зовнішність.
Інгредієнти
Щоб приготувати цей напій для усунення токсинів, знадобляться такі інгредієнти:
- 2 жмені свіжого шпинату (50 г)
- 2 моркви
- сік з 1 лимона та його шкірки
- 1 склянка води (200 мл)
- 1 ложка меду (25 г)
Ми рекомендуємо вибирати органічні інгредієнти, особливо якщо метою є усунення токсинів. Інакше є ризик запобігти очищенню, тому що пестициди можуть бути шкідливими для здоров’я.
Що робити?
Щоб приготувати цей лікувальний напій, потрібно виконати такі кроки:
- Спочатку вичавте лимон і отримайте сік. Якщо він органічний, ми також можемо натерти трохи цедри й додати її до напою.
- Змішайте лимонний сік з іншими інгредієнтами: шпинатом, морквою, водою та медом.
- Якщо ви хочете приготувати смузі, текстура має бути з кремовою. Напій буде дуже багатим на клітковину і ситнім.
- Якщо ви оберете сік, у вас буде легкий напій. Обидва варіанти мають очисні властивості.
Як споживати?
- Найкращий час для споживання очисного засобу – вранці, натщесерце, принаймні за півгодини до сніданку.
- Вранці наш організм готовий до сприйняття будь-якої поживної речовини, і ефектність напою набагато потужніша.
- Можна також пити його ввечері. Проте його сечогінні властивості можуть змусити нас ходити в туалет протягом наступних кількох годин.
- Пийте цей напій для усунення токсинів принаймні тиждень поспіль. В ідеалі, варто робити це протягом двох тижнів, а потім повторювати кожні три місяці для регулярної детоксикації.
- GARCIA DAMBORENEA, R., SANCHO, J. L. D. E., VILLAR COLSA, F., GOMEZ ULLATE, P., LAMPREABE, I., OROFINO, L., & MU�IZ MARTIN, R. (1977). LOS DIURETICOS. Gaceta Médica de Bilbao.
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
- Peñuela, J. M. (1994). Influencia de los procesos de cocción y conservación sobre el contenido de nitratos y nitritos en espinacas (spinacia oleracea l.). Universidad Complutense de Madrid, Servicio de Publicaciones. https://doi.org/10.1179/1476830511Y.0000000011