Натуральні домашні засоби від печії

05 лютого, 2019
Якщо ви хочете позбутися печії, перш за все ретельно пережовуйте їжу під час трапези, адже слина стимулює процес травлення.

Печія – це неймовірно неприємний розлад травлення, який негативно впливає не лише на роботу травної системи, але й на самопочуття та здоров’я людини в цілому. Тому варто знати прості домашні засоби від печії, які завжди будуть під рукою.

У цій статті ми розповімо про натуральні домашні засоби від печії. На противагу синтетичним медикаментам вони є цілковито безпечними для організму та не мають жодних побічних ефектів.

Антациди не завжди ефективно допомагають від печії

Навіть регулярне вживання антацидів не гарантує усунення симптомів печії. До того ж, тривале споживання антацидів може бути дуже небезпечним для травної системи та інших внутрішніх органів.

Ці препарати здатні змінити природний рівень кислотності шлунка та відрегулювати рівень рН таким чином, щоб суттєво полегшити процес перетравлення їжі.

Утім, щойно ви припините приймати медикаменти, ви послабите роботу шлунка та зробите свій організм більш вразливим до різноманітних захворювань.

Споживайте більше продуктів з лужними властивостями

овочі як домашні засоби від печії

Якщо хочете надовго забути про печію, у вашому раціоні постійно мають бути продукти з потужними лужними властивостями.

Саме їжа з лужним середовищем має здатність регулювати та вирівнювати рівень кислотності в організмі людини.

За умови регулярного споживання цих продуктів ви не зміните рівень рН шлунка, а поступово усунете надлишок кислот, не вплинувши при цьому на процес травлення.

Які продукти володіють лужними властивостями?

  • Зелені листові овочі: селера, броколі, огірок, петрушка, тощо.
  • Інші овочі: томати, буряки, браунколь
  • Фрукти: авокадо, лимони, помело
  • Бобові
  • Горіхи: мигдаль
  • Насіння
  • Морські водорості

Уникайте продуктів з високим рівнем кислотності

Якщо ви хочете позбутися печії або знизити ризик розвитку цього розладу травлення у майбутньому, вам необхідно не лише включити до раціону продукти з лужними властивостями, але й скоротити вживання страв з підвищеним рівнем кислотності. До них належать:

  • Алкогольні напої
  • Кава
  • Пакетовані соки та газовані напої
  • Білий цукор
  • Рафіноване борошно
  • Кухонна сіль
  • Молочні продукти
  • Смажена їжа
  • Сосиски та інші ковбасні вироби

Пийте більше води

вода допоможе полегшити печію

Якщо ви хочете покращити роботу травної системи, позбутися печії та вивести з організму токсини, ми рекомендуємо щодня випивати не менше 1,5 літра чистої питної води. Найкраще вживати воду вранці натщесерце та між прийомами їжі.

Немає нічого простішого, аніж регулярно пити воду невеликими порціями впродовж дня. Повірте, результати вас неодмінно здивують.

Бабусині домашні засоби від печії

Цей простий домашній засіб від печії та виразки шлунка здобув популярність ще десятки років тому.

Інгредієнти:

  • Сік 1 сирої картоплини
  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму (32 г)

Спосіб приготування:

  • Змішайте обидва компоненти та вживайте цю суміш натщесерце щонайменше за годину до сніданку.
  • Пийте засіб щодня впродовж дев’яти днів поспіль.

Чи можна при печії вживати лимонний сік?

домашні засоби від печії з лимонного соку

Попри те, що лимон є досить кислим фруктом, після потрапляння у шлунок він діє як природний нейтралізатор кислоти.

Саме тому чимало людей полюбляють пити воду з лимоном після їжі або приправляти лимонним соком страви.

  • Розведіть лимонний сік у чистій воді та пийте цей засіб після основних прийомів їжі та перед ними.
  • Утім, якщо після вживання лимонної води ви відчуваєте дискомфорт, радимо замінити її на інші натуральні домашні засоби від печії з цієї статті.

Ретельніше пережовуйте їжу

Однією з основних причин розвитку печії є неправильне та недостатньо ретельне пережовування їжі.

Чимало людей їдять поспіхом або заїдають стрес, шкодуючи часу та зусиль на те, щоб поїсти за спокійних обставин.

Ви повинні розуміти, наскільки важливо вміти приділяти достатньо часу на прийом їжі. Спробуйте зручно сісти, розслабитися та спокійно поїсти у цілковитій тиші, щоб ніщо та ніхто не відволікав вас від процесу. До того ж, зосередившись винятково на трапезі, ви почнете ретельніше пережовувати їжу.

Ця проста звичка довго та старанно пережовувати їжу є неймовірно корисною, адже деякі ферменти, що містяться у слині, здатні прискорювати процес травлення.

Мийтеся у воді з додаванням харчової соди

домашні засоби від печії з хорчовою содою

Харчова сода є одним з найпопулярніших натуральних засобів для регулювання рівня кислотності в організмі. Втім, спеціалісти не рекомендують регулярно вживати цей продукт, адже при тривалому споживанні харчова сода може мати неприємні побічні ефекти, подібні до дії хімічних антацидів.

Є один спосіб, завдяки якому ви зможете скористатися корисними властивостями харчової соди без жодної шкоди для травної системи. Усе, що вам знадобиться для того – гарячі ванни з додаванням соди. Ви можете додавати харчову соду у ванночки для рук та ніг, або ж приймати ванну з содою.

Оскільки гаряча вода має здатність відкривати пори, сода проникає всередину них та потрапляє у кровоносні судини. Завдяки лужним властивостям соди ви зможете відрегулювати внутрішню кислотність внутрішніх органів.

Для отримання позитивного ефекту рекомендуємо приймати ванну не менше ніж 15-20 хвилин.

Глиняний розчин

Коли йдеться про ефективні домашні засоби від печії, варто згадати глиняний розчин, адже саме цей натуральний засіб здатен усунути симптоми розладу травлення за максимально короткий час.

Зверніть увагу, що для приготування цього засобу необхідно використовувати винятково білу глину, адже інші види глини не засвоюються організмом.

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка білої глини (5 г)
  • 1/2 склянки води (100 мл)

Спосіб приготування:

  • Додайте білу глину у посудину з водою та ретельно перемішайте суміш за допомогою дерев’яної або пластикової лопатки. У жодному разі не використовуйте металеву лопатку, адже вона знівелює корисні властивості білої глини.
  • Зачекайте 10 хвилин, після чого випийте засіб.
  • Beasley, D. E., Koltz, A. M., Lambert, J. E., Fierer, N., & Dunn, R. R. (2015). The evolution of stomach acidity and its relevance to the human microbiome. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0134116
  • Lu, P. J., Hsu, P. I., Chen, C. H., Hsiao, M., Chang, W. C., Tseng, H. H., … Chen, H. C. (2010). Gastric juice acidity in upper gastrointestinal diseases. World Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.3748/wjg.v16.i43.5496
  • Ghosh, T., Lewis, D. I., Axon, A. T. R., & Everett, S. M. (2011). Review article: Methods of measuring gastric acid secretion. Alimentary Pharmacology and Therapeutics. https://doi.org/10.1111/j.1365-2036.2010.04573.x