Навчіться лікувати ожиріння печінки за допомогою сніданків
Ожиріння печінки є найпоширенішим захворюванням печінки серед населення. Якщо ви або члени вашої родини страждають на нього, без сумніву, відтепер життєво важливо поліпшити щоденні звички, і, перш за все, раціон. Доклавши зусиль і споживаючи відповідні харчові добавки, ви можете полегшити це запалення і зменшити показник жиру в печінці.
Зусилля того варті, адже ви поліпшите здоров’я і якість життя. Один зі способів лікування жирної печінки – розпочати зі сніданку й обирати найкращі варіанти.
Навіщо лікувати ожиріння печінки за допомогою сніданків?
Як може належний сніданок допомогти лікувати жирну печінку? Почнемо з того, що ожиріння печінки або “жирова дистрофія печінки” є захворюванням, при якому жирні кислоти та тригліцериди накопичуються в печінки, змінюють функції її клітин і викликають запалення.Попри те, що це доброякісна патологія, якщо ви не будете правильно лікувати ожиріння печінки, для того, щоб повернути назад цей процес, це може призвести до серйозніших захворювань. Лікування полягає не тільки в поліпшенні раціону, але й в усвідомленні проблеми, зміні способу життя і покращенні сніданків, оскільки саме це допоможе нам найбільше. Нижче ми пояснимо чому.
Хороший сніданок виконує три функції:
- Очищення: наш перший обов’язок полягає в детоксикації та очищенні печінки від всіх токсинів, які там накопичилися, від ліпідів і жирних кислот, які змінюють її основну функцію і викликають запалення.
- Посилення: одна з найдивовижніших властивостей печінки – здатність самовідновлюватися. Вона здатна створювати нові здорові й сильні клітини та тканини кожного разу, коли ми допомагаємо їй це робити. Ви знаєте, як можна допомогти печінці? За допомогою антиоксидантів, належних білків і мінералів, які дозволять їй синтезувати ферменти, з якими вона буде самовідновлюватися.
- Захист: у нашому організмі печінка є одним з найважливіших органів і одночасно найчутливіших до поганого харчування або життєвих звичок. Жири та токсини, що містяться в деяких харчових продуктах, ліках, тютюні або алкоголі, зрештою викликають хвороби печінки. Проте за допомогою відповідної дієти й добавок ми можемо захистити печінку й позбутися стеатозу.
Очисні настойки для сніданку
Якщо вам або члену вашої родини поставили такий діагноз, не втрачайте свідомість. Як ми вказували раніше, жирна печінка є захворюванням, яке можна вилікувати, якщо вжити відповідних заходів. Погодьтеся, що дієта, якої ви дотримувалися раніше, була неправильною і руйнівною. Якщо ви хочете краще харчуватися і почуватися, необхідно зробити деякі «радикальні» зміни.
Для того, щоб досягти цього, необхідно почати сніданок з настоїв, оскільки вони прекрасно підходять для очищення, зміцнення і захисту печінки. Слід пити їх натщесерце відразу після підйому. Ми дамо вам 2 варіанти, тож кожного дня ви можете приготувати той, який вам найбільше подобається.
1. Очисний і захисний настій з кульбаби
Інгредієнти
- 20 г сухої кульбаби
- 1 склянка води (200 мл)
- 20 г нарізаного лимона
Приготування
Для початку нагрійте воду. Щойно вона почне кипіти, додайте сушену кульбабу і 20 г нарізаного лимона. Залиште варитися протягом не менше 15 хвилин, а потім настоюватися протягом ще 10 хвилин. Процідіть вміст і пийте гарячим потроху.
2. Очисний і захисний настій з розторопші
Інгредієнти
- 20 г розторопші (ви можете знайти її в аптеці)
- 1 склянка води (200 мл)
Приготування
Це просто і швидко. Вам лише треба нагріти воду і, щойно вона почне кипіти, додати розторопшу. Залишіть настоятися, а потім процідіть і пийте натщесерце.
Найкращі варіанти сніданків
1. Клітковина, яка є основною у повсякденному житті
- тарілка вівсяних пластівців
- шматок житнього хліба, змащений оливковою олією
- кукурудзяна каша без цукру
2. Омега-3 жирні кислоти захищають печінку
- яєчний жовток
- лляна олія
- насіння льону
- насіння шавлії
- волоські горіхи та фундук
3. Фрукти, які допоможуть очистити та зміцнити печінку
- апельсини
- лимони
- груші
- ківі
- ананаси
Пам’ятайте, що ви завжди можете пити чашку кави за сніданком, оскільки, як ви знаєте, вона забезпечує чудовий захист для печінки.
- Sweet, P. H., Khoo, T., & Nguyen, S. (2017). Nonalcoholic Fatty Liver Disease. Primary Care – Clinics in Office Practice. https://doi.org/10.1016/j.pop.2017.07.003
- Nguyen, P., Leray, V., Diez, M., Serisier, S., Le Bloc’H, J., Siliart, B., & Dumon, H. (2008). Liver lipid metabolism. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. https://doi.org/10.1111/j.1439-0396.2007.00752.x
- Lattanzio, V., Kroon, P. A., Linsalata, V., & Cardinali, A. (2009). Globe artichoke: A functional food and source of nutraceutical ingredients. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2009.01.002
- Beltrán, M. D. L. L. M., Ruiz, L. H., Velázquez, A. L. L., & Cerda, A. P. (2005). Fitoterapia molecular como parte de la medicina alternativa complementaria en las enfermedades del hígado. Investigación en salud, 7(1), 64-70. https://www.redalyc.org/pdf/142/14270111.pdf
- Ayán, N. L. Las virtudes de la alcachofa: De la huerta. https://www.fitoterapia.net/archivos/201306/alcachofera.pdf
- Lalón, A., & de Jesús, M. (2013). Actividad Hepatoprotectora del Extracto de Diente de León (Taraxacum officinale) en Ratas (Ratus novergicus) con Hepatotoxicidad Inducida por Tetracloruro de Carbono (Bachelor’s thesis). http://dspace.espoch.edu.ec/bitstream/123456789/2590/1/56T00367.pdf
- Martínez Espinosa, M. R. (2006). El cardo mariano en la alimentación de jilgueros. Universidad de Alicante.