8 продуктів для природного очищення печінки

· Лютий 26, 2016

Печінка – найбільший орган тіла, і її функції є життєво важливими для здоров’я. Вона очищає організм від всіх шкідливих речовин, що потрапляють з їжею та повітрям. Згідно з даними Міжнародного фонду боротьби з гепатитом, печінка – це орган, який перетворює поживні речовини, які ви споживаєте, на енергію та м’язи, сприяє засвоєнню вітамінів та регулює запаси жирів.

Є багато факторів, які провокують захворювання печінки, як-от: надмірне вживання алкоголю, забруднення повітря, переїдання, споживання рафінованих вуглеводів, деяких ліків тощо. Якщо ви бажаєте очистити печінку природнім способом, пропонуємо вісім особливих продуктів, які покращать роботу цього органу і допоможуть уникнути будь-яких його захворювань.

Часник

Часник містить багато аліцину і селену. Ці два елементи ідеальні для очищення печінки. Крім того, часник активує ферменти, які виводять токсини з організму, і запобігає виникненню захворювань, оскільки знищує інфекції.

Його вживання також регулює рівень холестерину у крові, покращує кровообіг та посилює захист печінки. Часник найкраще вживати сирим, оскільки 90 % своєї ефективності він втрачає під час приготування (варіння, запікання).  Його можна споживати як з гарніром, так і без.

Куркума

kurkuma

Для здоров’я печінки дуже корисно вживати куркуму. Спеціальні дослідження показали, що ця рослина містить такі речовини, як борнеол, турмерон, евгенол і кавову кислоту. Вони є захисниками печінки, адже сприяють її очищенню й виводять зайві токсини. Це допомагає зберегти її здоров’я.

Компоненти, які містить куркума, допомагають перетравлювати жири, а також регулюють обмін речовин. Рекомендуємо вживати куркуму для лікування жовтяниці, цирозу печінки тощо.

Оливкова олія

Оливкова олія захищає печінку від окисного руйнування. Згідно з дослідженнями, вона має такі ж властивості, як льон і конопля. У неї ліпідна основа, яка поглинає токсини. Завдяки цьому, орган краще функціонує.

А ще оливкова олія сприяє природному очищенню печінки і захищає її від захворювань. До того ж, вживання оливкової олії зменшує ризик ішемічної хвороби серця та запобігає розвитку раку.  Рекомендуємо додавати її до гарнірів, а також використовувати замість звичайної олії під час щоденного приготування їжі.

Цитрусові

apelsynovyj-sik

Цитрусові фрукти багаті на вітамін С, який діє як природний антиоксидант. Помірне споживання цитрусових сприяє очищенню печінки, а також захищає її від багатьох захворювань. Найбільш рекомендованими фруктами для здоров’я печінки є лимон, лайм та апельсин.

Мигдаль

Мигдаль багатий на аргінін, амінокислоту, яка очищує організм від токсинів. Саме тому мигдаль наполегливо рекомендують вживати під час природного очищення печінки. Його компоненти, які містять велику кількість Омега-3 жирних кислот та глутатіон, підтримують різні функції печінки, що сприяє її природному очищенню.

Зерна

zerna-2

Рис та інші зернові культури мають великі переваги для здоров’я печінки, оскільки мають високий вміст вітамінів групи В. Завдяки цьому печінка краще засвоює жири і добре функціонує. Також рекомендуємо біле борошно замінити на пшеничне.  

Листові зелені овочі

Овочі, як-от: салат, морква – нейтралізують важкі метали, пестициди та інші хімічні продукти, які можуть завдати шкоди організму. Ці овочі є чудовими засобами очищення печінки, оскільки вони допомагають вивести токсини й регулюють надмірні жири, які можуть негативно вплинути на роботу печінки.

Зелений чай

Zelenyj-chaj

Зелений чай та його компоненти допомагають зменшити накопичення жирів у печінці. Він містить катехіни та антиоксиданти, які захищають печінку від захворювань і мають протизапальну дію. Дослідження показують, що зелений чай зменшує негативний вплив токсичних речовин, алкоголю, та запобігає запаленню печінки.