Поживна і смачна шоколадна паста: як приготувати
Шоколадна паста подобається як дорослим, так і дітям. Вона ідеально підходить для сніданку, закуски або десерту.
Проте, високий вміст цукру і нездорові жири перетворюють її на не дуже здорову їжу.
У цій статті ми дамо вам рецепт приготування шоколадної пасти з натуральними інгредієнтами, які є поживними та здоровими. Крім того, аромат цієї пасти перевершує будь-який інший звичайний рецепт.
Здорова шоколадна паста
Хоча іноді вас намагаються запевнити, що шоколад це здорова їжа, насправді, цей продукт має високий відсоток цукру і нездорових жирів. Ці жири отримують з низькоякісних рослинних олій.
Ці інгредієнти викликають дисбаланс в організмі, що може підвищити рівень холестерину, цукру і тригліцеридів у крові. Крім того, це може призвести до збільшення ваги і проблем із зубами.
Нижче ми покажемо вам, чим замінити нездорові інгредієнти, щоб вони не викликали негативного ефекту, але також були багаті поживними речовинами.
Альтернативи цукру
Цукор, особливо білого рафінованого типу, не має харчової цінності. Крім того, він підкисляє і декальцифікує наш організм. Саме тому ми повинні знайти інші види натуральних підсолоджувачів для цього рецепту.
- Стевія: Не має калорій і дуже корисна. Вона також регулює цукор у крові.
- Мед: Попри високу кількість калорій, це чудовий підсолоджувач з лікувальними властивостями.
- Інші підсолоджувачі: цукрова тростина, сироп агави, кленовий сироп, панела і патока.
Здорові жири
Якщо додавати здорові жири до своїх рецептів, ви не тільки не наберете вагу, але й активізуєте метаболізм, щоб легше схуднути.
Ви можете знайти здорові жири в кокосовій олії і в сухофруктах. Ці жири додадуть кремову текстуру і вологість домашній шоколадній пасті. Вони перетворюються в їжу, яка наповнює енергією і поживними речовинами.
Ця шоколадна паста без цукру і лактози. Вона також не містить добавок або інших інгредієнтів, які не потрібні.
Завдяки вмісту шоколаду та підсмаженого фундука це продукт, який наповнює енергією та життєвістю.
Інгредієнти
- 5 столових ложок молодої кокосової олії (75 г)
- 3 столові ложки підсмаженого фундука, дуже тонко подрібненого (21 г)
- 5 столових ложок чистого какао в порошку (50 г)
- 3 столові ложки очищеної рідкої стевії, без ароматизатора (30 мл)
- Кілька крапель екстракту ванілі
Примітка: інгредієнти в цьому рецепті можна міняти. Ви можете змінити їх відповідно до ваших смаків. Якщо ви хочете, щоб шоколадна паста була тоншою або більш кремовою, ви можете додати більше олії. Якщо ви хочете, щоб вона була товщою, ви можете додати більше какао-порошку або фундука.
Приготування
- Якщо у вас немає перемелених горіхів, їх можна подрібнити самостійно за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Ви можете подрібнити їх протягом декількох хвилин, щоб отримати текстуру, що розтікається.
- Якщо температура нижче 23 С °, вам доведеться трохи нагріти кокосову олію в подвійній каструлі, щоб вона не застигла.
- У достатньо велику каструлю додайте перемелений фундук, кокосову олію та інші інгредієнти. Потім добре перемішайте їх, щоб отримати крем.
- Ваша шоколадна паста готова!
Альтернативи
Крім того, ви можете додати кілька різних смаків до цього рецепту, якщо зробите невеликі зміни.
- Якщо ви хочете надати пряний дотик, ви можете додати спеції, такі як кориця, імбир або кайенський перець.
- Щоб отримати хрустку текстуру пасти, наріжте фундук невеликими шматочками замість того, щоб перемелювати його.
- Замініть кокосову олію зрілим бананом або авокадо.
- Якщо ви хотіли б, щоб паста була двох кольорів, залиште частину без какао-порошку і додайте лише інші інгредієнти. Таким чином, ви отримаєте пасту коричневого та білого кольорів.
- Якщо паста вийшла гіркою, можна додати вершки з кокоса або будь-якого іншого овочу.
- Ви також можете зберігати цю пасту невеликими порціями в холодильнику або морозильнику, використовуючи піддони для кубиків льоду. Це найкращий спосіб отримати маленькі цукеркові ласощі!
- Якщо ви змішуєте її з кокосовим кремом, це відмінно підходить для наповнення млинців або цукерок, морозива та різних десертів.
- Abarca, D., Martínez, R., Muñoz, J., Torres, M., & Vargas, G. (2010). Residuos de café , cacao y cladodio de tuna: fuentes promisorias de fibra dietaria. Revista Tecnológica ESPOL.
- Codini, M., Díaz Vélez, F., Ghirardi, M., & Villavicencio, I. (2004). Obtención y utilización de la manteca de cacao. Invenio. https://doi.org/0329-3475
- González, Y., Pérez, E., & Palomino, C. (2012). Factores que inciden en la calidad sensorial del chocolate. Actualización En Nutrición.
- Negaresh, S., & Marín, I. (2013). El cacao y la salud humana : propiedades antioxidantes del cacao nicaragüense y productos alimenticios comercializados. Agroforestería En Las Américas.