Вівсяний чай для зменшення здуття живота

Окрім додавання вівсянки до сніданку або перекусу, ви можете зробити вівсяний чай, який допоможе запобігти появі газів і здуття.
Вівсяний чай для зменшення здуття живота

Останнє оновлення: 15 лютого, 2019

Скільки разів на тиждень ви відчуваєте, як живіт опух після їжі? Вірте чи ні, це дуже часто трапляється серед жінок. Дізнайтесь як вівсяний чай може допомогти вам у боротьбі зі здуттям живота.

Причина майже завжди пов’язана з класичною проблемою затримки рідини та поганого травлення. Не має значення, чи є у вас зайва вага, чи ви в ідеальній формі. У багатьох людей живіт опуклий наприкінці дня.

У сьогоднішній статті ми хочемо запропонувати простий засіб, який обов’язково зменшить здуття живота. Чи готові ви звернути на нього увагу?

Переваги вівса для зменшення здуття живота

Почнімо з вирішення важливого питання. Є деякі люди, які вважають, що овес їм не підходить, що він не засвоюється належним чином, і що замість того, щоб допомогти детоксикації організму і покращити травлення, він насправді викликає відчуття важкості та дискомфорт.

Будь-який дієтолог скаже вам, що вівсянка є одним із найкорисніших продуктів. Якщо у вас виникли несприятливі реакції на неї, у вас може бути алергія.

Якщо ви завжди негативно реагували на вівсянку, спробуйте поговорити з лікарем, щоб визначити, чи є у вас індивідуальна непереносимість.

Тепер з’ясуймо, що це зерно може зробити для вашої травної системи, щоб запобігти незручному здуттю.

1. Овес – зерно, яке діє повільно

Перш за все, слід визнати, що є причина, чому овес вважають “суперпродуктом”.

Він багатий на вітаміни, мінерали, амінокислоти та вуглеводи. Крім того, овес містить багато клітковини.

Це означає, що він сприяє хорошому травленню, дозволяючи організму краще засвоювати поживні речовини.

  • Якщо ви будете пити вівсяний чай до або після їжі, то будете почуватися ситими та насолоджуватися поліпшеним травленням, адже чай всмоктується повільно і правильно.
  • Не забувайте, що цей чай також має сечогінну дію, а це означає, що він допомагає контролювати затримку рідини завдяки вмісту натрію і калію.
  • Повільне поглинання їжі завжди прискорює обмін речовин. Це не дасть їжі виробляти гази, тому що натомість все буде правильно поглинатися і рухатися через кишківник.
  • Завдяки протизапальній дії овес є чудовим варіантом для людей з синдромом роздратованого кишківника.

2. Вівсяний чай для зменшення стресу

Овес має цікаву здатність боротися зі стресом і занепокоєнням. У сучасному світі жінки ведуть дуже активне, сповнене стресових ситуацій життя, яке передбачає зобов’язання на роботі, вдома, з дітьми і друзями…

Уся ця діяльність може призвести до перевантаження розуму і тіла. Стрес накопичується, посилена секреція кортизолу викликає скупчення токсинів в організмі, і зрештою це призводить до поганого перетравлювання, через яке живіт виглядає опуклим.

Ви набираєте вагу? Звичайно. Затримка рідина, диспепсія або синдром подразненої товстої кишки – ці симптоми дуже поширені під час стресу або тривоги.

Овес допомагає регулювати нейротрансмітери, які змушують тіло розслабитися. Крім цього, високий вміст вітамінів А, Е, В1, В2, В3 і В6, а також цинку, магнію, заліза, кальцію та фосфору допомагають регулювати кров’яний тиск і полегшити стрес.

Як приготувати вівсяний чай

вівсяний чай

Інгредієнти

  • 3 склянки мінеральної води (600 мл)
  • 100 г вівсянки
  • 1 паличка кориці
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • 1 скляна пляшка (1-літрова)
  • 1 друшляк

Приготування

  • Перше, що вам потрібно зробити, це знайти овес. Дуже важливо, щоб він був вирощений і зібраний без хімікатів і пестицидів.
  • Закип’ятить 3 склянки води, додайте овес, паличку кориці та мед.
  • Залишіть варитися протягом 30 хвилин. Після цього накрийте каструлю, і нехай настоїться принаймні годину. За бажанням можна приготувати цей чай напередодні й залишити настоюватися на ніч.
  • Процідіть рідину і зберігайте при кімнатній температурі в скляній пляшці.

Як використовувати вівсяний чай?

  • Пийте чашку цього чаю перед кожним прийомом їжі. Першу – на сніданок, другу – за 15 хвилин до обіду, а третю – за 15 хвилин до вечері.
  • Так ви почуватиметеся ситими, їжа буде перетравлюватися краще, а поживні речовини будуть поглинатися без газів або здуття живота.
  • Ви також помітите, що почуваєтеся ввечері краще і більш розслаблено.

Спробуйте дотримуватися цього простого режиму тричі на тиждень і подивіться, як це вплине на самопочуття. Знаючи своє тіло краще, ніж будь-хто інший, тільки ви можете вирішити, чи дійсно це піде на користь.



  • Tosh, S. M., & Miller, S. S. (2015). Oats. In Encyclopedia of Food and Health (pp. 119–125). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00497-9
  • Rasane P, Jha A, Sabikhi L, Kumar A, Unnikrishnan VS. Nutritional advantages of oats and opportunities for its processing as value added foods – a review. J Food Sci Technol. 2015;52(2):662–675. doi:10.1007/s13197-013-1072-1
  • Clemens, R., & van Klinken, B. J.-W. (2014). Oats, more than just a whole grain: an introduction. British Journal of Nutrition112(S2), S1–S3. https://doi.org/10.1017/s0007114514002712

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.