Ці продукти знизять цукор у крові

· Квітень 26, 2016
Часник може стабілізувати рівень цукру в крові. Також у ньому містяться складники, які діють схожим чином, як інсулін. 

Рівень цукру в крові збільшується, коли організм не може виробляти достатньо інсуліну або добре його переробляти. У результаті можуть з’являтися такі симптоми, як запаморочення і втома, а в особливо складних або тривалих випадках це призводить до розвитку діабету.

Багато різних факторів можуть спричиняти високий рівень цукру в крові, серед основних – неправильне харчування з надмірним вмістом цукрів і вуглеводів.

Рівень цукру в крові може також підвищуватися через стрес, брак фізичної активності, генетичну схильність, певні захворювання тощо. На щастя, за допомогою деяких продуктів можна знизити рівень цукру в крові. 

Кориця

Ця спеція дуже позитивно впливає на підвищений рівень цукру в крові. На думку дієтолога Річарда Андерсона, всього одна чайна ложка меленої кориці на день може допомогти знизити цукор у пацієнтів, хворих на діабет.

Кориця робить клітини більш сприйнятливими до інсуліну та допомагає перетворити цукор, який міститься в крові, на енергію.

Жирна риба

2-zhyrna-ryba

Жирна риба набула своєї популярності завдяки високому вмісту жирних кислот Омега-3, дуже важливих для належної роботи серця та серцево-судинної системи в цілому.

Крім того вона також підвищує чутливість до інсуліну в пацієнтів, хворих на діабет, та допомагає їм контролювати рівень цукру. Радимо їсти таку жирну рибу: лосось, сардини, тунець, скумбрія тощо.

Клітковина

Дослідження, проведене південно-західним медичним факультетом Техаського університету, виявило, що в людей, які споживали від 24 до 50 грамів клітковини на день, рівень цукру в крові значно знижувався.

Деяким учасникам дослідження дієта з високим вмістом клітковини  також чудово допомогла в лікуванні діабету. Клітковина міститься в багатьох різних продуктах. Денну дозу можна отримати, якщо з’їсти 13 порцій фруктів, овочів, бобових, коричневого рису або цільнозернових.

Часник

3-chasnyk

Часник може допомогти покращити метаболізм цукру в крові, а також у ньому містяться інші складники, які діють, як інсулін. Щоденне споживання сирого часнику може знизити рівень цукру в крові в пацієнтів з 1 або 2 типом діабету.

Овочі

Їжте більше овочів, щоб забезпечити організм клітковиною, білком, вітамінами та мінералами, які допомагають регулювати рівень цукру в крові і при цьому не переобтяжують організм калоріями та жиром. Це допомагає запобігти розвитку діабету та інших серцево-судинних захворювань.

Зелений чай

Дослідження виявили, що хронічне запалення, яке виникає через харчування з високим вмістом жирної їжі і сидячий спосіб життя, підвищують ризик серцевих нападів та погіршує здатність організму засвоювати цукор у крові.

Зелений чай може стати чудовим вирішенням проблеми, тому що він покращує чутливість організму до інсуліну та допомагає запобігти появі серцево-судинних захворювань, які нерідко виникають у пацієнтів із діабетом.

Горіхи

4-horikhy

Регулярне споживання горіхів може допомогти знизити ризик розвитку проблем із серцем та захворювань серцево-судинної системи в діабетиків. У горіхах містяться Омега-3 та інші жирні кислоти, які зменшують надмірну кількість глюкози в крові.

Вишні

У вишнях містяться антоціани, які допомагають вирішити проблему резистентності до інсуліну, знижують рівень цукру в крові та знімають запалення.

Через запалення інсулін не може належним чином працювати в організмі. Регулярне споживання вишень може допомогти оптимізувати вироблення цього гормону і знизити підвищений рівень цукру в крові.

Червоне вино

5-chervone-vyno

Споживання червоного вина в помірних кількостях допомагає знизити цукор у крові завдяки тому, що запобігає засвоєнню глюкози кишківником. Утім важливо пити його в міру і лише за рекомендацією лікаря, адже вино можна споживати не всім.