Уникайте ці 7 продуктів, щоб зменшити целюліт
Целюліт – це деформація сполучної тканини в організмі. Це пов’язано з накопиченням рідини та жиру, що спричиняє утворення невеликих заглиблень у шкірі.
Зазвичай він з’являється на сідницях і ногах, хоча він також може бути на животі та верхній частині тіла.
Його поява пов’язана з надмірною вагою, але це також пов’язано з дисбалансом гормонів, лімфатичними проблемами та накопиченням токсинів.
Целюліт не вважають серйозною проблемою для здоров’я. Однак багато людей хотіли б усунути його, оскільки вони вважають його непривабливим.
Те, що багато людей не знають, це те, що є певні продукти, які уповільнюють ліквідацію целюліту. Це пов’язано з їх вмістом жирів і вуглеводів.
У цій статті ми хотіли б розказати про 7 продуктів, споживання яких необхідно обмежити, щоб позбутися целюліту.
1. Рафіноване борошно
Рафіноване борошно, що міститься у багатьох продуктах, які ми їмо щодня, є головним ворогом для шкіри та ваги.
Прості вуглеводи важко переварити. Оскільки вони накопичуються, вони викликають утворення жирових відкладень.
Важливо максимально зменшити споживання таких продуктів:
- Рафінована пшенична мука
- Крекери
- Печиво
- Хліб
- Паста
- Рис
2. Заправки
Заправки, які продаються в супермаркетах, здаються гарним варіантом, щоб надати стравам вишуканий смак.
Однак вони не дуже корисні і є джерелом калорій та насичених жирів, які впливають на обмін речовин.
Регулярне вживання заправок впливає на збереження рідин та лімфатичні проблеми. Це створює велику перешкоду для зниження целюліту.
Спробуйте уникати комерційних продуктів, таких як:
- Майонез
- Томатний соус
- Гірчиця
- Соєвий соус
- Чорний соус (відомий як сальса негра)
3. М’ясо на обід
Багато людей як і раніше вважають за краще їсти на обід м’ясо, як варіант швидкого харчування. Навіть попри те, що протягом багатьох років це вважалося шкідливим.
Проблема в тому, що воно містить величезну кількість жиру, солі та інших шкідливих хімікатів. Їх поглинання збільшує проблему ожиріння та целюліту.
Якщо ви прагнете звести до мінімуму проблему целюліту, обов’язково вилучіть ці продукти зі своєї дієти:
- Ковбаса
- Шинка
- Хот-доги
- Салямі
- Бекон
- Жирне м’ясо
4. Менше солі, щоб зменшити целюліт
Надмірне споживання солі є одним із чинників, пов’язаних із ризиком появи гіпертонії, затримки рідини та суглобових захворювань.
Надлишок натрію створює дисбаланс запальних процесів організму. Як наслідок, це збільшує целюліт.
Важливо враховувати, що багато продуктів, що переробляються, містять сіль, а саме традиційну столову сіль.
Через це потрібно мінімізувати споживання солі, почати перевіряти етикетки та вибирати найбільш корисні приправи.
5. Молочні продукти
Молочні продукти, що містять насичені жири, завдають шкоди людям, які намагаються зменшити кількість целюліту на своїй шкірі.
Ці речовини накопичуються в тканинах. Через кілька днів вони збільшують кількість целюлітних заглиблень у шкірі.
Молочні продукти призводять до запальних реакцій у деяких людей. Крім погіршення цієї проблеми, вони також призводять до інших захворювань.
6. Солодощі
Солодощі є смачними та викликають звикання. Тим не менш, для того, щоб мати гладку шкіру, без целюліту, добре було б вилучити їх зі свого раціону всі продукти, що містять цукор.
Цукор та солодощі підвищують тенденцію до накопичення жиру в організмі. З часом уражені ділянки можуть погіршуватися.
Найбільш тривожна частина всього цього полягає в тому, що у багатьох людей споживання цукерок ввійшло у звичку. В такому випадку складніше зупинити їх споживання.
Тим не менш, якщо звертати увагу на етикетки та не додавати цукор до своїх страв, можна суттєво зменшити його споживання.
Також можна замінити цукор на здорові органічні підсолоджувачі, такі як стевія або кокосовий цукор.
7. Газовані напої
Смак газованих напоїв викликає звикання, і реклама змушує нас вважати, що вони є найкращим способом поглинати спрагу.
Більшість людей не знає про те, що ці напої повні цукру, калорій та добавок, що підвищують кількість целюліту.
Крім того, їх надмірне споживання збільшує схильність до захворювання на запалення та інші захворювання, пов’язані з цим.
Отже, щоб зменшити кількість целюліту, необхідно обмежити споживання всіх продуктів, про які ми згадували в цій статті.
Попри те, що можна час від часу їсти ці продукти, ідеально було б замінити їх здоровими варіантами та продуктами з низьким вмістом калорій.
- Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018 Jun 1;23:2255-2266. PMID: 29772560.
- Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647. doi: 10.1016/j.dsx.2019.03.033. Epub 2019 Mar 16. PMID: 31336535.
- Crowe W, Elliott CT, Green BD. A Review of the In Vivo Evidence Investigating the Role of Nitrite Exposure from Processed Meat Consumption in the Development of Colorectal Cancer. Nutrients. 2019 Nov 5;11(11):2673. doi: 10.3390/nu11112673. PMID: 31694233; PMCID: PMC6893523.