Овочевий хліб: рецепти, які вам точно сподобаються

Жовтень 9, 2018
Способів приготувати овочевий хліб є багато. Ви можете використовувати свої улюблені інгредієнти та додавати овочі певної пори року. Вас здивує результат!

Коли ви думаєте про споживання овочів, напевно, перше, що спадає вам на думку, це салати або супи. Однак їх можна замінити на щось інше! Овочевий хліб є унікальним способом отримати всі переваги овочів – особливо для дітей.

Як закуска або новий інгредієнт у вашому раціоні, немає нічого кращого, ніж овочевий хліб. Ми розкажемо вам, як його зробити, крок за кроком. Крім того, це досить бюджетно, і це чудовий спосіб використати всі овочі у вашому холодильнику.

Овочевий хліб трьох кольорів

Інгредієнти на 4 осіб

  • 4 яйця
  • 350 гр. вареної картоплі 
  • 350 гр. вареної моркви 
  • 1 3/4 склянки відвареного шпинату (500 г)
  • 100 гр. вершкового масла
  • 2 столові ложки розчавленого часнику (20 г)
  • Сіль і перець (за смаком)
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха (2 г)
  • Оливкова олія

Інструкція

  • Протушкуйте часник і шпинат в сковороді з оливковою олією. Приправте сіллю та перцем.
  • Потім зніміть з вогню і додайте два яйця. Добре змішайте і відставте.
  • Зробіть пюре з морквини та знову посипте сіллю та перцем, потім зніміть її з вогню та додайте яйце, перемішавши до однорідності. Відставте.
  • Тепер зробіть пюре з картоплі та додайте яйце разом з половиною вершкового масла та мускатного горіха. Приправити сіллю та перцем і відставте в сторону.
  • Підігрійте духовку до середньої температури.
  • Змастіть форму для випічки рештою вершкового масла.
  • Спочатку додайте картопляне пюре і переконайтеся, що верхівка гладка. Потім додайте шпинат.
  • Далі додайте морквяне пюре і згладьте верхівку знову.
  • Якщо вам захочеться, зробіть ще один шар овочів.
  • Накрийте алюмінієвою фольгою та запікайте 20 хвилин.
  • Дістаньте з духовки і нехай трохи постоїть, перш ніж виймати з форми для випічки.
овочевий хліб: рецепт

Швидкий і легкий рецепт овочевого хліба

Інгредієнти на 4 осіб

  • 1/2 червоного перцю
  • 1 морква
  • 1/2 цвітної капусти
  • 1 червона цибуля
  • 1 цибуля порей
  • 3 стебла спаржі
  • 2 склянки свіжого шпинату (100 г)
  • Сіль, перець та мускатний горіх
  • Оливкова олія
  • 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)
  • 2 скибочки хліба
  • 2 яйця

Інструкція

  • Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Наріжте цибулю досить дрібно і протушкуйте.
  • Подрібніть перець і спаржу таким же чином і додайте їх до цибулі. Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом.
  • Додайте моркву, також у маленьких шматочках, разом з цибулею-порей у невеликих смужках. Нехай тушкуються ще одну хвилину, поки овочі не стануть ніжними.
  • Відваріть кольорову капусту протягом 10 хвилин, потім покладіть у сковорідку. Потім додайте сирий шпинат (не треба нарізати).
  • Нехай це все готується ще одну хвилину, поки шпинат не зменшиться.
  • Окремо замочіть хліб в молоці. Коли хліб почне розм’якати, додайте його до овочів. Добре перемішайте і зніміть із вогню. Відставте.
  • Підігрійте духовку до середньої температури. Покладіть пергаментний папір у форму для випічки.
  • Тепер збийте яйця і заправте сіллю та перцем.
  • Перекладітьу форму овочі, а потім збиті яйця. Трохи потрясіть форму, щоб суміш осіла по всім куточкам.
  • Приготуйте водяну баню: наповніть іншу каструлю водою, а потім поставте у неї форму. Готуйте близько 20 хвилин, доки зубочистка, вставлена ​​в середину, не буде виходити чистою.
  • Нарешті, вийміть з духовки, а потім з форми для випічки. Нехай хліб охолоне трохи перед подачею.
білий соус

Білий соус для овочевого хліба

Овочевий хліб ідеально смакує з соусом Бешамель або білим соусом, який теж дуже легко приготувати. Ось основний рецепт.

Інгредієнти

  • 2 склянки молока (500 мл)
  • 2 1/2 ложки масла, маргарину або рослинної олії (50 г)
  • 4 столові ложки борошна (50 г)
  • Щіпку солі, перцю та мускатного горіха

Інструкція

  • Доведіть молоко до кипіння.
  • У окремій глибокій сковорідці розтопіть масло або маргарин (або підігрійте олію). Ви також можете використовувати суміш цих трьох речовин.
  • Додайте борошно та перемішайте, поки воно не набуде золотого кольору.
  • Зніміть з вогню і додайте кип’ячене молоко.
  • Добре перемішайте і знову поставте на маленький вогонь, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки соус не стане густим і на поверхні не будуть утворюватися бульбашки.
  • Зніміть з вогню та приправте. Подавайте з овочевим хлібом за своїм смаком.