Варикозне розширення вен на ногах: засоби лікування
Ви помітили у себе на ногах варикозне розширення вен? Ми говоримо про ті маленькі кров’яні жилки, що з’являються на шкірі у вигляді вузлів фіолетового або червоного відтінку. Вони викликають роздратування, біль і спричиняють незручності, коли хочеться оголити ноги.
Деякі люди вдаються до хірургічного втручання, однак, існують народні засоби лікування варикозу вен. Саме про це поговоримо далі у статті.
Як зупинити варикозне розширення вен?
Варикоз може з’явитися на щиколотках, литках чи стегнах. Загалом його поява пов’язана з трьома факторами: спадковість, поганий кровообіг або погані звички (неправильне харчування, малорухливий спосіб життя тощо).
Загальновідомим є той факт, що спочатку може виникнути варикоз вен, а тоді розширення вен. Але у більшості випадків люди страждають саме від останнього. Якщо у вас таки виникла ця проблема, варто розпочати належне лікування аби запобігти подальшому розвитку захворювання. Отож, пропонуємо кілька варіантів для лікування варикозу.
1. Холодна ванна для ніг
Цей метод лікування найбільш ефективний зранку. Під час прийому ранішнього душу, залиште ноги у холодній воді на 5 хвилин. Або ж візьміть рушник, замочіть його у холодній воді і обмотайте ноги.
В результаті, ви позбудетесь захворювання вен, а також покращите циркуляцію крові, і ранок ваш розпочнеться набагато приємніше. Рекомендуємо робити цю процедуру кожного дня.
2. Не забуваємо про антиоксиданти
Тепер вам відомо, що ранок слід починати з холодного душу аби запобігти варикозному розширенню вен на ногах. А як щодо вживання апельсинового соку кожного дня? Те, що треба! Антиоксиданти відіграють важливу роль у циркуляції та окиснені крові, а також покращують тонус шкіри.
Не вагайтесь включати у раціон лимони, грейпфрути, полуницю, малину, помідори, ківі тощо.
3. Сон з припіднятими ногами
Якщо у вас є схильність до варикозу, радимо спати з припіднятими ногами. Покладіть подушку під ноги, щоб вони були трохи підняті. Це полегшить кровообіг і не дасть вашим венам розширюватися.
4. Лікування яблучним оцтом
Ви здивовані? Яблучний оцет має відмінну тонізувальну дію, а також розслабляє м’язи. А ще він активує кровообіг.
Що ж робити? Насправді все дуже просто. Візьміть рушник, нанесіть на нього трохи яблучного оцту і прикладіть до ділянки, де розширені вени. Тримайте 20 хвилин. Якщо повторюватимете цю процедуру кожного дня, ви зменшите подальшу появу розширених вен.
5. Авокадо і плід шипшини
Засіб, про який йтиметься далі, просто ідеальний. Особливо рекомендований після воскової депіляції. Він допоможе пом’якшити біль і заспокоїти шкіру, а також відновить кровообіг і наситить шкіру киснем.
Звісно, можна знайти дорогі креми, які містять ті ж складники, однак як варіант можна спробувати народні методи, а саме олію з плодів шипшини. Це досить популярний засіб, тому його досить легко знайти у магазинах натуральних продуктів або аптеках.
Олія широко застосовується у косметичних засобах і має добрий вплив на шкіру. А у поєднанні з авокадо, це стане незамінним засобом в боротьбі проти варикозу. Не забувайте використовувати олію кожного разу після воскової депіляції.
Як зробити крем?
Вам знадобиться половина авокадо і 10 крапель олії з шипшини. Спочатку виріжіть серединку з авокадо. Вам необхідна найзеленіша частина авокадо, що кріпиться до насіння, адже у ній містяться найкращі лікувальні властивості. Викладіть в тарілку і додайте 10 крапель олії шипшини. Робимо з цього суміш і застосовуємо до проблемних місць.
Далі все просто. Кладемо суміш на проблемні ділянки на ногах де у вас спостерігається розширення вен. Дуже важливо прикладати знизу вверх за годинниковою стрілкою, легко втираючи. Стирати не зразу. Потримайте ліки 15 хвилин щоб крем втягнувся в шкіру. Тоді змийте холодною водою.
Ноги після даної процедури стануть помітно ніжними, зволоженими і доглянутими, а також допоможе позбутися судинних сіточок.
- Bergan, J. (2007). The Vein Book. The Vein Book. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-369515-4.X5000-5
- Zou, Z., Xi, W., Hu, Y., Nie, C., & Zhou, Z. (2016). Antioxidant activity of Citrus fruits. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.09.072
- Ilyasoǧlu, H. (2014). Characterization of rosehip (Rosa canina L.) seed and seed oil. International Journal of Food Properties. https://doi.org/10.1080/10942912.2013.777075
- Cowan, A. K., & Wolstenholme, B. N. (2015). Avocado. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00049-0