14 продуктів, які завжди потрібно мати в холодильнику

У кожної хорошої господині повинен бути свій список продуктів, які завжди є у холодильнику. Ці продукти допоможуть приготувати улюблену страву чи швидкий перекус.
14 продуктів, які завжди потрібно мати в холодильнику

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Ви відкриваєте холодильник і бачите, що у вас залишилася лише половина помідора і лимон. Що ж приготувати на вечерю? Щоб цього не сталося, дуже важливо робити покупки завбачливо та організовано. Зверніть увагу на цю статтю і ви відкриєте для себе фантастичні продукти, які завжди мають бути у вашому холодильнику.

Які продукти треба мати в холодильнику?

Якщо ви найближчим часом збираєтеся сходити на ринок, складіть список пунктів, які варто купити, взявши за основу ці рекомендації:

Лимон

Саме він був у холодильнику, коли ви в останній раз відкривали його. Цей цитрусовий фрукт приносить свої корисні властивості, а його смак пасує до багатьох різних страв. Якщо ви хочете пити, можна приготувати хороший лимонад з водою, цукром і льодом. Що стосується їжі, ви можете використовувати лимон з рибою як маринад, а також в салатах. Це ідеальний інгредієнт, який допомагає замінити сіль.

Кінза (коріандр)

Вона з тієї ж родини, що й петрушка, тож ви можете взяти те, що легше знайти. Цю спецію, яку часто використовують у соусах, з тушкованими овочами і куркою, також надає чудовий смак овочевим і м’ясним стравам. Варто вживати її у свіжому вигляді й нарізати безпосередньо перед використанням.

коріандр

Майонез

Ви можете купити його або зробити самостійно. Якщо ви зробите його самостійно, пам’ятайте, що строк його зберігання обмежений. Майонез містить велику кількість вітаміну Е і його використовують у тисячах рецептів з бутербродами, м’ясом, картоплею, яєчнею, салатами і куркою. Додайте новий присмак до вашої улюбленої страви.

Гірчиця

Гірчиця є ще однією приправою, яка має бути у вашому холодильнику і яку ви можете зробити самостійно (з насіння) або придбати. Деякі бренди навіть пропонують її в поєднанні з різними травами. Вона ідеально підходить як заправки зелених салатів, бутербродів, овочів, червоного м’яса і ковбасних виробів.

Вершкове масло

Це основа багатьох рецептів з борошном. Яка насолода намастити маслом хліб, коли ви приходите додому після роботи і хочете з’їсти щось на швидку руку. Масло настільки універсальне, що його можна використовувати як в солодких, так і в солоних, як у сирих, так в приготованих, як у холодних, так і в гарячих стравах.

масло

Сир

Є багато різновидів сиру, тому ви можете обрати той, який найбільше вам подобається. Білий сир, наприклад, можна використати для закуски або тістечка. Моцарелу використовують для піци, вершковий сир – для начинки пирогів. Є також сири, які додають до десертів. Тертий сир додає аромату таким стравам, як супи, соуси і макарони.

Яйця

Вони можуть зберегти ваш час. Кілька яєць, приготованих з сіллю і зеленю, втамують голод, поки не не поповните запаси в холодильнику. Їх також можна бути використати для приготування тортів, тістечок, десертів… Їх можна посмажити, зварити, збити або поєднати з багатьма іншими інгредієнтами.

Товстошкірі фрукти

Банани та яблука входять до складу цієї групи. Вони чудові, тому що можуть зберігатися в холодильнику протягом кількох днів і прекрасно втамовують голод. Їх можна їсти сирими, і вони ідеально підходять для тамування апетиту до обіду. Крім того, вони є здоровою альтернативою для дітей.

яблуко

Картопля

Деякі люди кладуть в холодильник цей овоч, який походить з Америки, щоб зберегти його на довше. Бабусі кажуть, він завжди має бути в домі. Якби ми мали обрати лише один продукт, який може неабияк допомогти, картопля стала б переможцем. Ви можете зробити картопляне пюре, картоплю фрі, салат з картоплею і яйцем (ще одним важливим продуктом, за словами моєї бабусі), з оливковою олією і червоним перцем.

Цибуля і часник

Хоча окремо цибулю і часник часто використовують в салатах, ці два інгредієнти також можуть приправити будь-яку іншу страву, не кажучи вже про численні переваги для здоров’я.

Шинка

Шинка в поєднанні з сиром утворює найкращий в світі бутерброд. Закуска з шинкою – це делікатес богів. Якщо розрізати її на маленькі кубики та обсмажити з оливковою олією і невеликою кількістю підсмаженого хліба, ви можете смачно й корисно перекусити перед обідом.

їжа та продукти

Молочні продукти

Ми вже згадували масло і сир. Але не забувайте про молоко та йогурт. Ці продукти можна вживати окремо. Наприклад, молоко можна використати як в солодких, так і в солоних стравах. Або можна заварити запашну каву з молоком вранці. Рекомендують зберігати їх в скляних пляшках, щоб не зник аромат. Також не забувайте слідкувати за строком придатності.

Сметана

Це ще один молочний продукт, про користь якого можна написати окрему статтю. Сметану використовують у різних стравах, як солодких, так і солоних.

Морква

Перевага цього овоча полягає в тому, що його можна досить довго зберігати в холодильнику. Щоб зберегти її довше, залишіть у поліетиленовому пакеті й помістіть в лоток для овочів. Ви можете з’їсти її сирою і приготованою, адже вона допоможе втамувати ваш голод. Морква смачна в будь-якому вигляді: терта, нарізана кубиками, нарізана вздовж або чимось начинена.



  • DiMarco, D. M., Missimer, A., Murillo, A. G., Lemos, B. S., Malysheva, O. V., Caudill, M. A. et al. (2017). Intake of up to 3 Eggs/Day Increases HDL Cholesterol and Plasma Choline While Plasma Trimethylamine-N-oxide is Unchanged in a Healthy Population. Lipids, 52(3), 255–263. https://doi.org/10.1007/s11745-017-4230-9
  • Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
  • Mahmoud, A. M., Hernández Bautista, R. J., Sandhu, M. A., & Hussein, O. E. (2019). Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2019,  5484138. https://doi.org/10.1155/2019/5484138
  • Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.