14 продуктів, які завжди потрібно мати в холодильнику
Ви відкриваєте холодильник і бачите, що у вас залишилася лише половина помідора і лимон. Що ж приготувати на вечерю? Щоб цього не сталося, дуже важливо робити покупки завбачливо та організовано. Зверніть увагу на цю статтю і ви відкриєте для себе фантастичні продукти, які завжди мають бути у вашому холодильнику.
Які продукти треба мати в холодильнику?
Якщо ви найближчим часом збираєтеся сходити на ринок, складіть список пунктів, які варто купити, взявши за основу ці рекомендації:
Лимон
Саме він був у холодильнику, коли ви в останній раз відкривали його. Цей цитрусовий фрукт приносить свої корисні властивості, а його смак пасує до багатьох різних страв. Якщо ви хочете пити, можна приготувати хороший лимонад з водою, цукром і льодом. Що стосується їжі, ви можете використовувати лимон з рибою як маринад, а також в салатах. Це ідеальний інгредієнт, який допомагає замінити сіль.
Кінза (коріандр)
Вона з тієї ж родини, що й петрушка, тож ви можете взяти те, що легше знайти. Цю спецію, яку часто використовують у соусах, з тушкованими овочами і куркою, також надає чудовий смак овочевим і м’ясним стравам. Варто вживати її у свіжому вигляді й нарізати безпосередньо перед використанням.
Майонез
Ви можете купити його або зробити самостійно. Якщо ви зробите його самостійно, пам’ятайте, що строк його зберігання обмежений. Майонез містить велику кількість вітаміну Е і його використовують у тисячах рецептів з бутербродами, м’ясом, картоплею, яєчнею, салатами і куркою. Додайте новий присмак до вашої улюбленої страви.
Гірчиця
Гірчиця є ще однією приправою, яка має бути у вашому холодильнику і яку ви можете зробити самостійно (з насіння) або придбати. Деякі бренди навіть пропонують її в поєднанні з різними травами. Вона ідеально підходить як заправки зелених салатів, бутербродів, овочів, червоного м’яса і ковбасних виробів.
Вершкове масло
Це основа багатьох рецептів з борошном. Яка насолода намастити маслом хліб, коли ви приходите додому після роботи і хочете з’їсти щось на швидку руку. Масло настільки універсальне, що його можна використовувати як в солодких, так і в солоних, як у сирих, так в приготованих, як у холодних, так і в гарячих стравах.
Сир
Є багато різновидів сиру, тому ви можете обрати той, який найбільше вам подобається. Білий сир, наприклад, можна використати для закуски або тістечка. Моцарелу використовують для піци, вершковий сир – для начинки пирогів. Є також сири, які додають до десертів. Тертий сир додає аромату таким стравам, як супи, соуси і макарони.
Яйця
Вони можуть зберегти ваш час. Кілька яєць, приготованих з сіллю і зеленю, втамують голод, поки не не поповните запаси в холодильнику. Їх також можна бути використати для приготування тортів, тістечок, десертів… Їх можна посмажити, зварити, збити або поєднати з багатьма іншими інгредієнтами.
Товстошкірі фрукти
Банани та яблука входять до складу цієї групи. Вони чудові, тому що можуть зберігатися в холодильнику протягом кількох днів і прекрасно втамовують голод. Їх можна їсти сирими, і вони ідеально підходять для тамування апетиту до обіду. Крім того, вони є здоровою альтернативою для дітей.
Картопля
Деякі люди кладуть в холодильник цей овоч, який походить з Америки, щоб зберегти його на довше. Бабусі кажуть, він завжди має бути в домі. Якби ми мали обрати лише один продукт, який може неабияк допомогти, картопля стала б переможцем. Ви можете зробити картопляне пюре, картоплю фрі, салат з картоплею і яйцем (ще одним важливим продуктом, за словами моєї бабусі), з оливковою олією і червоним перцем.
Цибуля і часник
Хоча окремо цибулю і часник часто використовують в салатах, ці два інгредієнти також можуть приправити будь-яку іншу страву, не кажучи вже про численні переваги для здоров’я.
Шинка
Шинка в поєднанні з сиром утворює найкращий в світі бутерброд. Закуска з шинкою – це делікатес богів. Якщо розрізати її на маленькі кубики та обсмажити з оливковою олією і невеликою кількістю підсмаженого хліба, ви можете смачно й корисно перекусити перед обідом.
Молочні продукти
Ми вже згадували масло і сир. Але не забувайте про молоко та йогурт. Ці продукти можна вживати окремо. Наприклад, молоко можна використати як в солодких, так і в солоних стравах. Або можна заварити запашну каву з молоком вранці. Рекомендують зберігати їх в скляних пляшках, щоб не зник аромат. Також не забувайте слідкувати за строком придатності.
Сметана
Це ще один молочний продукт, про користь якого можна написати окрему статтю. Сметану використовують у різних стравах, як солодких, так і солоних.
Морква
Перевага цього овоча полягає в тому, що його можна досить довго зберігати в холодильнику. Щоб зберегти її довше, залишіть у поліетиленовому пакеті й помістіть в лоток для овочів. Ви можете з’їсти її сирою і приготованою, адже вона допоможе втамувати ваш голод. Морква смачна в будь-якому вигляді: терта, нарізана кубиками, нарізана вздовж або чимось начинена.
- DiMarco, D. M., Missimer, A., Murillo, A. G., Lemos, B. S., Malysheva, O. V., Caudill, M. A. et al. (2017). Intake of up to 3 Eggs/Day Increases HDL Cholesterol and Plasma Choline While Plasma Trimethylamine-N-oxide is Unchanged in a Healthy Population. Lipids, 52(3), 255–263. https://doi.org/10.1007/s11745-017-4230-9
- Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
- Mahmoud, A. M., Hernández Bautista, R. J., Sandhu, M. A., & Hussein, O. E. (2019). Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2019, 5484138. https://doi.org/10.1155/2019/5484138
- Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology, 7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134