4 страви на вечерю, що допомагають при запорах кишечника

· Серпень 28, 2016
Якщо ви маєте проблеми з кишечником, не варто одразу бігти до аптеки. Існує багато природніх засобів, що допомагають боротися із запором кишечника

Запори кишечника — це дуже некомфортна проблема зі здоров’ям. Якщо її не лікувати зараз, то у майбутньому вона може призвести до захворювань. У будь-якому випадку, варто уникати послаблювальних засобів, тому що вони подразнюють кишечник і можуть нашкодити, оскільки агресивно діють на його мікрофлору.

У цій статті ми напишемо про те, як лікувати запори природними засобами. Ці страви є дійсно корисними для здоров’я і сприяють функції кишечника. Спробуйте їх вже сьогодні!

Що таке запори кишечника та які саме страви допомагають їх уникати?

Їжа особливо важлива, якщо ви хочете вилікувати запори кишечника, до того ж, ці страви дуже легко приготувати.

Робота печінки тісно пов’язана з кишечником, а вечеря — це їжа, що найбільше впливає на печінку. Вчені довели, що печінка відновлюється саме впродовж ночі. Приготування легкої та корисної вечері – це позитивний крок на шляху до лікування запорів. Обираючи продукти, що є корисним для роботи печінки і кишечника, ви обов’язково відчуєте ефект на собі вже наступного ранку, коли прокинетесь.

Печений баклажан з помідорами і моцарелою

Баклажан

Баклажани — це смачний овоч, багатий на клітковину, яка сприяє роботі кишечника. Завдяки вмісту води, вони дійсно корисні для тих, хто має високий тиск і надмірний холестерин.

Запікання баклажану — це дійсно корисний, легкий та простий спосіб їх приготування, але потрібно замочити їх у підсоленій воді хоча б на годинку перед тим, як готувати.

У цьому рецепті вони вийдуть ще соковитішими, оскільки до них ми додамо подрібнені помідори і трохи моцарели. Тонкий шар сиру зробить цю страву  направду неперевершеною.

Ми рекомендуємо також додати трохи орегано і базиліку.

Гарбузовий суп

Гарбузовий суп

Гарбузи багаті на клітковину, а також допомагають організму виводити зайву рідину, що робить їх чудовим засобом від набряків, запорів чи затримки рідини.

Цей класичний рецепт гарбузового супу, завдяки своїй густій консистенції, дозволить вам приготувати доволі просту страву і не витрачати на неї багато часу.

Ви можете додати трохи оливкової олії та морської солі, які також покращують роботу печінки та кишечника.

Окрім цього, ми радимо додати трохи гарбузового насіння. Воно не лише смачне, але й корисне, особливо для лікування і профілактики кишкових паразитів, які можуть спричиняти запори.

Крем із авокадо з насінням льону

Бувають такі дні, коли ви не хочете стояти весь вечір коло плити, але хочете харчуватися здоровою їжею. Швидко та смачно можна вирішити цю проблему, якщо приготувати крем із авокадо, що нагадує гаукамоле, але значно легше та більше підходить для вечері.

Авокадо багатий на протеїн, вітаміни, незамінні жирні кислоти та розчинну і нерозчинну клітковину. Обидва види клітковини сприяють роботі кишечника.

Щоб приготувати цей крем, потрібно лише розім’яти авокадо виделкою і додати трохи спецій. Таких як подрібнений чи молотий часник, оливкова олія, яблучний оцет і сіль. Додайте до цієї суміші також трохи насіння льону, яке здавна відоме своїми властивостями допомагати при запорах.

Їжте цей крем з цільнозерновим хлібом чи з млинцями з коричневого рису.

Фаршировані кабачки

Фаршировані кабачки, щоб не мати запори кишечника

Кабачки багаті на рослинний клей — такий тип клітковини, що має зволожувальну дію і допомагає зменшити запалення, спричинене поганим харчуванням.

Вони також мають легку послаблювальну дію, тому добре підходять для лікування закрепів і проблем із травленням.

У цьому рецепті ми візьмемо сорти кабачків, які мають округлу форму, але ви можете брати будь-який інший сорт і розрізати кабачок навпіл.

Як і баклажани, ми будемо їх запікати. Але у нашому випадку ми будемо начиняти кабачок коричневим рисом — надзвичайно поживною крупою, багатою на мінерали і клітковину, що зробить цю страву справді корисною.

Ми рекомендуємо готувати фаршировані кабачки у будь-якому домашньому соусі.