Буряк для очищення печінки і крові

· Квітень 17, 2016
У буряках містяться вітаміни A, B і C, а також розчинна клітковина, яка контролює рівень цукру та холестерину в крові, а також сприяє роботі кишечника.

Буряк багатий на клітковину, білок і воду. Ця лікувальна рослина дає організму багато енергії та може використовуватися для лікування різних типів захворювань, особливо розладів здоров’я, пов’язаних із печінкою. У сьогоднішній статті ми обговоримо всі найвизначніші корисні властивості буряка.

Буряк – це найкращий друг вашої печінки

Ви любите буряки? Їх свіжий солодкуватий смак вже став невід’ємною частиною вашого раціону харчування? Більше любите їсти буряки сирими чи вареними, з додаванням невеликої кількості олії і солі? Якщо відповідь “Так”, то ви все робите правильно! При розладах печінки буряки, які без проблем можна купити в будь-якому магазині та супермаркеті, можуть стати вашим найкращим другом у боротьбі із запаленням, а також чудово виведуть токсини з організму.  

Зверніть увагу на деякі властивості буряків, що згадані нижче.

1. Цей коренеплід – скарбниця антиоксидантів

У буряках міститься багато бета-каротину, каротиноїдів і флавоноїдів. Всі вони є потужними антиоксидантами, що надають цій рослині виразного привабливого кольору. Відомо, що продукти з високим вмістом антиоксидантів прекрасно очищають печінку, особливо при жировій хворобі.

У 2012 році журнал New England Journal of Medicine опублікував цікаве клінічне дослідження, яке свідчило, що стан пацієнтів із жировою хворобою печінки  значно покращувався після лікування антиоксидантами. Зокрема, зменшувалося запалення та рівень жиру в печінці. Частково причиною є беталаін – антиоксидант, який також добре допомагає запобігти появі передчасних ознак старіння.

Тому не гайте ані хвилини. Якщо десь у світі існує багатий на антиоксиданти овоч, який варто постійно їсти, – це саме буряк!

2. Вони пришвидшують метаболізм і спалюють жир

печінка

Буряки – це чудовий вибір, якщо ви хочете схуднути.  У них міститься вдосталь енергії, вони ситні та багаті на клітковину. Якщо, наприклад, ви готуватимете смузі з буряка перед кожним прийомом їжі, то отримаєте багато поживних речовин, а також почуватимете себе ситим (тому перекушувати протягом дня вже не захочеться).

Крім того, буряк має інші корисні властивості. Зокрема:

  • Завдяки високому вмісту клітковини, цей коренеплід очищає організм, запобігає накопиченню токсинів і застою рідини. Крім того, буряк покращує травлення і є профілактикою від закрепів. Усі ці властивості допомагають покращити роботу печінки, не дають жиру та іншим ліпідам назбируватися та зберігатися в клітинах цього важливого органу.
  • Буряки стимулюють роботу печінки, а також травлення, і тому покращують метаболізм.
  • Ще одна їх перевага: полегшення роботи лімфатичної системи, що додатково сприяє виведенню токсинів з організму.

Також важливо зазначити, що жирову хворобу печінки можна зупинити, якщо їсти їжу з невисоким вмістом жирів, багату на вітаміни, які можна отримати зі свіжих фруктів та овочів. Саму тому буряк чудово підійде у цьому випадку.

3. Буряк очищує кров і дбає про серце

У давні часи цей овоч використовували, щоб додати “сили” крові та пришвидшити процес одужання пацієнтів. Корисні властивості буряка для кровоносної системи можна підсумувати нижчезгаданими пунктами:

  • У буряках міститься багато калію, який допомагає регулювати кров’яний тиск.
  • Буряки знижують рівень шкідливого холестерину. 
  • У них міститься багато заліза, магнію, фосфору, фолієвої кислоти та вітамінів A, B і C. Буряки буквально напхані поживними речовинами, які зміцнюють кровоносну систему та сприяють виведенню шкідливих сполук.

Як буряк допоможе вивести токсини з печінки та покращити її здоров’я

буряк для печінки

Для того, щоб максимально скористатися поживними властивостями буряків, вилікувати печінку та вивести з неї токсини, найкраще споживати їх сирими. Натріть трохи буряка та моркви, і приготуйте салат. А якщо додати ще й трохи оливкової олії та соку лимона, вийде ідеальний засіб для покращення здоров’я.

Лікувальний сік для печінки

Інгредієнти 

  • 1 склянка води (200 мл)
  • 1 буряк середнього розміру
  • морква середнього розміру
  • 1 яблуко середнього розміру

Приготування 

Спочатку потрібно ретельно помити всі інгредієнти, потім нарізати їх маленькими шматочками, щоб було зручніше покласти в блендер і збити. Буряк і морква обов’язково повинні бути сирими, адже лише тоді їх користь максимальна.

Збивайте всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції, яку потім потрібно буде розрідити склянкою води. Якщо додати до напою кілька кубиків льоду, він вийде більш освіжаючим і смачним.

Коли пити цей сік? За пів години до основного прийому їжі. Просто пийте по склянці соку щодня протягом п’яти днів, щоб вивести токсини з печінки. Відпочиньте 10 днів, а потім повторіть знову. Ви отримаєте смачний заряд поживних речовин, які принесуть дивовижну користь вашому здоров’ю.

Не проґавте можливості!