Кефір з кокосової води для поліпшення здоров’я
Кефір – продукт, який отриманий через процес бродіння, що містить пробіотики. Кефір містить ряд бактерій, корисних для організму в цілому.
Зернистий вигляд кефіру нагадує цвітну капусту, але цей продукт м’якіший, схожий на желе, а також наділений цілющими властивостями.
До того ж, мікроорганізми в кефірі – це лактобактерії та дріжджі. Однак інгредієнти можуть різнитися залежно від регіону виготовлення продукту, а також від методу виробництва.
У традиційному рецепті використовують коров’яче молоко, що надає готовому продукту смаку та консистенції, подібної до йогурту.
Кефір можна також приготувати з кокосової води, завдяки чому продукт міститиме більше корисних мінералів і буде низькокалорійним.
Нижче хочемо розповісти про те, як приготувати кефір з кокосової води, щоб отримувати від страви максимальну користь та насолоджуватися неперевершеним смаком.
Спробуйте!
Кефір з кокосової води для поліпшення стану здоров’я
Кефір з кокосової води – це ферментований продукт, виготовлений з органічної кокосової води, що не піддається процесу термічної обробки.
Поєднання молочних пробіотиків з електролітами та поживними елементами кокосової води сприяє гарному самопочуттю.
У процесі бродіння натуральний цукор перетворюється на лактобактерії. Пізніше вони поглинаються організмом, що сприяє здоров’ю кишківника.
До того ж, в продукті містяться корисні мінерали – калій, натрій та магній, що є необхідними для правильної гідратації клітин, правильного функціонування м’язів та мозку.
Властивості цього натурального продукту також впливають на правильне функціонування нирок, покращуючи виведення токсинів і металів, через які утворюються камені та створюються інші перешкоди в протоках.
Антиоксиданти поліпшують кровопостачання органів, оптимізуючи процес клітинної оксидації, а також функціонування серцево-судинної системи.
Насправді, це чудова страва у раціоні харчування, що допомагає контролювати рівень холестерину і стабілізувати високий кров’яний тиск, завдяки вмісту вітаміну E та жирних кислот.
Корисні бактерії збалансовують мікрофлору кишківника. Це зміцнює захисні функції та підвищує здатність боротися зі шкідливими мікроорганізмами, що атакують організм.
Дізнатись більше: Кефір – натуральний спосіб зміцнити імунітет!
Приготування кефіру з кокосової води
Щоб отримувати насолоду та переваги від кефіру з кокосової води, треба виконати лише декілька рекомендацій.
Переконайтесь, що ви придбали справді натуральну кокосову воду, оскільки деякі комерційні продукти не містять тих самих властивостей, що натуральні продукти.
Інгредієнти
- 1 літр кокосової води
- 100 грамів зерен кефіру
Необхідний посуд
- Скляна банка
Спосіб приготування
- Помістіть зерна кефіру у скляну банку, налийте кокосову воду.
- Накрийте продукт та залиште у прохолодному і темному місці на 48 годин.
- Після цього ви помітите, що кефірні зерна піднялися на поверхню.
- Процідіть суміш, зберігайте зерна у холодильнику, щоб можна було їх використати ще раз.
- Кефір повинен бродити ще впродовж 2 днів, потім він буде готовий до споживання. Кришку з банки треба зняти, щоб банка не вибухнула під тиском накопичених газів, що відбувається у процесі бродіння.
Спосіб споживання
- Можна споживати кефір з кокосової води без додавання жодних інгредієнтів, а можна додавати у страву горіхи, ягоди, що надасть смаку.
- Радять споживати кефір натщесерце, щоб корисні властивості діяли впродовж всього дня.
- Можна також пити кефір, коли відчуваєте втому або хочете щось перекусити.
Читайте статтю: 7 причин їсти більше горіхів
Запам’ятайте!
Кефірні зерна можна використовувати повторно багато разів, оскільки процес ферментації зберігає їх у прекрасному стані.
Тому після приготування напою, дотримуйтесь таких порад:
- Помістіть кефірні зерна в півлітрову місткість з водою, додавши дві столові ложки цукру.
- Залиште на 2 або 4 дні, час від часу відкриваючи кришку.
- Коли знову маєте бажання приготувати корисний кефір, дістаньте зерна і знову змішайте з кокосовою водою.
Як бачите, приготування кефіру з кокосової води в домашніх умовах дуже проста справа.
Придбайте інгредієнти і готуйте за рецептом. Насолоджуйтесь корисними властивостями страви щодня!
- Guzel-Seydim, Z. B., Kok-Tas, T., Greene, A. K., & Seydim, A. C. (2011, March). Review: Functional properties of kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390903579029
- Farnworth, E. R. (2005). Kefir ? a complex probiotic. Food Science Technology Bulletin: Functional Foods, 2(1), 1–17. https://doi.org/10.1616/1476-2137.13938
- Bourrie, B. C. T., Willing, B. P., & Cotter, P. D. (2016). The microbiota and health promoting characteristics of the fermented beverage kefir. Frontiers in Microbiology. Frontiers Media S.A. https://doi.org/10.3389/fmicb.2016.00647
- Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013, January 1). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: A natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia. https://doi.org/10.1590/S1517-83822013000200001
- Ahmed, Z., Wang, Y., Ahmad, A., Khan, S. T., Nisa, M., Ahmad, H., & Afreen, A. (2013, January). Kefir and Health: A Contemporary Perspective. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2010.540360