Кефір – натуральний спосіб зміцнити імунітет!

· Квітень 25, 2016
Кефір допомагає поліпшити загальний стан здоров'я. Він містить активні сполуки, зокрема полісахариди, які борються з інфекцією і запаленням завдяки протимікробній і відновлювальній дії.

Останнім часом кефір став дуже популярним, особливо серед людей, які намагаються знайти природні способи поліпшити своє здоров’я.

Цей напій допомагає поліпшити баланс бактерій у кишківнику, а також загальне травлення.

Цікавий факт про кефір: навіть люди, які страждають на непереносимість лактози, можуть ним насолоджуватися.

Причина? Перш за все, лактоза може викликати запалення і погане травлення, тому що це тип цукру, який має тваринне походження.

Але під час обробки кефіру лактоза перетворюється на молочну кислоту, яка насправді покращує травлення. Однак варто спробувати, щоб побачити, як ви почуватиметеся.

У сьогоднішній статті ми запрошуємо вас відкрити для себе переваги кефіру і дізнатися трохи більше про цей чудовий пробіотик. Ми будемо посилатися на дослідження, які були проведені дієтологами й опубліковані в журналі “Nutrition Authority”. Ви готові приєднатися до нас?

Що таке кефір?

2-cultury
Кефір – це ферментоване коров’яче або козяче молоко, а його унікальний кислий аромат походить з перетворення цукрів у процесі ферментації. Це знижує вміст лактози, завдяки чому його набагато легше засвоюювати.

Процес ферментації також виробляє дріжджі та бактерії, які покращують роботу імунної системи та сприяють здоровому росту бактерій в кишківнику.

Тепер вам може бути цікаво, чи кефір – це той самий йогурт? Не зовсім:

  • Кефір завжди має злегка гіркий смак, тоді як йогурт менш гіркий завдяки високому вмісту лактози.
  • Кефір майже завжди знаходиться в рідкій формі, тоді як йогурт, як правило, має густішу і більш вершкову текстуру.
  • Під час процесу ферментації кефір зберігає тільки необхідні поживні речовини з молока, а рівень лактози значно знижується.
  • Завдяки мікроорганізмам у кефірі кишкова флора збагачується набагато більше, ніж у йогурті, а з кишківнику усуваються будь-які шкідливі бактерії, які призводять до таких проблем, як гастроентерит.

Відкрийте для себе кефір – одне з найкращих джерел пробіотиків

3-sylni-kistky
Коли ви говорите про пробіотики, перше, що ви, напевно, згадуєте, – це класична чашка йогурту.

Однак насправді одним з найпотужніших пробіотиків у сучасному світі є кефір. Центр спільних досліджень в біонауках в Іспанії дає корисну інформацію.

Антибактеріальні та протигрибкові властивості кефіру

Кефір дуже ефективний проти багатьох різновидів бактерій, в тому числі сальмонели, H. Pylori, шигели та кишкової палички, і навіть деяких грибів, таких як Candida Albicans. Це можна пояснити тим, що він містить активні полісахаридні сполуки, які ведуть боротьбу з мікробами й запаленням і допомагають виліковувати різні види інфекції.

Потужність кефіру для імунної системи

Він захищає слизову оболонку кишківника від бактерій, тож варто пити цей напій, який багатий на більш ніж 30 штамів корисних бактерій і дріжджів, що сприятливо позначається на здоров’ї в цілому, а найголовніше – на травленні.

Ви можете щодня насолоджуватися кефіром зі свіжими фруктами. Ви також можете використовувати його, щоб зробити фруктові коктейлі та зміцнити вашу імунну систему.

Дієтологи говорять, що цей напій з ферментованого молока, містить потужний і унікальний пробіотик, відомий як Lactobacillus kefiri – один з найефективніших засобів захисту від шкідливих бактерій.

Кефір покращує здоров’я кісток і бореться з остеопорозом

Як ви знаєте, остеопороз є поширеною проблемою серед жінок. Цей розлад викликає біль і підвищений ризик переломів кісток.

Один з ефективних способів зміцнити кісткову тканину – збільшити споживання кальцію, але багато людей не переносять коров’ячого молока через вміст лактози.

Пам’ятайте, що кефір також має високий вміст кальцію і багатий на вітамін K2, який допомагає підвищити метаболізм кальцію.

Додавайте його в свій раціон поступово, щоб подивитися, як ви почуваєтеся. Якщо ви добре перетравлюєте кефір, і це не викликає дискомфорту, ви можете насолоджуватися ним щодня за сніданком.

Як слід споживати кефір?

4-persykovy-yohurt

  • Непогано додати його до вашого звичайного сніданку, поєднавши з фруктами або крупами чи вівсяними пластівцями.
  • Кефір можна користуватися в невеликих кількостях (півсклянки) після основного прийому їжі. Він поліпшить травлення, і якщо ви споживатимете його на регулярній основі, він допоможе зміцнити кишкову флору та імунну систему.

На завершення відзначимо, що, хоча кефір має дуже низький вміст лактози завдяки процесу ферментації, це все ж молочний продукт, тож ви маєте прослідкувати, наскільки добре ви його перетравлюєте.

В цілому, кефір корисний і допоможе вам почуватися чудово.