7 причин їсти більше горіхів

Горіхи є одним із найкорисніших природних продуктів. Вони забезпечують організм незамінними жирними кислотами, поживними речовинами та білком. Дізнайтеся 7 причин, щоб їсти більше горіхів.
7 причин їсти більше горіхів

Останнє оновлення: 24 листопада, 2018

Горіхи вважають одним із найповніших джерел енергії та живлення. Вони є чудовим джерелом незамінних жирних кислот, вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Горіхи бувають різних сортів: мигдаль, волоські горіхи, фундук і арахіс.

Помилково вважають, що вживання горіхів призводить до збільшення ваги, оскільки вони містять жир і велику кількість калорій.

Навпаки, було доведено, що вони корисні для організму. Насправді, вони підтримують процес здорового схуднення.

Це пов’язано зі здоровими жирами, які вони містять, які насправді збільшують витрату енергії впродовж дня.

Крім того, горіхи багаті на клітковину, яка допомагає боротися з голодом і запобігає переїданню.

Є кілька причин, чому треба регулярно їх їсти. Сьогодні ми перелічимо 7 найважливіших причин.

1. Горіхи покращують здоров’я серця

горіхи корисні для серця
Висока концентрація незамінних жирних кислот в горіхах робить їх одним із найважливіших союзників для серцево-судинної системи.

Вони містять альфа-лінолеву кислоту, яка зменшує ризик розвитку серцевої аритмії та накопичення холестерину в артеріях.

Було доведено, що регулярне споживання горіхів так само ефективне для зменшення запалення й очищення крові після споживання жирної їжі, як і оливкова олія.

Клітковина та рослинні стероли знижують рівень ліпідів, які всмоктуються через кишківник і сприяють його роботі.

Горіхи також містять аргінін – незамінну амінокислоту, яка підтримує еластичність стінок кровоносних судин і запобігає високому кров’яному тиску.

2. Вони захищають здоров’я мозку

Фісташки та волоські горіхи містять багато необхідних амінокислот і антиоксидантів, які захищають пам’ять і здоров’я мозку.

Фолієва кислота і вітаміни А, Е та В горіхах покращують роботу нервової системи, а також знижують ризик розвитку недоумства і хвороби Альцгеймера.

3. Вони мають протизапальну дію

шкіра рук
Омега-3 жирні кислоти в горіхах контролюють і зменшують запальні процеси в організмі.

Багато лікарів і фахівців в галузі охорони здоров’я стверджують, що більшість хвороб криється у відсутності контролю над запаленням.

Споживання цих продуктів є ключовим фактором для запобіганні численних загальних і хронічних захворювань.

4. Вони покращують травлення

Головна перевага цієї їжі для поліпшення травлення пов’язана з вмістом харчових волокон.

Вони стимулюють засвоєння поживних речовин у кишківнику і полегшують виведення відходів.

Споживання горіхів зменшує розлад травлення і живить корисні бактерії в кишківнику, щоб регулювати рН організму.

5. Вони запобігають передчасному старінню

горіхи запобігають передчасному старінню
Всі різновиди горіхів рекомендують для здоров’я шкіри, адже всі вони містять вітамін Е.

Цей антиоксидант відновлює пошкодження клітин, викликане вільними радикалами, та запобігає передчасній появі зморщок.

6. Вони допомагають нарощувати м’язову масу

Горіхи є багатим джерелом білка, який робить їх чудовим доповненням для задоволення щоденних потреб, необхідних під час інтенсивних фізичних тренувань.

Деякі дієтологи рекомендують вживати в їжу маленьку порцію перед сном, оскільки клітковина і здорові жири допомагають запобігти руйнуванню м’язової тканини під час сну.

7. Вони борються з ожирінням

горіхи корисні тих, кто сидить на дієті
Ті, хто має надлишкову вагу або ожиріння, справді можуть отримати вигоду з цієї їжі.

Висока кількість клітковини та білка сприяє спалюванню жиру організмом, щоб допомогти вам схуднути.

Люди з зайвою вагою, які додають до свого раціону мигдаль, волоські та інші горіхи, худнуть легше в порівнянні з іншими.

Як бачите, є багато причин, щоб їсти горіхи впродовж тижня. Ви легко можете їсти на ходу або додавати їх до улюблених страв.



  • Philpott JD., Bootsma NJ., Rodriguez Sánchez N., Hamilton DL., et al., Influence of fish oil derived n 3 fatty acid supplementation on changes in body composition and muscle strenght during short term weight loss in resistance trained men. Front Nutr, 2019.
  • Martí del Moral A., Fortique F., Omega 3 fatty acids and cognitive decline: a systematic review. Nutr Hosp, 2019. 36 (4): 939-949.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.