Коктейль з кокосом, імбиром і буряком для вашого здоров’я
Дивовижний коктейль з кокосом поєднує в собі потужні властивості кокоса, імбиру та буряка, щоб дати вам надзвичайно багато поживних речовин.
Він чудово підходить для вашого здоров’я, травної системи та втрати ваги.
Дізнайтеся більше про всі його переваги цього смачного лікувального напою та як зробити коктейль з кокосом та іншими інгредієнтами!
Три складники
Кокос
Кокос дуже корисний для організму. Він настільки повний поживних речовин, що його вважають супер’їжею.Хоча він містить багато олії, це здоровий жир, якого потребує ваше тіло. Він фактично активує ваш обмін речовин і допомагає легше схуднути.
Цей плід багатий на вітаміни, мінерали та розсіяні елементи, а також жирні кислоти та клітковину. Він також має антиоксидантну, сечогінну, зволожувальну дію.
Якщо ви купуєте його свіжим, ви повинні знати, що ви можете використати всі частини кокосового горіха.
- Насамперед дістаньте воду, яка дуже багата на мінерали.
- Потім ви можете зробити молоко з м’якушем та використовувати залишки як борошно, щоб зробити печиво і торти.
- Нарешті, ви можете використовувати шкірку, щоб розпалити вогонь у каміні або грилі.
Імбир
Виявляється, що ця екзотична спеція корисна для здоров’я, особливо для жінок.
Він необхідний, якщо у вас проблеми з травленням, оскільки він активізує кислоту в шлунку, зменшує метеоризм і покращує поглинання поживних речовин.
Як і кокос, імбир бореться із затримкою рідини та активізує ваш обмін речовин – два істотні чинники, які сприяють схудненню і зменшують здуття живота.
Він також містить антиоксидант, який ідеально підходить для боротьби з впливом вільних радикалів у вашому організмі.
Ви можете додати свіжий або порошкоподібний імбир практично до всього, щоб надати стравам унікальний смак.
Він справді добре поєднується з м’ясом та рибою, а також з десертами, супами та напоями.
Буряк
Буряк – це один із садових овочів, які завжди є під рукою. Він чудовий у всіх формах, незалежно від того, він сирий чи приготований.Він забезпечує вітаміни (A, B6 і C) та мінерали (залізо, фосфор, цинк, калій та мідь), а також рослинний білок і клітковину.
Буряк має солодкий аромат і яскраво-пурпуровий червоний колір. Він підходить до багатьох рецептів, як солодких, так і солоних, навіть для соків і коктейлів. Він дає багато енергії.
Він також допомагає знизити високий артеріальний тиск і запалення, а також запобігає раку та сприяє детоксикації крові та печінки.
Коктейль з кокосом, імбиром і буряком
Цей коктейль з кокосом, імбиром і буряком має чудовий смак і ідеально підходить для всіх у будь-який момент дня.Однак він особливо корисний, коли потрібно зробити фізичні чи розумові зусилля.
Ви також можете використовувати його, коли вам потрібен поживний стимул, наприклад, коли ви втомилися, у вас стрес або ви вагітні.
Інгредієнти
На літр коктейлю:
- 1 кокосовий горіх
- 1 буряк
- шматочок імбиру або порошок імбиру (за смаком)
- 1 літр води
Примітка: якщо у вас немає свіжого кокосового горіха, ви можете взяти літр кокосового молока замість кокосу з водою.
Приготування
- Спочатку виконайте кроки, щоб зробити кокосове молоко: збийте м’якуш кокоса з гарячою водою, поки не отримаєте біле молоко.
- Потім додайте буряк і імбир, очищені й нарізані на шматочки.
- Якщо ви вирішите використовувати готове кокосове молоко, змішайте його безпосередньо з буряком і імбиром. Нема потреби його нагрівати.
- Знову збийте, поки суміш не почервоніє.
- Процідіть і пийте гарячим або залиште охолоджуватися.
- На бажання посипте стевією або медом, однак пам’ятайте, що буряк вже дасть йому солодкий дотик.
Пийте коктейль упродовж дня. Щоб дійсно отримати всі його поживні речовини, ми рекомендуємо пити коктейль із кокосом, імбиром і буряком натщесерце.
Ви можете випивати всю кількість за день або два дні, але не більше.
- Mesbahi, G., Jamalian, J., & Farahnaky, A. (2005). A comparative study on functional properties of beet and citrus pectins in food systems. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2004.08.002
- Shukla, Y., & Singh, M. (2007). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
- Yong, J. W. H., Ge, L., Ng, Y. F., & Tan, S. N. (2009). The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos Nucifera L.) water. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules14125144