Користь від споживання бобових
1 хвилин
Бобові – дуже поживна та економна їжа, яка надає велику кількість корисних білків. Вони також багаті на клітковину, вітаміни й мінерали. Читайте далі, щоб дізнатися більше про численні переваги для здоров’я від споживання бобових.
Незважаючи на те, що часто говорять, що бобові призводять до збільшення ваги або до погіршення травлення, у цій статті ми розповімо про всі їхні переваги, а також для кого вони будуть найбільш корисними, і дамо деякі поради, які допоможуть вам з’їсти і перетравити їх належним чином.
Користь від споживання бобових
- Вони дуже поживні і багаті на вуглеводи, тому вони дають багато енергії.
- Це дуже ситна їжа, яку рекомендують додавати у дієти для схуднення.
- Вони багаті на білок, що має важливе значення в періоди зростання для спортсменів, вагітних жінок та ін. Вони не містять стільки ж білка, як продукти з тваринних джерел, але вони набагато легше засвоюються і є дуже корисними.
- Вони мають велику кількість клітковини, яка необхідна для боротьби з закрепами і регулювання рівня цукру й холестерину в крові.
- Вони багаті на мінерали, містять залізо, кальцій, фосфор, магній, йод і калій.
- Вони містять вітаміни групи B, які допомагають регулювати центральну нервову систему і запобігати стресу, тривозі або депресії.
- Вони усувають надлишок рідини з організму.
- Вони зменшують ризик зараження захворюваннями коронарних артерій.
- Це економні та традиційні продукти харчування.
- Вам слід їсти бобові три рази на тиждень, адже вони мають чудову поживну цінність. Якщо ви будете дотримуватися веганської або вегетаріанської дієти, то ви можете збільшити їх споживання.
Люди, які мають сечову кислоту або часто страждають від нападів подагри, повинні контролювати споживання бобових або заздалегідь проконсультуватися з лікарем.
Interesting Articles