Корисні фрукти для зменшення целюліту
Целюліт – це естетична проблема, яка виникає у результаті накопичення жирових відкладень під шкірою. У цілому, целюліт – це мережа невеликих вузлуватих утворень, саме тому він має вигляд так званих “ямочок” на шкірі. На щастя, є натуральні засоби для ефективної боротьби з цією проблемою.
Зазвичай целюліт утворюється на сідницях та ногах, проте у поодиноких випадках він також може з’являтися в області живота та верхній частині тулуба. Зверніть увагу, що целюліт частіше турбує жінок, а не чоловіків. Власне, близько 90% жінок особисто знайомі з цією проблемою. Г
оловною причиною появи целюліту є зайва вага, проте насправді від цієї естетичної проблеми може потерпати будь-хто, навіть власники ідеальних форм. Іноді целюліт розвивається у результаті гормонального дисбалансу та запальних процесів в організмі.
На щастя, окрім антицелюлітних засобів для зовнішнього застосування, існує ще ціла низка простих харчових звичок, які допоможуть візуально зменшити “апельсинову шкірку”. Ми рекомендуємо неодмінно додати до щоденного раціону свіжі фрукти для зменшення целюліту, адже вони містять велику кількість поживних речовин, які ефективно допомагають боротися з цією естетичною проблемою.
Чи хотіли б ви дізнатися, які фрукти потрібно вживати регулярно? Тоді уважно читайте далі!
Корисні та поживні фрукти для зменшення целюліту
1. Диня
Дині майже на 90% складаються з води. Свіжа диня володіє потужними сечогінними властивостями, завдяки яким вживання цього фрукта сприяє зменшенню целюліту. За допомогою сечогінних властивостей, а також завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, диня має здатність стимулювати роботу лімфатичної системи, виводити з організму токсини та покращувати кровообіг.
До того ж за умови регулярного вживання дині можна запобігти утворенню жирових відкладень та покращити здатність організму перетворювати жири, отримані з харчових продуктів, у джерело енергії.
- Вживайте фрукт у чистому вигляді 2-3 рази на день.
- За бажанням додавайте диню до натуральних смузі та свіжих салатів.
2. Полуниця
До складу полуниць входить величезна кількість незамінних антиоксидантів та мінералів, які допомагають виводити з організму токсини. За умови регулярного вживання полуниць можна очистити кров від токсинів та зменшити ознаки запального процесу в організмі.
Крім того, полуниці володіють однією неймовірною властивістю, адже завдяки високому вмісту антиоксидантів вони запобігають утворенню жирових відкладень та зменшують целюліт.
- З’їдайте жменю свіжих полуниць 2-3 рази на день.
- Ви також можете готувати з полуниць натуральний сік та пити його щодня.
- Полуниця чудово смакуватиме у складі салатів та корисних десертів.
3. Груша
Свіжі груші неодмінно мають бути присутніми у раціоні кожної людини, яка піклується про своє здоров’я та хоче позбутися такої неприємної естетичної проблеми, як целюліт. До складу цього корисного фрукта входить йод – поживна речовина, яка покращує роботу щитоподібної залози та запобігає розвитку порушення обміну речовин.
Це означає, що за умови регулярного вживання груш можна підтримувати стабільну вагу та захищати внутрішні органи та системи від запалення. Не варто забувати, що груші характеризуються високим вмістом корисної клітковини та незамінних антиоксидантів. До того ж, ці фрукти для зменшення целюліту також сприяють виведенню з організму токсинів.
- Їжте щодня 2-3 груші.
- Пийте одну склянку свіжого грушевого соку щоранку на порожній шлунок впродовж щонайменше двох тижнів поспіль.
4. Банан
Свіжі банани є потужним природним джерелом калію – незамінного мінералу, який стимулює виведення з організму зайвої рідини. Цей поживний елемент також має здатність регулювати в організмі рівень натрію, мінімізувати ознаки запального процесу та запобігати утворенню целюліту.
Вітаміни, що містяться у бананах, покращують рух крові по венах. Клітини при цьому отримують більше кисню, а тому суттєво зменшується ризик утворення целюліту на проблемних ділянках тіла.
- Щодня з’їдайте один банан.
- Не забувайте додавати свіжі банани до смузі, салатів та фруктових десертів.
5. Ананас
Коли йдеться про найбільш поживні та ефективні фрукти для зменшення целюліту, неможливо не згадати про ананас. До складу цього фрукта входить фермент під назвою “бромелайн”, який володіє потужними сечогінними та протизапальними властивостями. Не варто забувати, що ананаси містять велику кількість незамінних для роботи організму антиоксидантів.
Разом з вітаміном С ці поживні речовини мають здатність зменшувати жирові відкладення під шкірою, тим самим мінімізуючи целюліт. І фрукт у чистому вигляді, і натуральний ананасовий сік стимулюють виведення з організму зайвої рідини та покращують роботу циркуляційної системи.
- Щодня випивайте по одній склянці свіжого ананасового соку.
- Пити сік з ананаса краще не зранку, а ближче до середини дня.
- Додавайте свіжий ананас до смузі та салатів.
6. Грейпфрут
Ні для кого не таємниця, що грейпфрути володіють неймовірними перевагами для прискорення обміну речовин та покращення травлення. При цьому свіжий грейпфрут є незамінним для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги, адже він містить дуже мало калорій. Цей фрукт характеризується високим вмістом вітаміну С та незамінних мінералів, завдяки чому він зменшує кількість жирових відкладень у підшкірній тканині.
Свіжий грейпфрутовий сік допомагає регулювати рівень рН крові, а також покращувати кровообіг та стимулювати процес насичення клітин киснем. Його також корисно вживати з метою профілактики діабету та регулювання рівня холестерину в крові.
- Щодня з’їдайте по 2-3 свіжі грейпфрути.
- Випивайте по склянці натурального грейпфрутового соку перед кожним прийомом їжі.
А ви також мрієте позбутися “апельсинової шкірки” на проблемних ділянках шкіри? Тоді неодмінно зробіть частиною свого раціону корисні фрукти для зменшення целюліту. Також не забувайте правильно харчуватися та не перевищувати рекомендовану добову норму калорій та жирів. Якщо ви будете регулярно вживати свіжі фрукти для зменшення целюліту та займатися спортом, то зможете помітно зменшити целюліт вже за короткий період часу.
- Ioannou, I., & Ghoul, M. (2013). Prevention of enzymatic browning in fruits and vegetables. European Scientific Journal. https://doi.org/doi:10.1021/bk-1989-0405.ch003r10.1021/bk-1989-0405.ch003
- Barkai-Golan, R. (2001). Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. https://doi.org/10.1016/B978-044450584-2/50009-5
- Akter, M. S., Oh, S., Eun, J. B., & Ahmed, M. (2011). Nutritional compositions and health promoting phytochemicals of camu-camu (myrciaria dubia) fruit: A review. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.045
- Devalaraja, S., Jain, S., & Yadav, H. (2011). Exotic fruits as therapeutic complements for diabetes, obesity and metabolic syndrome. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.04.008