Корисні напої, які допомагають схуднути
Люди, які борються з зайвою вагою, знайшли цікаве рішення: напої, які допомагають схуднути. Вони можуть стати доповненням до дієти.
Хоча їхня ефективність не є чудодійною з точки зору спалення жиру, щоденне споживання може поліпшити метаболізм, щоб оптимізувати витрати енергії та усунення токсинів.
Крім того, ці напої корисні для підняття енергії у випадку втоми та припинення занепокоєння, яке призводить до споживання більшої кількості калорій, ніж потрібно.
Найкраще за все те, що на відміну від багатьох продуктів на ринку, вони на 100% натуральні та не мають побічних ефектів.
Ми хочемо скористатися нагодою розповісти про 5 хороших альтернатив, щоб ви захотіли їх приготувати, якщо прагнете скинути зайві кілограми.
Ви готові дізнатися про чудові напої, які допомагають схуднути?
1. Напої, які допомагають схуднути: грейпфрутовий сік
Грейпфрутовий сік став популярним у всьому світі завдяки своїм властивостям, які допомагають схуднути.Низький вміст калорій, багато антиоксидантів та клітковина – це ідеальний напій для детоксикації організму, стимуляції роботи печінки та знищення жиру.
Інгредієнти
- сік з 3 грейпфрутів
- ½ склянки води (100 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Приготування
- Вичавіть грейпфрутовий сік та змішайте його з половиною склянки води та ложкою меду.
Режим споживання
- Пийте сік перед кожним основним прийомом їжі принаймні тричі на тиждень.
2. Гібіскусна вода
Чи знали ви, що квіти гібіскуса мають численні переваги для вашого організму?Його регулярне споживання доповнює дієту та допомагає зменшити вагу, сприяючи виведенню залишків рідин та токсинів.
Інгредієнти
- 2 столові ложки квітів гібіскуса (30 г)
- 3 склянки води (750 мл)
Приготування
- Покладіть квіти в каструлю і залийте 3 склянками води.
- Варіть напій 8-10 хвилин на маленькому вогні.
- Залиште постояти ще 15 хвилин і процідіть.
Режим споживання
- Випивайте склянку цієї води за 30 хвилин до основної їжі.
3. Чай з корицею та лавром
Напій, виготовлений з корицею та лавром, популярний у всьому світі завдяки здатності зменшувати запалення живота.Його антиоксидантні сполуки стимулюють виведення відходів з крові та, у свою чергу, позитивно впливають на стан метаболізму.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка лаврового листя (5 г)
- ½ чайної ложки кориці (2 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Приготування
- Залийте лаврове листя і корицю склянкою окропу.
- Накрийте кришкою і дайте постояти 10-15 хвилин.
- Коли буде теплим, процідіть.
Режим споживання
- Випивайте чашею цього напою натщесерце принаймні тричі на тиждень.
Примітка. Цей засіб не можна пити, якщо у вас є захворювання печінки або жовчні камені.
4. Сік з папаєю та вівсянкою
Папая та вівсянка мають багато переваг для схуднення. З них варто відзначити цікавий травний ефект, який допомагає регулювати рух кишківника для правильного виведення відходів.Читайте також: Коротке голодування для схуднення та оздоровлення
Значна кількість клітковини подовжує відчуття ситості та допомагає контролювати високий рівень холестерину.
Інгредієнти
- 3 скибочки стиглої папаї
- 2 столові ложки вівсянки (30 г)
- 1 склянка води (200 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Приготування
- Наріжте папаю кубиками та змішайте в блендері з вівсом і водою.
- Обробляйте кілька хвилин, поки не отримаєте однорідний напій.
- Додайте ложку меду, щоб підсолодити.
Режим споживання
- Випивайте сік до обіду, коли захочете, що з’їсти.
5. Білий чай
Завдяки високій концентрації антиоксидантних сполук, білий чай посідає дуже важливе місце як харчова добавка для схуднення.Його сечогінні та очисні властивості допомагають поліпшити роботу лімфатичної системи, що є ключем до боротьби з зайвою вагою.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка білого чаю (5 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Приготування
- Додайте чайну ложку білого чаю до склянки води та доведіть до кипіння.
- Залиште на невеликому вогні 2 хвилини.
- Зачекайте ще 10 хвилин та процідіть.
Режим споживання
- Пийте білий чай натщесерце або як частину сніданку.
- Повторюйте щодня або пийте ці напої, які допомагають схуднути, принаймні тричі на тиждень.
- Lim, T. K. (2013). Avena sativa. In Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants. https://doi.org/10.1007/978-94-007-5653-3_13
- Yeh, S. D., Bau, H. J., Kung, Y. J., & Yu, T. A. (2007). Papaya. In Biotechnology in Agriculture and Forestry. https://doi.org/10.1007/978-3-540-49161-3_4
- Crocker, W. H. (2006). Canela. In Encyclopedia of Sex and Gender. https://doi.org/10.1007/0-387-29907-6_34