Легкі способи приготувати суп з локшиною
Овочеві супи та паста є досить популярними продуктами ледь не на кожній кухні, адже їх дуже легко поєднати з іншими продуктами та готовими стравами. Саме тому ми рекомендуємо вам неодмінно приготувати смачний суп з локшиною та поєднати в одній страві два напрочуд поживні продукти.
Не забувайте, що бульйон можна готувати не лише із м’ясних продуктів, але і з овочів. На основі бульйону ви можете приготувати як легкий суп з додаванням овочів, так і ситне рагу з відваром із кісток. Те саме стосується риби та морепродуктів.
Зрештою, суп – це лише набір продуктів, відварених разом у воді. Смаком готова страва завдячує своїм основним інгредієнтам, а також приправам (зокрема солі).
До того ж паста та інші види локшини є дуже простими у приготуванні, адже макаронні вироби можна зварити всього за кілька хвилин. Рецепт страви є досить легким, тож ви зможете приготувати поживний суп з локшиною всього за 15 хвилин.
Оскільки цей суп є гарячою стравою, він чудово підійде для холодної зими. До того ж завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів ця страва здатна забезпечити організм усіма необхідними йому поживними речовинами. Погодьтеся, у холодну пору року дуже приємно поласувати гарячою першою стравою.
В цій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів приготування смачного супу з локшиною.
Як легко та просто приготувати поживний суп з локшиною
Перш за все ми приготуємо суп з локшиною, який є напрочуд популярним у місті Малага (Іспанія). До його складу входять різні овочі та риба, яка водиться на півдні Іспанії.
А ви готові спробувати цю смачну та поживну страву?
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 1 зелений болгарський перець
- 3 зубки часнику
- 2 спілі томати
- 1 пакування заморожених кальмарів (200 г)
- 1-2 філе риби для бульйону (200 г)
- 2/3 склянки замороженого зеленого горошку (100 г)
- 1 чайна ложка паприки (5 г)
- 4 склянки рибного бульйону (1 л)
- 3/4 склянки широкої локшини (150 г)
- 1 лавровий листок
- 1/2 склянки оливкової олії (100 мл)
- сіль
- мелений чорний перець
- вода.
Спосіб приготування:
- Перш за все потрібно дрібно нарізати цибулю, часник та зелений болгарський перець. Підсмажте овочі в каструлі з розігрітою оливковою олією.
- Щойно овочі стануть м’якими, додайте нарізані томати. Постійно помішуючи, тушкуйте овочі упродовж 10 хвилин або до повної готовності.
- В іншій каструлі доведіть до кипіння воду з додаванням солі.
- Почистьте рибу та виріжте з неї філе. Зверніть увагу, що риба має бути повністю очищеною від луски та кісток, перш ніж ви помістите її у воду. Утім, якщо ви хочете зробити суп більш наваристим, можете приготувати бульйон з додаванням риб’ячого хребта та шкіри.
- Додайте до тушкованих овочів та добре їх перемішайте. Одразу влийте до овочів гарячу воду. Якщо ви варили бульйон на кістках та шкірі риби, неодмінно процідіть його перед додаванням до овочів. В разі, якщо ви цього не зробите, в готовому супі опиняться кістки, а це дуже небезпечно. В жодному разі ніколи не додавайте риб’ячий хребет та шкіру у готовий суп.
- Щойно ви заллєте овочі бульйоном, додайте до страви рибні філе, заморожений зелений горошок та локшину.
- Дайте страві покипіти ще 8-10 хвилин (до повної готовності локшини).
Інший спосіб приготування супу з локшиною
Безумовно, суп з локшиною в іспанському стилі є напрочуд смачним, проте ми також хочемо поділитися з вами традиційним рецептом цієї поживної першої страви. Цей рецепт є неймовірно простим, тож ви зможете приготувати класичний суп з локшиною всього за 30 хвилин.
Готові додати цю страву до свого меню? Тоді уважно читайте далі!
Інгредієнти:
- 2,5 склянки локшини (300 г)
- 1 склянка нарізаної свиної вирізки (200 г)
- 4 столові ложки смажених томатів (60 г)
- 1 столова ложка смаженої цибулі (15 г)
- 1 зелений болгарський перець
- свіжий часник та петрушка
- 1 столова ложка олії (15 мл)
- сіль
- кістки для бульйону
- вода.
Спосіб приготування:
- Перш за все обсмажте м’ясо з обох боків в невеликій кількості оливкової олії.
- Додайте подрібнену цибулю та зелений болгарський перець. Добре протушкуйте всі інгредієнти. Постійно помішуйте страву, щоб овочі не підгоріли.
- Наприкінці приготування овочів додайте в каструлю обсмажені томати. Злегка обсмажте суміш упродовж однієї хвилини.
- Тим часом в іншій каструлі доведіть до кипіння невелику кількість підсоленої води та кістки. Дайте бульйону покипіти 10 хвилин, після чого влийте його до овочів. Також додайте до страви свіжий часник та петрушку.
- Зробіть вогонь сильнішим, після чого додайте до страви локшину. Варіть суп ще кілька хвилин.
- Щойно страва почне знову закипати, зменште вогонь. Варіть суп з локшиною ще 10-15 хвилин до повної готовності макаронних виробів.
Сподіваємося, що вам припали до смаку ці прості, проте водночас неймовірно смачні рецепти поживного супу з локшиною. Приготування цієї страви не займе у вас багато часу, проте цей суп неодмінно зігріє вас у холодну пору року та перенесе спогадами до оселі вашої бабусі.
- Hosomi R, Yoshida M, Fukunaga K. Seafood consumption and components for health. Glob J Health Sci. 2012;4(3):72–86. Published 2012 Apr 28. doi:10.5539/gjhs.v4n3p72
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
- Fundación Española de Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/tomate.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Guisantes. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/guisante.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Calamar. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/calamar.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Pimiento. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/pimientomorron.pdf