Легкі способи приготувати суп з локшиною

11 червня, 2020
Безсумнівно, суп з локшиною є однією з найпростіших страв у світовій гастрономії. Завдяки великій кількості варіантів приготування цієї страви ви завжди зможете знайти для себе легкий рецепт поживного повноцінного обіду.
 

Овочеві супи та паста є досить популярними продуктами ледь не на кожній кухні, адже їх дуже легко поєднати з іншими продуктами та готовими стравами. Саме тому ми рекомендуємо вам неодмінно приготувати смачний суп з локшиною та поєднати в одній страві два напрочуд поживні продукти.

Не забувайте, що бульйон можна готувати не лише із м’ясних продуктів, але і з овочів. На основі бульйону ви можете приготувати як легкий суп з додаванням овочів, так і ситне рагу з відваром із кісток. Те саме стосується риби та морепродуктів.

Зрештою, суп – це лише набір продуктів, відварених разом у воді. Смаком готова страва завдячує своїм основним інгредієнтам, а також приправам (зокрема солі).

До того ж паста та інші види локшини є дуже простими у приготуванні, адже макаронні вироби можна зварити всього за кілька хвилин. Рецепт страви є досить легким, тож ви зможете приготувати поживний суп з локшиною всього за 15 хвилин.

Оскільки цей суп є гарячою стравою, він чудово підійде для холодної зими. До того ж завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів ця страва здатна забезпечити організм усіма необхідними йому поживними речовинами. Погодьтеся, у холодну пору року дуже приємно поласувати гарячою першою стравою.

В цій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів приготування смачного супу з локшиною.

Як легко та просто приготувати поживний суп з локшиною

рецепт овочевого супу з локшиною
 

Перш за все ми приготуємо суп з локшиною, який є напрочуд популярним у місті Малага (Іспанія). До його складу входять різні овочі та риба, яка водиться на півдні Іспанії.

А ви готові спробувати цю смачну та поживну страву?

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 зелений болгарський перець
  • 3 зубки часнику
  • 2 спілі томати
  • 1 пакування заморожених кальмарів (200 г)
  • 1-2 філе риби для бульйону (200 г)
  • 2/3 склянки замороженого зеленого горошку (100 г)
  • 1 чайна ложка паприки (5 г)
  • 4 склянки рибного бульйону (1 л)
  • 3/4 склянки широкої локшини (150 г)
  • 1 лавровий листок
  • 1/2 склянки оливкової олії (100 мл)
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • вода.

Спосіб приготування:

  • Перш за все потрібно дрібно нарізати цибулю, часник та зелений болгарський перець. Підсмажте овочі в каструлі з розігрітою оливковою олією.
  • Щойно овочі стануть м’якими, додайте нарізані томати. Постійно помішуючи, тушкуйте овочі упродовж 10 хвилин або до повної готовності.
  • В іншій каструлі доведіть до кипіння воду з додаванням солі.
  • Почистьте рибу та виріжте з неї філе. Зверніть увагу, що риба має бути повністю очищеною від луски та кісток, перш ніж ви помістите її у воду. Утім, якщо ви хочете зробити суп більш наваристим, можете приготувати бульйон з додаванням риб’ячого хребта та шкіри.
 
  • Додайте до тушкованих овочів та добре їх перемішайте. Одразу влийте до овочів гарячу воду. Якщо ви варили бульйон на кістках та шкірі риби, неодмінно процідіть його перед додаванням до овочів. В разі, якщо ви цього не зробите, в готовому супі опиняться кістки, а це дуже небезпечно. В жодному разі ніколи не додавайте риб’ячий хребет та шкіру у готовий суп.
  • Щойно ви заллєте овочі бульйоном, додайте до страви рибні філе, заморожений зелений горошок та локшину.
  • Дайте страві покипіти ще 8-10 хвилин (до повної готовності локшини).

Інший спосіб приготування супу з локшиною

традиційний суп з локшиною

Безумовно, суп з локшиною в іспанському стилі є напрочуд смачним, проте ми також хочемо поділитися з вами традиційним рецептом цієї поживної першої страви. Цей рецепт є неймовірно простим, тож ви зможете приготувати класичний суп з локшиною всього за 30 хвилин.

Готові додати цю страву до свого меню? Тоді уважно читайте далі!

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки локшини (300 г)
  • 1 склянка нарізаної свиної вирізки (200 г)
  • 4 столові ложки смажених томатів (60 г)
  • 1 столова ложка смаженої цибулі (15 г)
  • 1 зелений болгарський перець
 
  • свіжий часник та петрушка
  • 1 столова ложка олії (15 мл)
  • сіль
  • кістки для бульйону
  • вода.

Спосіб приготування:

  1. Перш за все обсмажте м’ясо з обох боків в невеликій кількості оливкової олії.
  2. Додайте подрібнену цибулю та зелений болгарський перець. Добре протушкуйте всі інгредієнти. Постійно помішуйте страву, щоб овочі не підгоріли.
  3. Наприкінці приготування овочів додайте в каструлю обсмажені томати. Злегка обсмажте суміш упродовж однієї хвилини.
  4. Тим часом в іншій каструлі доведіть до кипіння невелику кількість підсоленої води та кістки. Дайте бульйону покипіти 10 хвилин, після чого влийте його до овочів. Також додайте до страви свіжий часник та петрушку.
  5. Зробіть вогонь сильнішим, після чого додайте до страви локшину. Варіть суп ще кілька хвилин.
  6. Щойно страва почне знову закипати, зменште вогонь. Варіть суп з локшиною ще 10-15 хвилин до повної готовності макаронних виробів.

Сподіваємося, що вам припали до смаку ці прості, проте водночас неймовірно смачні рецепти поживного супу з локшиною. Приготування цієї страви не займе у вас багато часу, проте цей суп неодмінно зігріє вас у холодну пору року та перенесе спогадами до оселі вашої бабусі.