Невідомі властивості насіння винограду

· Червень 7, 2016
Добре пережовуйте насіння винограду, щоб воно легше перетравлювалося. Можна замочити його на добу, тоді корисні властивості активізуються і швидше діятимуть після споживання.

Коли ми споживаємо цей корисний фрукт, то досить часто викидаємо насіння разом зі стеблом.

Утім воно не менш поживне, ніж самі виноградини. Хоча насіння й мале, але його переваги навіть важко перелічити. Дізнайтеся про маловідомі корисні властивості насіння винограду в цій статті.

Чому не потрібно викидати насіння?

Насіння винограду – один із найпоживніших продуктів, які тільки можна собі уявити. Вони допоможуть залишатися здоровими та красивими, а також побороти недуги, скинути зайві кілограми тощо.

До поживних властивостей та ефектів цих невеличких насінин належать згадані нижче (звісно, нові дослідження можуть виявити додаткову користь).

  • Це чудове джерело антиоксидантів.
  • Воно захищає організм від вільних радикалів.
  • Допомагає запобігти передчасному старінню тканин, органів і клітин.
  • Зберігає молодість організму.
  • Допомагає запобігти плямкам, які виникають через старіння, та зморшкам.
  • Покращує циркуляцію крові.
  • Захищає організм від забруднення, впливу тютюну та інших чинників, які призводять до розвитку захворювань.
  • Очищає кров від впливу медикаментів і вживання алкоголю.
  • Зміцнює стінки вен та артерій (завдяки вмісту флавоноїдів).
  • Покращує здоров’я серцево-судинної системи, саме тому виноград рекомендують їсти пацієнтам із серцевим нападом.
  • Завдяки своїм протизапальним властивостям насіння лікує артрит, гастрит, синусит і дерматит.
  • Очищує кишківник.
  • Підтримує очі, шкіру та мозок у хорошій формі.
  • Запобігає дегенеративним захворюванням.
  • Є профілактикою утворення бляшок в артеріях.
  • Зберігає сполучні тканини молодими та здоровими.
  • Володіє протиалергійними, противиразковими й антигістамінними властивостями.
  • Допомагає запобігти розвитку раку.
  • Сповільнює розвиток катаракти та глаукоми.
  • Зміцнює легені та запобігає появі респіраторних захворювань.
  • Зміцнює захисні сили організму й імунну систему, що запобігає різним типам захворювань.

Як їсти насіння винограду?

На перший погляд, це питання звучить досить дивно, адже можна просто їсти виноград разом із насінням.

Утім, є й інші способи перетравити його і скористатися поживними властивостями фрукту. Екстракт насіння винограду та капсули можна купити в аптеках і спеціалізованих магазинах.

Якщо ви хочете їсти цей фрукт, не забудьте добре промити його, щоб видалити бруд та добрива зі шкірки.

Найкраще купувати домашній виноград. Також можна відділити насіння від винограду, помити його та висушити, щоб потім додавати у смузі, шейки або соки, свіжі чи магазинні.

Дехто перед споживанням замочує виноград у воді на добу, щоб активізувати його корисні властивості.

Не забувайте добре пережовувати насіння винограду, адже воно важко перетравлюється. Рекомендована денна доза – 300 мг (капсул).

Немає жодних протипоказань. Виноград – це чудовий перекус, коли вам чи дітям хочеться чогось солодкого. Так можна не переїдати цукерками і насолоджуватися всіма поживними властивостями винограду.

nasinnia-vynohradu

Дієта з виноградом (і насінням винограду)

Завдяки тому, що цей фрукт чудово сприяє втраті ваги та зменшує жир, люди додають його до щоденної дієти або використовують для детоксикації організму (ще одна з властивостей, про які ми говорили).

Потрібно просто купити 1 кг червоного винограду (існують різні його типи), обрати день тижня, щоб почати дієту для детоксикації та схуднення.

  • Дієта триває лише добу, і її не можна повторювати занадто часто. Потрібно зробити перерву на 2 місяці.
  • Випийте  дві столові ложки натуральної оливкової олії натщесерце. Потім додайте кілька крапель лимонного соку у склянку теплої води та випийте.
  • Не забувайте, що змішувати виноград з іншими продуктами не можна. Потрібно зачекати 20 хвилин, поки фрукт перетравиться, в іншому випадку – виноград буде ферментуватися в шлунку, спричиняючи неприємні відчуття, гази, розлади травлення тощо.
  • Виноград можна їсти з іншими фруктами, однак це не рекомендовано, адже так ви не зможете повної мірою скористатися поживними властивостями жодного з інгредієнтів.
  • Добре пережовуйте насіння та подрібнюйте його зубами.
  • Зачекайте 10 хвилин після прийому оливкової олії та лимонної води, а вже потім можете їсти першу склянку свіжого винограду.
  • Через дві години з’їжте ще склянку винограду. Між прийманнями їжі пийте багато води.
  • В обід (через дві години після попереднього перекусу) з’їжте тарілку овочів, приготованих на пару, та жменьку цільнозернового рису.
  • Їжте по склянці винограду кожні дві години до вечері. А на вечерю приготуйте собі склянку овочевого супу, рибу на грилі та свіжий салат з оливковою олією і лимонним соком.
  • З’їжте ще склянку винограду за дві години перед сном.

Неодмінно спробуйте цю дивовижну дієту, яка допоможе вивести жир та зменшити застій рідини. Та, перш за все, неодмінно скористайтеся поживними та лікувальними властивостями насіння винограду.