5 причин їсти червоний виноград

03 грудня, 2018
5 причин їсти червоний виноград

Червоний виноград має багато переваг, серед яких – антиоксидант, відомий як резвератрол. Він допомагає запобігти передчасному старінню та уповільнює пошкодження клітин.

Червоний виноград є синонімом хорошого здоров’я. Щоправда, білий виноград також корисний, але темніший виноград містить більшу кількість антиоксидантів.

Є люди, які не розрізняють смак різних сортів винограду. Ті, хто розуміє цю різницю, цінують червоний виноград понад решту сортів.

Поклавши виноградинку до рота, ми відчуваємо комбінацію кислого й солодкого. Без сумніву, це одне з найкращих відчуттів під час сезону винограду.

Як завжди, коли ми говоримо про харчування, ключовою є рівновага. Споживаючи цей фрукт упродовж дня, ми запобігаємо старінню та поліпшуємо здоров’я.

Червоний виноград і резвератрол

Цей виноград містить стільки ж резвератролу (фітоалексину) у шкірці, скільки й у насінні. Ця речовина знана як “молекула молодості”.

  • Резвератрол захищає виноград, оскільки він діє як бар’єр проти зовнішніх загроз.
  • Фармацевтична промисловість завжди була зацікавлена ​​в ньому через переваги резвератролу.
  • Червоний виноград допомагає нам уникнути передчасного старіння завдяки високій концентрації антиоксидантів.
  • Щоб отримати максимальну користь від винограду, приготуйте натуральний напій, який містить шкірку, м’якуш та насіння.
  • Натуральний сік із червоного винограду корисний для кровоносної системи.
  • Варто пам’ятати, що резвератрол бореться із запаленням і допомагає усунути патогенні мікроорганізми в крові.
гілка червоного винограду

Їжте червоний виноград, щоб зменшити гіпертонію

Калій, а також нерозчинні волокна в червоному винограді корисні для серця. Фактично через калій цей фрукт рекомендують людям з підвищеним артеріальним тиском.

  • Якщо споживати 15-20 виноградин, ви зменшите рівень натрію.
  • Ви можете спробувати покласти червоний виноград у салат, це смачна ідея для обіду та вечері.

Попрощайтеся з закрепами

Червоний виноград може бути дуже ефективним для лікування закрепів.

  • Виноград на сніданок є одним із найкращих натуральних проносних засобів.
  • Завдяки органічній кислоті, цукру й целюлозі він допомагає тонізувати м’язи шлунку та кишківника.
  • Якщо їсти його регулярно, можна позбутися хронічних закрепів.

Однак якщо ви страждаєте на діарею, не варто їсти виноград.

Хвороба Альцгеймера і червоний виноград

смузі з червоним виноградом

Згідно з дослідженням, проведеним у Медичній школі Маунт-Синай у Нью-Йорку, резвератрол може допомогти сповільнити прогресування хвороби Альцгеймера.

  • Антиоксидантна сила червоного винограду покращує пам’ять і захищає нас від цього захворювання.
  • Резвератрол знижує когнітивні погіршення, які виникають на початку захворювання.
  • Він також контролює окислювальний метаболізм захворювання, тобто є ефективнішим ніж зелений чай.

Експерти говорять, що споживання червоного вина та винограду помітно покращує роботу мозку.

Червоний виноград для запобігання раку

Результати споживання червоного винограду були виявлені під час різних захворювань, таких як рак молочної залози та колоректальний рак.

  • Американський інститут раку провів цікаві дослідження щодо цього.
  • Відомо, що антоціаніни та проантоціанідини з червоного винограду сповільнюють ріст пухлинних клітин.
  • Поліфеноли так само, як ресвератрол, є антиоксидантами та протизапальними засобами, які сповільнюють ушкодження клітин, заподіяне раком.
червоний виноград запобігає раку

Він також дуже ефективний для пацієнтів, які проходять хіміотерапію.

  • Виноградний сік дає енергію і покращує імунну систему. Це корисно для лікування раку.
  • Завдяки своїй протизапальній силі червоний виноград знімає побічні ефекти, пов’язані з хіміотерапією.

На завершення зазначимо, що справді варто скористатися червоним виноградом та їсти його щодня.

Хоча це не ліки, червоний виноград може значно покращити стан здоров’я та самопочуття.