Поживні речовини, які потрібні після 40
Ви колись замислювалися над тим, чи споживаєте ви поживні речовини, які потрібні після 40?
Після 40 років стежте за кількістю вітамінів, мінералів та поживних речовин, які ви отримуєте. Це має вирішальне значення. Якщо ви не приділятимете достатньої уваги, ви можете зазнати негативних змін, таких як втрата м’язової маси, уповільнення обміну речовин і збільшення ризику серцевих захворювань.
Дізнайтеся, які вітаміни та інші поживні речовини найбільше потрібні після 40 років і додайте їх до свого щоденного раціону.
1. Поживні речовини, які потрібні після 40: B-12
В-12 можна знайти в продуктах тваринного походження. Він має важливе значення для роботи мозку, крові та нервової системи.Якщо у вас недостатньо цього вітаміну, це зазвичай викликає такі симптоми:
- загальна слабкість
- втрата апетиту
- втрата ваги
- анемія
Зазвичай ви отримуєте необхідну кількість B-12 з різноманітного та збалансованого раціону.
Однак після 40 років зменшення соляної кислоти в шлунку спричиняє проблеми з його поглинанням. Тому багато людей похилого віку мають споживати його через збагачену їжу або дієтичні добавки.
Хочете знати більше? Читайте: 7 вітамінів для здорового організму
2. Кальцій
Кальцій є важливим мінералом, який наявний у таких продуктах, як молоко, сир та інші молочні продукти.Цей мінерал є основою для збереження міцних кісток та зубів. Крім того, кальцій бере участь у кровообігу, балансі нервової системи та скороченні м’язів.
Через усе вищевикладене дефіцит кальцію може викликати такі захворювання, як остеопороз та рахіт.
Хоча кістки поглинають більшу частину кальцію, який вам потрібен, до 30 років, після 40 років, ви починаєте повільно втрачати кальцій.
Тому для запобігання остеопорозу та інших кісткових розладів важливо стежити за споживанням кальцію.
3. Вітамін D
Вітамін D легко отримати через вплив сонячного світла, коли ви їсте яйця та молоко. Цей вітамін необхідний для поглинання кальцію в організмі, тому він також відіграє важливу роль у розвитку скелету.Погана абсорбція вітаміну D може призвести до діабету, розсіяного склерозу, серцево-судинних та хронічних захворювань.
Оскільки здатність шкіри поглинати вітаміну D з віком зменшується, після 40 років у вас вищий ризик розвитку його дефіциту.
- Наша рекомендація полягає в тому, щоб ви звернули увагу на час, який ви проводите під сонцем: не дуже багато, але також і не надто мало.
- Не забудьте проводити принаймні кілька хвилин на день на сонці.
- Якщо у вас алергія на сонце або якщо вийти під сонце неможливо, додайте до раціону дозу вітаміну D.
4. Калій
Калій є важливим мінералом для деяких основних функцій м’язів та нервової системи. Якщо ви не споживаєте достатню кількість калію після 40 років, ви можете помітити:- біль у м’язах
- м’язову слабкість
- зневоднення
- судоми
- діарею
- закреп
- нервово-м’язові розлади
Щоб переконатися, що ви приймаєте необхідну кількість калію, важливо дотримуватися різноманітної дієти, яка включає горіхи, каву, шоколад та зелені овочі.
Однак пам’ятайте, що надлишок калію в організмі може негативно позначитися на серці та шлунково-кишковій системі. Тому, якщо ви збираєтеся приймати добавку, спершу зверніться до лікаря.
5. Магній
Магній є важливим мінералом і життєво важливим регулятором кров’яного тиску. Він також дуже важливий для збільшення рівнів енергії та абсорбції кальцію, а також для інших важливих метаболічних реакцій.Через те, що магній є частиною хлорофілу, ви можете знайти його в зелених листових овочах, нерафінованих зернах, бобових культурах, серед яких соя або боби, а також волоських горіхах.
Після 40 років необхідно уважно стежити за споживанням цього мінералу.
Ви повинні споживати продукти, які містять магній, під час кожного прийому їжі. Якщо цього недостатньо, спробуйте добавки з магнієм.
Відвідайте цю статтю: Магній і харчування. Три причини переглянути свій раціон
6. Омега-3
Хоча омега-3 жирні кислоти не є ані вітамінами, ані мінералами, важливо додати їх до переліку, оскільки це поживні речовини, які потрібні після 40.Омега-3 можна отримати в таких формах:
- Тварини: з риб’ячого жиру.
- Овочі: з рослин, таких як лляне насіння, насіння чіа, насіння коноплі та соєва олія.
Поживні речовини, які потрібні після 40, допоможуть вам контролювати кров’яний тиск і рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) – дві проблеми, які є дуже поширеними на цьому етапі життя.
Вітаміни та омега також відіграють важливу роль у збереженні пам’яті та роботи мозку.
Пам’ятайте, що завжди краще споживати вітаміни та мінерали через здорову їжу та збалансовану дієту, а не через добавки та пігулки.
Здоровий спосіб життя допоможе підготувати вас до змін, які наближаються.
- Thomas D. R. (2006). Vitamins in aging, health, and longevity. Clinical interventions in aging, 1(1), 81-91. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2682456/
- St-Onge M-P, et al. (2010). Body composition changes with aging: The cause or the result of alterations in metabolic rate and macronutrient oxidation? DOI:
10.1016/j.nut.2009.07.004 - DiNicolantonio, J. J., O’Keefe, J. H., & Wilson, W. (2018). Subclinical magnesium deficiency: a principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis. Open heart, 5(1), e000668. doi:10.1136/openhrt-2017-000668
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5786912/ - Dyall S. C. (2015). Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA and DHA. Frontiers in aging neuroscience, 7, 52. doi:10.3389/fnagi.2015.00052
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4404917/ - Stone, M. S., Martyn, L., & Weaver, C. M. (2016). Potassium Intake, Bioavailability, Hypertension, and Glucose Control. Nutrients, 8(7), 444. doi:10.3390/nu8070444
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4963920/ - Uusi-Rasi, K., Kärkkäinen, M. U., & Lamberg-Allardt, C. J. (2013). Calcium intake in health maintenance – a systematic review. Food & nutrition research, 57, 10.3402/fnr.v57i0.21082. doi:10.3402/fnr.v57i0.21082
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3657072/ - O’Leary, F., & Samman, S. (2010). Vitamin B12 in health and disease. Nutrients, 2(3), 299-316.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257642/ - Dalle Carbonare, L., Valenti, M. T., Del Forno, F., Caneva, E., & Pietrobelli, A. (2017). Vitamin D: Daily vs. Monthly Use in Children and Elderly-What Is Going On?. Nutrients, 9(7), 652. doi:10.3390/nu9070652
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5537772/