Поживний банановий хліб без борошна та молока

Дізнайтеся, як приготувати цей смачний банановий хліб крок за кроком.
 

Цей банановий хліб легко зробити вдома для всієї родини, тому що цей рецепт дуже простий і корисний.

Окрім того, що він надає велику кількість енергії, цей банановий хліб не потребує борошна та молочних продуктів, що полегшує його переварювання та робить його придатним для всіх.

Чому краще уникати борошна?

банановий хліб без борошна
Дієтологи не рекомендують зловживати борошном. Зокрема це стосується рафінованого борошна, оскільки воно є шкідливим для нашого кишківника та здоров’я в довгостроковій перспективі.

Однак ми можемо вільно споживати цільнозернове борошно не тільки з пшениці, але й з різними зернами: житнє, гречане тощо.

Кожне правило має свій виняток. У цьому випадку люди з целіакією або з непереносимістю глютену не можуть їсти певні різновиди борошна, тому що організм їх не сприймає. У результаті вони повинні шукати інші варіанти.

Незалежно від того, чи маємо ми або не маємо особливих умов, усі повинні дотримуватися повноцінного та збалансованого раціону. Ми повинні прагнути збалансувати частини білків, жирів, клітковини та вуглеводів.

Також дивіться: Рецепт торта без борошна, молока і цукру

Чому краще уникати молочних продуктів?

У випадку з молочними продуктами люди часто не знають, що після народження ми втрачаємо фермент, відомий як лактаза, який відповідає за перетравлення лактози.

З часом ми розуміємо, що молоко не завжди добре засвоюється, збільшує кислотність або викликає здуття. Крім того, сьогодні доволі важко знайти натуральне високоякісне молоко.

 

Ми рекомендуємо вибирати інші здорові молочні продукти, такі як натуральний йогурт, кефір або топлене масло. Ви також маєте замінити молоко на альтернативні види молока як для пиття, так і для приготування їжі.

Так ви зможете запобігти здуттю і уникнути проблем зі шлунком.

Банани

Банан – це особливий фрукт. Він має чудовий солодкий присмак і дуже поживні властивості. Крім того, його дуже зручно їсти в будь-який момент.

Хоча банани є фруктами, з поживної точки зору вони більше схожі на вуглеводи, такі як картопля або гарбуз.

Банани мають погану репутацію через те, що вони калорійні, і люди з надмірною вагою повинні їх уникати. Проте високий вміст цукру в них врівноважується завдяки високому вмісту клітковини, що допомагає організму використовувати глюкозу. Вони також мають дуже низький вміст жиру.

Ми рекомендуємо прочитати: 7 корисних для здоров’я властивостей зелених бананів

Користь для здоров’я

Нижче ми склали перелік усіх переваг бананів для здоров’я. Банани:

  • Борються з гіпертонією.
  • Надають енергію та життєву силу. Вони чудово підходять для дітей, спортсменів та людей, які фізично та інтелектуально активні.
  • Вміст калію сприяє виведенню зайвої рідини.
  • Завдяки своїм сечогінним властивостям та вмісту клітковини вони чудово підходять для схуднення.
  • Вміст магнію в бананах покращує здоров’я м’язів та нервової системи.
  • Банани корисні для травних розладів, таких як кислотність або виразки шлунка.
  • Споживання бананів уповільнює старіння мозку й покращує концентрацію та пам’ять.
 

Банановий хліб: рецепт

як приготувати банановий хліб
Інгредієнти

Для того, щоб зробити банановий хліб, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 6 дуже стиглих бананів
  • 1 миска родзинок (160 г)
  • ½ склянка оливкової, соняшникової або кокосової олії (100 см3)
  • ½ склянки рослинного молока (вівсяного, кокосового, рисового, мигдального тощо) (100 мл)
  • 3 столові ложки меду (90 г)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту (15 мл)

Приготування

Щоб приготувати цей простий банановий хліб, ми просто повинні виконати такі кроки:

  • Візьміть міксер.
  • Перед початком виготовлення хліба попередньо розігрійте духовку до 180° С.
  • Збийте три яйця за одну хвилину.
  • Додати рідкі інгредієнти: олію, молоко та ванільний екстракт. Збийте всі інгредієнти разом.
  • Після цього змішайте сухі інгредієнти: банани та мед.
  • Після того, як усе змішано, додайте родзинки та добре перемішайте.
  • Вилийте суміш у квадратну або прямокутну форми та запікайте при 180° C 30-40 хвилин.
  • Перевірте, чи банановий хліб пропечений всередині.
  • Ви можете прикрасити банановий хліб подрібненим кокосом, родзинками та скибочками бананів.

Цей банановий хліб також смачний зі збитими вершками (якщо ви переносите лактозу).

 

Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033

Yu, L., Nanguet, A.-L., & Beta, T. (2013). Comparison of Antioxidant Properties of Refined and Whole Wheat Flour and Bread. Antioxidants. https://doi.org/10.3390/antiox2040370