Продукти для природної детоксикації печінки

· Січень 7, 2019
Радимо вам спробувати продукти для природної детоксикації печінки. Зрештою, цей важливий орган постійно обробляє токсини, які можуть вплинути на його продуктивність і ваше загальне здоров'я. Дізнайтеся більше у цій статті.

Чи знаєте ви, наскільки важливі продукти для природної детоксикації печінки? Якщо так, то, можливо, вам буде цікава наша стаття.

Ваша печінка є одним із найбільших органів вашого тіла і має три основні функції:

  • Детоксикація: відповідає за збір і виведення з організму природних токсинів (наприклад, аміаку) і зовнішніх токсинів (наприклад, алкоголю і ліків).
  • Синтез: печінка відіграє важливу роль у метаболізмі вуглеводів, жирів і білків. Крім того, вона виділяє жовч, яка необхідна для травлення.
  • Зберігання: Вітаміни А, D, Е і К і глікоген зберігаються в печінці. Ці сполуки слугують джерелом енергії для щоденних завдань та інших потреб організму.

Ви повинні очищати печінку натуральним чином, тому що все, що проходить крізь неї, може викликати проблеми і пошкодити ваше тіло. Тому сьогодні ми хочемо запропонувати вам продукти для природної детоксикації печінки.

1. Папая

натуральні продукти для природної детоксикації печінки
Цей фрукт містить фермент, який називається папаїн. Він допомагає поліпшити травлення і правильно обробляти їжу. Крім того, він також допомагає зменшити запалення в організмі. Папаю рекомендують для схуднення. Коли справа доходить до детоксикації печінки, папая полегшує роботу печінки, покращуючи травлення.

Варто також підкреслити, що можна їсти не тільки м’якоть цих фруктів. Крім того, насіння також їстівне і має протизапальні властивості, які допомагають боротися з артритом і очищати печінку.

Щоб усунути жир з печінки, спробуйте цей рецепт:

  • Спочатку візьміть 20 насінин папаї, роздавіть їх або подрібніть.
  • Потім змішайте з лимонним соком або молоком.
  • Пийте цю комбінацію протягом одного місяця.

Читайте також: Неймовірні корисні властивості насіння папаї

2. Індійський аґрус (Emblica Officinalis)

Індійський аґрус, також відомий як амла, є потужним антиоксидантом, який допомагає вивести токсини з організму.

Він часто не тільки допомагає запобігти жировій хворобі печінці, але й фіброзу печінки. Це надмірне запалення цього органу внаслідок розладу або хвороби. Найкращий спосіб – їсти індійський аґрус сирим. Ви можете додати його до салатів, змішати з йогуртом або з’їсти окремо.

3. Лимони – чудові продукти для природної детоксикації печінки

які продукти для природної детоксикації печінки
Лимони є одними з найбільш відомих і широко використовуваних цитрусових плодів завдяки їхнім властивостям.

Вони багаті на вітамін С, флавоноїди, яблучну кислоту та ефірні олії. Усі ці сполуки надають їм властивості, які підтримують травлення і печінку. Крім того, вони також допомагають зміцнити кровоносні судини і покращити здоров’я серця.

Лимони очищають печінку, тому що вони:

  • покращують травлення
  • тонізують печінку і стимулюють її
  • забезпечують велику кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами
  • запобігають передчасній дегенерації різних органів тіла

Якщо у вас жирна печінка, доцільно пити лимонний сік, розведений у склянці води (200 мл). Змішуючи його з водою, ви також уникаєте пошкодження емалі зубів кислотою.

4. Яблучний оцет

Яблучний оцет допомагає збалансувати рН вашого тіла і сприяє усуненню токсинів, накопичених з часом. Це дає можливість печінки краще виконувати процес детоксикації організму і правильно метаболізувати жири.

Крім того, щоденне споживання яблучного оцту дасть вам багато переваг, зокрема:

  • вітаміни, мінерали та ефірні олії
  • менший ризик ниркових інфекцій
  • усунення закрепів
  • профілактика печінкових проблем

Рекомендуємо споживати 2 чайних ложки (10 мл) яблучного оцту на день. Його можна пити окремо або розводити в склянці води (200 мл), залежно від того, наскільки вам подобається присмак. Ви також можете додати його до салатів або соусів.

5. Зелений чай

Зелений чай багатий на своєрідні антиоксиданти – поліфеноли. Ці антиоксиданти зменшують пошкодження організму вільними радикалами. Отже, вони затримують старіння клітин і ускладнення в різних органах тіла.

Попри те, що зелений чай завжди рекомендують завдяки його численним перевагам, ви ніколи не повинні пити понад 10 чашок на день. Ви також повинні переконатися, що чай, який ви п’єте, є натуральним, щоб уникнути споживання елементів, які роблять його менш ефективним.

Якщо вам не подобається аромат зеленого чаю, спробуйте змішати його з улюбленими продуктами в коктейлях. Змішайте його з фруктами та овочами, поки не знайдете ідеальну комбінацію.

Спробуйте ці продукти для природної детоксикації печінки.

корисні продукти для природної детоксикації печінки
Є кілька природних способів детоксикації печінки, але продукти, які ми згадали, є одними з найкращих. Єдине, що вам залишилося зробити – це вибрати свої улюблені й почати споживати їх регулярно, щоб підтримувати хороше здоров’я печінки.

Проте завжди слід пам’ятати, що якщо ви відчуваєте біль або дискомфорт у печінці, необхідно звернутися за медичною допомогою.

  • Hussain, M., Habib-Ur-Rehman, & Akhtar, L. (2017). Therapeutic benefits of green tea extract on various parameters in non-alcoholic fatty liver disease patients. Pakistan Journal of Medical Sciences. https://doi.org/10.12669/pjms.334.12571
  • Naziroǧlu, M., Güler, M., Özgül, C., Saydam, G., Küçükayaz, M., & Sözbir, E. (2014). Apple cider vinegar modulates serum lipid profile, erythrocyte, kidney, and liver membrane oxidative stress in ovariectomized mice fed high cholesterol. Journal of Membrane Biology. https://doi.org/10.1007/s00232-014-9685-5
  • Naziroǧlu, M., Güler, M., Küçükayaz, M., Övey, I. S., & Özgül, C. (2012). Apple cider vinegar supplementation modulates lipid peroxidation and glutathione peroxidase values in lens of ovariectomized mice. Cell Membranes and Free Radical Research.