Пряний чай для покращення метаболізму

2 Лютого, 2019
Пряні продукти можуть бути дуже корисні для здоров'я організму. Наприклад, спробуйте чай для покращення метаболізму та схуднення. Якщо спершу його смак здаватиметься вам занадто різким, старайтеся звикати до нього поступово.

Вам цікаво дізнатися, як приготувати чай для покращення метаболізму та чому він корисний? Читайте нашу статтю.

Багато людей хочуть позбутися зайвих кілограмів. Утім часто їм не вдається досягти результату, хоча вони їдять маленькими порціями. А все тому, що в них занадто повільний метаболізм. Як наслідок, організм витрачає менше енергії.

Чому мені не вдається схуднути?

Вага людини залежить від багатьох чинників. До них належить генетика та вага, звісно.

Утім є емоційні та гормональні фактори, які можуть ускладнювати процес схуднення. У таких випадках вам ніяк не вдається позбутися зайвих кілограмів попри жорсткий контроль над раціоном чи заняття спортом.

Часто можливою причиною є занадто повільний метаболізм. Як наслідок, кількість калорій, які спалює організм, дуже низька.

Саме тому важливо активізувати метаболізм природним чином. Саме тут вам стане в пригоді наш пряний чай для покращення метаболізму.

Він дуже добре підходить для людей із підвищеною чутливістю до холоду, адже ви одразу зможете зігрітися!

Метаболізм

смачний чай для покращення метаболізму

Метаболізм – це поєднання фізичних і хімічних процесів, які відбуваються на клітинному рівні. Завдяки їм їжа перетворюється на енергію.

Людина використовує цю енергію не лише, щоб робити певні дії. Вона необхідна на внутрішньому рівні для забезпечення життєво важливих функцій, як-от травлення та дихання.

Коли метаболізм занадто повільний і працює неналежним чином, починається збій. Кількість енергії, яку використовує людина, знижується, і вага починає зростати.

З іншого боку,якщо активізувати метаболізм, можливо, ви не набиратимете зайві кілограми так легко.

Завдяки цьому лікувальному трав’яному чаю визможете пришвидшити метаболізм натуральним чином. Як наслідок, підвищиться температура тіла й ви витрачатимете більше калорій при таких самих зусиллях.

Вам неодмінно сподобається стаття: Що робити при погіршенні метаболізму?

Що містить чай для покращення метаболізму

Імбир

Цей екзотичний коренеплід дає чаю пряний смак. Він також дарує організму приємне тепло та збільшує потовиділення. Крім того,імбир добре виводить рідину та токсини з організму, покращує травлення та позитивно впливає на жіноче здоров’я.

Цейлонська кориця

Цейлонська кориця – це чудова спеція для регулювання рівня цукру в крові. Вона покращує травлення та стимулює метаболізм, допомагаючи вам худнути.

Каєннський перець

чай для покращення метаболізму

Нехай ця спеція вас не лякає. Потрібно просто додавати її у свій раціон поступово.

Так організм звикне до каєннського перцю.

Ще варто зазначити, що цей інгредієнтзбалансовує функції організму.

Чорний перець

Чорний перець не такий гострий як каєннський. Як і куркума, він має чудові протизапальні та знеболювальні властивості, а також запобігає росту пухлин.

Куркума

чай для покращення метаболізму

Куркумамає дуже багато дивовижних властивостей, тому її потрібно їсти щодня. Додавайте цю спецію в різні страви, солодощі та напої.

Шкірка лимона

Лимонна шкірка має значно більше поживних речовин, ніж його м’якуш. Саме тому потрібно завжди додавати її в соки, салати тощо.

Щоб зберігати шкірку лимона, заморозьте її. Потім можна потроху діставати з холодильника потрібну кількість.

Важливо, щоб лимони були органічні. Адже в іншому випадку саме в шкірці містяться пестициди, віск і всі можливі типи шкідливих хімічних сполук.

Ось ще одна цікава стаття: Супи для схуднення: 5 смачних та ефективних рецептів

Як приготувати чай для покращення метаболізму

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка меленого імбиру або великий шматок свіжого імбиру
  • 1 чайна ложка меленої цейлонської кориці або паличка кориці
  • Дрібка каєннського перцю
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1 чайна ложка меленої куркуми
  • 1 шкірка органічного лимона
  • 4 склянки води

Що потрібно робити?

  • Спершу налийте воду в каструлю та доведіть її до кипіння.
  • Потім додайте шкірку лимона на поваріть її 5-10 хвилин.
  • Після цього вимкніть плиту та додайте до суміші решту спецій.
  • Дайте чаю настоятися 10 хвилин, накривши каструлю.
  • Потім зцідіть його й зачекайте, доки він охолоне, перш ніж пити.
  • Якщо хочете, можна підсолодити напій цільною цукровою тростиною, медом чи стевією.

Gannon, N. P., Lambalot, E. L., & Vaughan, R. A. (2016). The effects of capsaicin and capsaicinoid analogs on metabolic molecular targets in highly energetic tissues and cell types. BioFactors. https://doi.org/10.1002/biof.1273

Srinivasan, K. (2005). Spices as influencers of body metabolism: An overview of three decades of research. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2004.09.001