Приготуйте 3 зелені чаї для легкого схуднення
Зелені чаї перетворилися на одну з найкращих дієтичних добавок для тих, хто бажає мати стабільну та здорову вагу. Ці чаї – не диво-засоби, але вони мають певні дивовижні властивості!
Насамперед, висока концентрація основних поживних речовин у зеленому чаю бореться з надмірним вмістом жирів.
Він також містить протизапальні, очисники та сечогінні сполуки. Коли вони вводяться в організм, вони сприяють виведенню токсинів і рідин. Це чинники, які ускладнюють схуднення
Крім того, зелені чаї багаті на вітаміни, мінерали та потужні антиоксиданти. Це покращує активність метаболізму, щоб легше спалювати калорії.
Нижче ми дамо вам 3 корисні рецепти, які варто спробувати.
1. Зелені чаї з імбиром і лимоном
Імбир, лимон та зелений чай – це напій з очисними властивостями, що полегшує виведення токсинів, покращує роботу нирок та травлення.Це природне поєднання інгредієнтів підвищує рівень енергії в організмі та покращує метаболічну активність, щоб полегшити схуднення.
Крім того, це ідеально підходить для зменшення закрепів, здуття живота та надлишкових шлункових кислот.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка зеленого чаю
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- сік 1/2 лимона
- 1 склянка води
Приготування
- Скип’ятіть воду.
- Коли закипить, додайте зелений чай та імбир.
- Варіть на маленькому вогні 2-3 хвилини.
- Потім зніміть із вогню й дайте настоятися за кімнатної температури 10-15 хвилин.
- Процідіть та додайте лимонний сік.
Як споживати
- Пийте напій натщесерце і зачекайте 30 хвилин до сніданку.
- Пийте щонайменше тричі на тиждень.
Також читайте: Чи знаєте ви, що чай мате допомагає схуднути?
2. Напій із зеленим чаєм, авокадо та бананом
Завдяки цьому смачному коктейлю ви не тільки очистите організм здоровим способом, але й покращите свій фізичний та психічний стан.Він містить велику кількість антиоксидантних сполук, незамінних жирних кислот та амінокислот. Ці речовини поліпшують обмін речовин і сприяють набиранню м’язової маси.
Його регулярне споживання бореться з втомою і водночас зупиняє бажання перекусити протягом дня.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка зеленого чаю
- 1/2 стиглого авокадо
- 1 стиглий банан
- 1/2 склянки води
Приготування
- Скип’ятіть воду, зніміть із вогню та додайте зелений чай.
- Заварюйте 10-15 хвилин і процідіть.
- Перелийте в блендер та додайте авокадо, банан та мигдаль.
- Отримайте однорідну масу без грудочок і негайно випийте.
Як використовувати
- Пийте за 30 хвилин до сніданку.
- Якщо потрібно, повторюйте посередині дня, коли ви голодні.
- Пийте принаймні тричі на тиждень.
Читайте також: Поради для правильного зберігання авокадо
3. Зелені чаї з м’ятою
Ви можете отримати напої з низьким вмістом калорій, поєднуючи лікувальні властивості зеленого чаю з поживними речовинами м’яти. Це ідеально підходить для поліпшення обміну речовин.Обидва інгредієнти відомі завдяки своїм протизапальним та очисним властивостям. Вони допомагають вивести токсини, які проходять через кров.
З іншого боку, варто зазначити, що це корисно для травлення. Цей чай полегшує лікування закрепів та розладів травлення.
Інгредієнти
- 1/2 ложки зеленого чаю
- 1/2 ложки листя м’яти
- 1 столова ложка меду
- 1 склянка води
Приготування
- Скип’ятіть воду, додайте м’яту та зелений чай.
- Залиште на вогні мінімум на 2-3 хвилини.
- Заварюйте 10 хвилин, а потім процідіть.
- Підсолодіть столовою ложкою меду.
Як споживати
- Пийте натщесерце за 30-40 хвилин до сніданку.
- Повторюйте щодня 2 тижні поспіль.
Пам’ятайте, що зелені чаї мають супроводжуватися збалансованою дієтою та фізичними вправами.
- Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
- Graham, H. N. (1992). Green tea composition, consumption, and polyphenol chemistry. Preventive Medicine. https://doi.org/10.1016/0091-7435(92)90041-
- Khan, N., & Mukhtar, H. (2007). Tea polyphenols for health promotion. Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2007.06.011
- Namal Senanayake, S. P. J. (2013). Green tea extract: Chemistry, antioxidant properties and food applications – A review. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2013.08.011