Рецепт емпанада з курятиною чи яловичиною
Рецепт пиріжків емпанада з курятиною чи яловичиною дуже смачний та легкий у приготуванні. Це частина культурної та кулінарної традиції по всьому світу. Походження страви не відоме достеменно, але є декілька версій.
Є чимало рецептів домашнього приготування цієї страви з курятиною чи яловичиною. У кожній домівці або регіоні додається один секретний інгредієнт, який робить страву винятковою.
У цій статті ми розкриємо секрет рецепту емпанада!
Походження емпанада з курятиною чи яловичиною
Емпанада походить з Іспанії, куда потрапила завдяки арабам, які запозичили цю страву від персів. Інакше кажучи, ми говоримо про страву, історія приготування якої налічує вже чимало років.
Емпанада – це пиріжок з начинкою, який можна приготувати з незліченної кількості інгредієнтів. Навіть приготування тіста в одному місті чи регіоні відрізняється від іншого.
В одному тексті, датованому 1520 р., згадується емпанада з морепродуктами .
- Пиріжки емпанада здобули популярність в Іспанії.
- Звідки вони поширилися різними частинами Європи, а також їхня популярність долетіла й до Америки.
- Багато міст по всьому світу внесли свої «родзинки».
Найпопулярніші рецепти походять з Чилі та Аргентини. У Венесуелі готують емпанада за своїм рецептом з кукурудзяного борошна, потім їх смажать. Проте за більшістю рецептів пиріжки випікають.
Цікаво прочитати статтю: Небезпечна риба, яку не варто їсти
Емпанада з курятини та яловичини
Оскільки є багато рецептів емпанада по всьому світу, пиріжки можуть також бути різних розмірів та форм: малі та великі. Менші, як правило, подають як закуски перед основною стравою. Пиріжки середнього розміру зазвичай подають на сніданок. Розмір великих може бути таким, як тарілка.
Варто зазначити, що пиріжки емпанада можуть бути круглими за формою, а також нагадувати півмісяць. Емпанада з Галісії чи Португалії нагадує за формою великий пиріг, який можна розрізати на багато шматочків.
У багатьох рецептах емпанада використовується цибуля та часник; інакше кажучи, страва завжди матиме специфічний запах та присмак. Є рецепти солодких емпанада, які теж можуть різнитися присмаками.
Читайте статтю: Дізнайтеся, як насолоджуватися смачною та корисною картоплею
Рецепт домашніх пиріжків емпанада з регіону Галісії
Інгредієнти
- 1 помідор (40 г)
- 1 червоний перець (30 г)
- 300 г курятини
- 1 яйце (60 г)
- 2 цибулі (300 г)
- Часник, перець, сіль (за смаком)
Тісто для емпанада
Спосіб приготування
- Спершу посоліть та поперчіть курячу грудку, відкладіть на 20 хвилин.
- Поріжте цибулю невеличкими шматочками.
- Потім поріжте часник та посмажте його з цибулею та сковорідці, змащеній олією.
- Готуйте на середньому вогні, переконайтеся, щоб овочі не підгоріли.
- У той час, як смажиться часник та цибуля, поріжте перець (не дуже маленькими шматочками). Додайте його у сковорідку, коли цибуля стане прозорою.
- Яйце потрібно відварити та порізати перед тим, як додавати до цієї суміші.
- Поріжте курячу грудку на маленькі шматочки та додайте до суміші у сковорідці. Після цього поріжте помідор, потріть перед тим як додати до тіста.
- Тісто розділіть на дві частини.
- Розкатайте першу половину, насипте інгредієнти зі сковорідки поверх тіста.
- Накрийте суміш іншою половиною тіста.
- Закріпіть краї тіста за допомогою виделки.
Помістіть у духову шафу
- Помістіть пиріг емпанада у розігріту духову шафу (220ºC).
- Випікайте приблизно 30 хвилин. Переконайтеся, щоб тісто пирога добре пропеклося. За начинку можна не хвилюватися, оскільки вона додається вже готовою.
Рецепт емапанада з курятини або яловичини незрівнянний. Хоча рецепти змінювалися з роками, смак емпанада зберігся.
Є велика кількість начинок, окрім курятини можна готувати пиріжки з яловичиною. Рецепт емпанада не може бути несмачною, але пиріжки домашнього приготування будуть просто винятковими.
Якщо оберете яловичину замість курятини, рецепт приготування такий самий. Дотримуйтеся тих самих кроків. Можете порізати яловичину для начинки, а можете перетерти у фарш. Як забажаєте.
- Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
- О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді. Державний інститут проблем сім’ї та молоді.