Смачна сочевиця з овочами: рецепт приготування
Сочевиця з овочами є дуже простою, смачною і поживною стравою, яку ви обов’язково повинні додати до раціону. Це рецепт, який має багато позитивних переваг для здоров’я завдяки властивостям бобових культур.
Однією з головних властивостей бобових, зокрема сочевиці, є те, що вона є одним із найбільших джерел антиоксидантів і мікроелементів. Не кажучи вже про амінокислоти, білки та мінерали, які вона містить, і жир та холестерин, яких вона не містить.
Ця страва сповнює енергією. Її дуже просто і недорого приготувати. Додаткові інгредієнти, що містяться в ній, зокрема морква, цибуля, картопля, часник і перець, мають бути в будь-якому раціоні!
Окрім того, ви можете додати інші овочі, які ви вважаєте необхідними. Очевидно, що все залежить від кухаря, а це ви!
Найкращим гарніром є білий рис і, на бажання, натуральний напій. Якщо ви хочете добре поглинати поживні речовини, краще не поєднувати цю страву з попередньо приготованими продуктами.
З іншого боку, якщо у вас є дефіцит мінеральної або фолієвої кислоти, ви вагітні або шукаєте чудове джерело заліза, ця сочевиця з овочами ідеально підходить для вас! Ні, ми не перебільшуємо. Сочевиця містить багато заліза.
Чому додавання сочевиці до раціону – прекрасна ідея?
Однією з багатьох переваг споживання сочевиці є те, що вона містить багато клітковини. Тож якщо ви на спеціальній дієті, щоб схуднути або зберегти свою вагу, ця їжа ідеально вам підходить.Крім того, сочевиця також містить вітаміни В2, В3, В6 і В9. Важливо також знати, що хоча ви, мабуть, відчуєте важкість після їжі, вона легко перетравлюється.
Ви завжди повинні намагатися їсти продукти, які допоможуть підвищити енергію і допомогти процесам вашого організму. Тепер, коли ви знаєте, наскільки корисна ця їжа для вас, час споживати її трохи частіше!
Відкрийте для себе: 3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси
Сочевиця з овочами
Інгредієнти
- 4 склянки зеленої сочевиці (480 г)
- 2 цибулі-порей
- 2 цибулі
- 3 невеликі моркви
- 1 велика картопля
- 2 очищені зубчики часнику
- 1 столова ложка меленого зеленого перцю (15 г)
- 3 склянки води (750 мл)
- 1 лавровий лист
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1 щіпка меленого чорного перцю
Чи знаєте ви? Корисні рекомендації, які допоможуть уникнути переїдання
Приготування
- Перше, що потрібно зробити, – це ретельно вимити всі овочі, особливо картоплю, тому що її бульби мають багато бруду.
- Для того, щоб приготувати цю страву, ви повинні нарізати моркву, цибулю, часник і лавровий лист на дрібні шматочки. Решту овочів можна розрізати на трохи більші шматочки.
- Потім покладіть усі інгредієнти у великий горщик і налийте воду. Якщо ви хочете більше бульйону, ви можете додати більше води.
- Варіть, поки не закипить. Постійно перемішуйте, щоб переконатися, що овочі пом’якшуються і нічого не прилипає.
- Готуйте приблизно 20-30 хвилин і не припиняйте перемішування.
- Вимкніть вогонь, коли сочевиця і овочі пом’якшаться.
Смачного!
- Ganesan K, Xu B. Polyphenol-Rich Lentils and Their Health Promoting Effects. Int J Mol Sci. 2017;18(11):2390. Published 2017 Nov 10. doi:10.3390/ijms18112390
- Faris, M. A. I. E., Takruri, H. R., & Issa, A. Y. (2013, April). Role of lentils (Lens culinaris L.) in human health and nutrition: A review. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1007/s12349-012-0109-8