Смачна запечена курка з апельсином і розмарином
Ця запечена курка з апельсином і розмарином – це незвичайний та смачний спосіб їсти поживне м’ясо. Це можливість спробувати щось нове замість старих і обридлих рецептів.
Настав час вписати нові рецепти у свою кулінарну книгу, адже усім нам надбирає постійно їсти одні й ті ж страви. Тому підготуйтеся до кулінарних експериментів і випробуйте наші поради. Ми хочемо розповісти вам, як готується запечена курка з апельсином і розмарином. Цей смачний рецепт має аромат і смак розмарину, який чудово поєднується з ноткою цитрусових.
Усе залежатиме від ваших ідей і креативності. Запечена курка буває особливою, повірте нам.
Також, скоріш за все, ви сумніватиметеся, чи варто використовувати розмарин.
Не гайте ні хвилини й неодмінно випробуйте цей рецепт. Ви завжди можете змінити його на свій смак. Наприклад, додати часник і карі, щоб вразити свої смакові рецептори.
Рецепт: запечена курка з апельсином і розмарином
Чому бажано дотримуватися цього рецепту?
Хоча кожна культура та дім має свої кулінарні традиції, іноді важливо пробувати щось нове. З роками їжа набридає й перестає приносити очікуване задоволення. Оригінальні рецепти та нові незвичні страви зроблять ваше життя різноманітнішим. Ви не лише здобудете нові знання, а й вдосконалите свої кулінарні вміння.
Саме тому ми радимо спершу спробувати приготувати наш рецепт, а вже потім робити власні варіації. Запечена курка з апельсином і розмарином надзвичайно смачна. Поєднання цитрусового смаку апельсина із солоними приправами та свіжою й ароматною ноткою розмарину може здаватися ризикованим рішенням.
Радимо звернути увагу на якість інгредієнтів. Це суттєво впливає на кінцевий результат і користь страви. На жаль, багато людей нехтують якістю продуктів і ставляться до цього несерйозно. Тому ми наголошуємо на органічності.
Інгредієнти
- 2 цілі курки без шкіри (близько 2 кілограми)
- 3 великі цибулі
- 4 очищені зубчики часнику
- 2 ½ склянки апельсинового соку (640 мл)
- 3 столові ложки меленого розмарину (45 г)
- ¾ склянки оливкової олії (150 мл)
- 3 столові ложки солі (45 г)
- 3 столові ложки меленого чорного перцю (45 г)
Вказівки
- У цьому рецепті важливо звернути особливу увагу на кількість і поєднання приправ.
- Спершу наріжте цибулю (шматки мають мати приблизно 2 см).
- Після цього наріжте часник, покладіть усі інгредієнти в миску середнього розміру та додайте олію, трохи тертої апельсинової шкірки, чорний перець і розмарин.
- Потім перемішайте все і дайте їм настоятися.
- Вилийте суміш на курку, так щоб покрити її. Будьте уважні до цієї деталі, адже важливо максимально вкрити обидві курки.
- Поставте м’ясо в морозильник на 40-60 хвилин. Завдяки цьому воно краще замаринується й спеції добре поєднаються.
- Коли зазначений час мине, вийміть курку з морозильника та додайте більше приправ (якщо необхідно).
- Попередньо нагрійте духовку до 180°C. Викладіть курку у форму та запікайте 30 хвилин. Після цього відкрийте духовку, переверніть їх і залиште ще на 30 хвилин.
- Вийміть страву з духовки, коли м’ясо підрум’яниться. Дайте трохи охолонути. Смачного!
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Pollo a la naranja. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 5 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_a_la_naranja