Цибуля, часник та лимон - 3 чудо-засоби
Цибуля, часник та лимон – це три продукти, які вам потрібно мати вдома, тому що їх ми використовуємо в тисячах рецептів.
Це також три засоби, які дуже часто застосовують у природній медицині. У цій статті ми хочемо розповісти вам, чому щоденно потрібно їсти цибулю, часник та лимон.
Цибуля та її властивості
Їстівну цибулю використовували впродовж тисячоліть в Азії та Європі. Її також дуже часто їдять в Америці. Серед чудових переваг ми знаходимо такі:
- Це прекрасне джерело поживних речовин. Цибуля надає нам багато води та незамінних амінокислот.
- Також вона містить: мінерали (сірка, натрій, кальцій, магній і фосфор) та вітаміни (комплекс В, С і Е)
Вона покращує роботу нирок
Завдяки діуретичній дії цибуля добре підходить для пацієнтів з проблемами нирок (камені, ниркова недостатність тощо). Крім того, її рекомендують людям, які мають гіпертонію та затримку рідини.
Це відхаркувальний засіб
Крім того, варто їсти цибулю, якщо у вас застуда.
Вона знижує рівень холестерину
Споживання цибулі знижує рівень жиру в крові та рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ).
Крім того, цибуля допоможе очистити артерії природним шляхом.
Вона балансує цукор у крові
Люди, які страждають на діабет, можуть скористатися цибулею, адже вона здатна знизити рівень цукру в крові.
Властивості часнику
Серед них такі:
- Покращення кровообігу завдяки такій сполуці, як аліцин. Він допомагає запобігти утворенню тромбів і збільшує кровообіг.
- Зниження артеріального тиску: разом з перевагами для кровообігу також треба зазначити, що часник здатен збалансувати артеріальний тиск, тому його рекомендують тим, хто страждає на гіпертонію.
- Зниження холестерину. Оскільки він має такий великий вплив на кров, не можна забувати про цю фантастичну властивість. Часник знижує рівень холестерину і ліпідів, накопичених в артеріях.
- Він зміцнює імунну систему: сполуки в часнику поліпшують природний захист, тому його регулярне споживання зменшує кількість інфекційних хвороб, зокрема простудних захворювань, грипу та тонзиліту.
- Він має протизапальну дію: якщо решти переваг недостатньо, ми можемо додати ще той факт, що він зменшує набряк. Наприклад, його можна використовувати при поширених розладах (артрозі або артриті) та запаленні простати у чоловіків.
Властивості лимонів
Ось деякі з переваг цього фрукта:
- Він зміцнює імунну систему: як і часник, лимон зміцнює імунну систему. Він запобігає вірусним хворобам. Наприклад, якщо ви вип’єте половину склянки лимонного соку, організм отримає 53 мг вітаміну С. Цей вітамін природним чином стимулює захист організму.
- Він очищає: багато хвороб, на які ми страждаємо, насправді викликані накопиченням домішок і шлаків.
- Лимон також здатен природно очищати печінку та жовчний міхур. Це означає, що він стимулює вироблення жовчі та зменшує жир у печінці.
- Він очищає кров. Під час детоксикації печінки цей цитрус допомагає очистити кров. Це передбачає усунення ліпідів та інших елементів, які є токсичними для здоров’я.
- Він захищає від дії вільних радикалів: оскільки він багатий на антиоксиданти, він чудово підходить для зменшення негативних ефектів дії вільних радикалів. Зрештою, вони викликаають багато проблем і хвороб.
Їжте цибулю, часник і лимони
Знаючи про властивості кожного інгредієнту, ми можемо уявити собі їхні властивості разом. Коли ми об’єднаємо їх, ці три продукти стануть надзвичайно потужним природним засобом.
Це пов’язано з концентрацією мінералів, вітамінів та інших поживних речовин. Цибуля, часник і лимон непереможні. Вони є нашим найкращим захистом, якщо ми хочемо залишитися абсолютно здоровими.
Часто ми поєднуємо їх у наших улюблених стравах, однак ми можемо ще посилити їхні переваги, зробивши з них сироп.
Цей домашній засіб запобігає звичним зимовим хворобам (простудам та грипу).
Крім того, його можна використати для покращення здоров’я крові, зменшення болю та запалення, а також виведення токсинів з організму.
Інгредієнти
- 3 зубчики часнику
- 1 цибуля (краще червона)
- 1 шматочок кореня імбиру
- 3 лимони
- 1/2 чашки чистого меду
Приготування
- Очистьте часник, наріжте його та розітріть у ступці, поки не отримаєте густу пасту.
- Очистьте цибулю і натріть на часник.
- Натріть імбир, потім додайте до решти.
- Видавте сік з лимонів і додайте разом з медом до суміші.
- Закрийте і залиште на ніч (близько 8 годин).
- Через 8 годин процідіть у скляну банку з кришкою.
- Ви можете зберігати сироп у холодильнику один місяць.
Як використовувати:
Щоб досягти бажаних результатів, потрібно приймати столову ложку раз на добу (для профілактики). Для лікування вірусної інфекції приймайте столову ложку з кожною основною стравою (3 рази на день).
- Corzomartinez M, Corzo N, Villamiel M. Biological properties of onions and garlic. Trends Food Sci Technol. 2007;18(12):609–25.
- Benkeblia N. Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). Lebenson Wiss Technol. 2004;37(2):263–8.
- Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B et al. Onions–a global benefit to health. Phytother Res [Internet]. 2002;16(7):603–15.
- Charron CS, Milner JA, Novotny JA. Garlic. En: Encyclopedia of Food and Health. Elsevier; 2016. p. 184–90.
- González E, Domínguez R, Moreno D, García C. Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. J Pharm Biomed Anal. 2010;51(2):327–45.
- González D, Angulo J, Vallejo S, et al. High-cholesterol diet enriched with onion affects endothelium-dependent relaxation and NADPH oxidase activity in mesenteric microvessels from Wistar rats. Nutr Metab (Lond). 2014;11(57).
- Colina C. Evaluación de las propiedades antiinflamatorias, antioxidantes e hipolipidémicas de cebolla procesada como ingrediente funcional “in vitro” y en modelo animal. Madrid: Universidad Complutense. 2018.
- González M, Guerra G, Maza J, Cruz A. Revisión bibliográfica sobre el uso terapéutico del ajo. Revista Cubana de Medicina Física y Rehabilitación. 2014;6(1).
- Ordóñez E, Reategui D, Villanueva J. Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria. 2018;9(1):113-121.
- Argote F, Suárez Z, Tovar M, Pérez J et al. Evaluación de la capacidad inhibitoria de aceites esenciales en staphylococcus aureus y escherichia coli. 2017;15(2).