Вершковий суп з сочевиці: простий рецепт

Завдяки своїм властивостям ситний вершковий суп з сочевиці може бути чудовою стравою на обід або вечерю. Крім того, оскільки він не містить інгредієнтів тваринного походження, він підходить для веганів.
Вершковий суп з сочевиці: простий рецепт

Останнє оновлення: 10 листопада, 2019

Коли ми говоримо про бобові, перше, що спадає на думку, – це суп. Сьогодні ми розповімо вам про легкий і смачний вершковий суп з сочевиці, для приготування якого потрібні звичні інгредієнти, які у вас вже є на кухні. Готові спробувати?

Зробіть сочевицю частиною свого раціону

Кулінарний світ – це інновації та творчість. Отже, якщо ви втомилися завжди готувати одне і те ж, ми рекомендуємо вам розширити свої навички приготування. Тут, у блозі Моє здоров’я, ми намагаємося стимулювати вашу уяву, надаючи вам невеликий поштовх з оригінальними рецептами.

Бобові культури є одними з найбільш рекомендованих харчових продуктів багатьох дієтологів, оскільки вони мають бути частиною збалансованого харчування. Крім того, сочевиця багата на такі сполуки:

  • залізо
  • калій
  • магній
  • харчові волокна
  • вітаміни А, В і Е

Сочевиця і ваше здоров’я

Сочевиця є ідеальним доповненням до будь-якої дієти для схуднення, тому що вона дає відчуття ситості. Крім того, попри те, що вона повільно перетравлюється, вона покращує роботу кишківника і запобігає закрепам.

Серед багатьох переваг, сочевиця:

  • Чудово допомагає для профілактики серцево-судинних захворювань.
  • Допомагає контролювати діабет завдяки високому вмісту вуглеводів і клітковини.
  • Знижує рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.
  • Є одним із найкращих варіантів для людей з анемією, оскільки вона містить велику кількість заліза.
  • Має властивості, які ідеально підходять для догляду за шкірою. (Ви можете навіть розтирати її та використовувати як зволожувальну маску для того, щоб скористатися дією вітамінів на шкіру).

Що стосується страв, які ви можете приготувати з нею, вершковий суп з сочевиці – найкращий вибір. Завдяки насиченості, яку надає сочевиця, він вгамовує апетит.

Тож у вас немає жодних виправдань не готувати сочевицю. Почніть прямо зараз з цим легким рецептом вершкового супу!

Як приготувати вершковий суп з сочевиці

як приготувати суп з сочевиці
Є багато видів бобових і зернових культур, і ви можете купити їх цілими або подрібненими. Для цього рецепта вам знадобиться подрібнена сочевиця, тому що з нею легше досягти кремової текстури.

Окрім того, ми надамо кілька варіантів овочів, які можна додати, щоб покращити смак вершкового супу з сочевиці. Також можна додати або замінити деякі інгредієнти на інші, які можуть вам сподобатися більше. Пам’ятайте, що ця страва може бути як головно, так і гарніром. Крім того, це чудова їжа для веганів.

Інгредієнти

  • 1 миска сочевиці
  • 1 цибуля
  • ½ великої моркви
  • 1 помідор
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 подрібнені зубчики часнику
  • 1 склянка яловичого бульйону (або води)
  • 1 столова ложка кмину
  • ½ порею
  • 1 столова ложка солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • ½ столова ложка кінзи, для гарніру

Приготування

  • Спочатку зваріть сочевицю у великому горщику з яловичим бульйоном, щоб пом’якшити їі та отримати кращий смак.
  • Між тим, наріжте кубиками цибулю, помідори та моркву. Обсмажте їх на сковороді разом з часником і оливковою олією. Перемішайте, поки овочі не стануть золотистими, а цибуля прозорою.
  • Потім додайте овочі до сочевиці разом з кмином, сіллю і перцем. За бажанням можна використовувати інші види спецій.
  • Після цього варіть суп принаймні 40 хвилин. Накрийте кришкою, щоб прискорити процес.
  • Після того, як пройдуть 40 хвилин, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.
  • Нарешті покладіть усе в блендер, зливши частину бульйону. А потім змішайте його, поки не досягнете вершкової консистенції.
  • Якщо суп дуже густий, додайте більше бульйону. Крім того, невикористаний бульйон може бути збережений для інших страв.
  • Подавайте в мисках і посипте кінзою. Також можна додати трохи оливкової олії та сухариків. Смажений бекон або ковбасу можна подати на додатковий гарнір.

Смачного!



  • FAO. Beneficios de las Legumbres para la salud. Organización de Las Naciones Unidas Para La Alimentación y La Agricultura. 2016. Disponible en: https://www.fao.org/3/c0336s/C0336S.pdf.
  • Bouchenak M, Lamri-Senhadji M. Nutritional quality of legumes, and their role in cardiometabolic risk prevention: a review. J Med Food. 2013 Mar;16(3):185-98.
  • Ganesan K, Xu B. Polyphenol-rich lentils and their health promoting effects. Int J Mol Sci. 2017;18(11).
  • Mustafa AM, Abouelenein D, Acquaticci L, Alessandroni L et al. Polyphenols, Saponins and Phytosterols in Lentils and Their Health Benefits: An Overview. Pharmaceuticals (Basel). 2022 Oct 3;15(10):1225.
  • Thavarajah D, Thavarajah P, Sarker A, Vandenberg A. Lentils (Lens culinaris Medikus Subspecies culinaris): a whole food for increased iron and zinc intake. J Agric Food Chem. 2009 Jun 24;57(12):5413-9.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.