Як приготувати яйця у формі серця?
Яйце – це надзвичайно універсальний продукт, який можна використати під час приготування багатьох різноманітних страв. У цій статті ми розповімо про три різні цікаві способи, завдяки яким ви зможете зварити яйця у формі серця.
Приготуйте яйця у формі серця
На перший погляд це може здатися неможливим завданням, проте ми можемо запевнити, що такий спосіб приготування яєць є не лише надзвичайно простим, але й дуже цікавим. Спробувавши зварити яйця у формі серця один раз, ви неодмінно захочете повторити це знову.
Що вам знадобиться?
- 1 зварене на круто яйце
- 2 гумові стрічки або гумки
- паличка, завдовжки 20 см
- шматок картону, розміром 20×15 см
Що робити?
- Усе досить просто. Для початку потрібно відварити яйце звичним для вас способом.
- Коли яйце буде готовим, одразу очистіть його від шкаралупи. Поки воно ще гаряче, швидко помістіть його у форму, зроблену з перелічених вище предметів для того, щоб надати яйцю форму серця. Як це зробити? Тут немає нічого складного. Просто помістіть яйце у зігнутий навпіл шматок картону.
- Тепер погляньте на фото вище. Як бачите, секрет цього способу полягає у розміщенні невеликої палички по центру яйця. Для того, щоб зафіксувати паличку, обгорніть картон гумовими стрічками.
- Залиште яйце на півгодини, щоб воно охолонуло, а потім обережно зніміть паличку. Тепер розріжте яйце навпіл. Хіба ж це не диво, що обидві половинки набули форми серця? Тепер ви зможете здивувати своїх близьких, подавши таку цікаву страву на сніданок.
Незвичайна яєчня у формі серця
Ви вже знаєте, як приготувати варені яйця у формі серця. А чи хотіли б ви дізнатись, як надати такої ж форми смаженим яйцям? Ми розповімо вам про два неординарні способи приготування яєчні у вигляді серця, а ви зможете обрати, який вам більше до вподоби. Або ж користуйтесь ними обома на здоров’я!
Яєчня із сосисками: надзвичайно смачно!
- Ця страва неймовірно проста та цікава у приготуванні. Перше, що слід зробити, – придбати довгі та тонкі сосиски, з яких можна було б зробити серця. Деякі люди замінюють сосиски у цій страві овочами, наприклад, солодким перцем, нарізаним соломкою або картоплею. Ви можете обрати те, що найбільше до вподоби, проте ми рекомендуємо приготувати таку яєчню саме з сосисками, якщо ви хочете зробити сніданок чи обід по-справжньому незабутнім.
- Спочатку підсмажте на пательні сосиски так, щоб надати їм форми серця. Для цього краще використовувати щипчики або зубочистки. Далі обережно розбийте одне яйце всередину імпровізованої форми із сосиски. Якщо хочете зробити це якомога акуратніше, використайте дерев’яну ложку чи лопатку. Не забудьте, що для бажаного результату потрібно обрати правильний тип пательні.
- Смажте яйце на невеликому вогні до готовності. Після цього обережно перекладіть страву на тарілку. Якщо вам вдасться це зробити і не розламати при цьому яйце, можете вважати завдання виконаним! Не забудьте прикрасити страву кетчупом: ним можна намалювати стрілу Купідона.
Найпростіший спосіб: використання спеціальної форми
- Зараз у продажу часто можна знайти спеціальні форми для смаження яєць у вигляді серця, а ще у них є ручка, яка полегшує приготування. Для того, щоб приготувати яйце за допомогою цього способу, спочатку розігрійте на пательні трохи оливкової олії, а потім обережно розбийте всередину яйце.
- Яйце почне швидко смажитися. Усе, що залишиться зробити, – викласти на тарілку вже готову страву. Завдяки цій формі ви також зможете вирізати хліб у формі серця. Підсмажте хліб у тостері та покладіть зверху на нього яєчню. Така подача виглядає дуже цікаво!
Справжні професіонали можуть надати жовтку форми серця просто на пательні. Як вони це роблять? За допомогою ложки обережно розтягують жовток по пательні для того, щоб надати йому вигляду серця.
Не забувайте, що яйця є чудовим вибором для сніданку. Вони містять багато білків, саме тому цей продукт чудово підходить для початку дня. Не варто хвилюватись через те, що яйця є також джерелом холестерину, адже якщо ви вживатимете їх у помірних кількостях, жодних проблем не виникне. То як, ви вже готові приготувати декілька сердець на сніданок?