10 неймовірних переваг яблучного оцту

В останні десятиліття яблучний оцет став дуже популярним, тому що було науково доведено, що він може забезпечити безліч переваг для організму.
10 неймовірних переваг яблучного оцту

Останнє оновлення: 17 січня, 2019

Яблучний оцет є натуральним продуктом, який використовують у всьому світі, як у кулінарії, так і з лікувальною метою.

Цей продукт багатий на вітаміни, мінерали, ферменти, пектин та інші поживні речовини, які перетворюють його на чудового союзника для здоров’я і добробуту. Якщо у вас ще немає достатніх підстав, щоб додати яблучний оцет в раціон, ми дамо вам більше 10 причин, чому цей продукт настільки неймовірний для вашого здоров’я.

Яблучний оцет допомагає поліпшити травлення

яблучний оцет покращує травлення
У вас проблеми з травленням? Просте поєднання води та яблучного оцту може бути рішенням цих негараздів. Для того, щоб його приготувати, вам просто потрібно розвести одну столову ложку яблучного оцту в склянці води і пити суміш за півгодини перед кожним прийомом їжі. Це допоможе нормалізувати травну систему і краще перетравлювати їжу.

Для цього ми рекомендуємо використовувати натуральний і непастеризований яблучний оцет, тому що у фільтрованому відсутні деякі важливі ферменти. Цей тип оцту (без пастеризації) багатий на оцтову кислоту, амінокислоти, яблучну кислоту, білки і ферменти.

Допомагає боротися зі шлунковою кислотою

Яблучний оцет є лужним продуктом, який допомагає контролювати рівень рН для того, щоб забезпечити звільнення від печії. Проте для людей, які страждають на хронічну печію або виразкову хворобу, він може виявитися занадто сильним через його кислотність.

З цієї причини рекомендуємо використовувати його розведеним. Органічний яблучний оцет допоможе заспокоїти шлункову кислоту і подіє як м’яке проносне, щоб допомогти боротися з такими проблемами, як закреп.

Усуває кишкові бактерії і допомагає уникнути грибів Candida

кишкові бактерії
Яблучна і оцтова кислота, наявні в оцті, можуть бути дуже корисними для кишкової флори. Цей продукт діє як антибактеріальний, протигрибковий і протимікробний засіб, здатний усунути кишкові бактерії і запобігти інфекціям, таким як грибок Candida, який часто атакує кишечник.

Зміцнює імунну систему

Яблучний оцет зміцнює імунну систему і допомагає запобігти різним типам інфекцій, зокрема застудним захворюванням. Це пов’язано з високим вмістом яблучної кислоти, яка захищає від вірусів і бактерій.

Допомагає регулювати рівень цукру в крові

Оцтова кислота є однією з активних сполук в яблучному оцті. Вона також відповідає за ефективне зниження рівню цукру в крові. Ось чому яблучний оцет надає таку велику допомогу для перетравлення організмом простих вуглеводів, що одночасно сприяє зниженню цукру в крові.

Крім того, в ході недавніх досліджень було встановлено, що цей продукт може мати антиглікемічний ефект, який поліпшує природну секрецію інсуліну, якого потребує організм.

Знижує високий кров’яний тиск

вимірювання тиску
Різні дослідження встановили, що споживання натурального яблучного оцту може знизити рівень високого кров’яного тиску. Ця перевага пов’язана з тим, що яблучний оцет допомагає збільшити кількість оксиду азоту, який у свою чергу розслабляє кровоносні судини.

Допомагає очистити і вивести токсини з організму

Яблучний оцет містить ферменти, мінерали та вітаміни, які сприяють очищенню та детоксикації організму природним чином. Для того, щоб отримати цю перевагу, просто розведіть одну столову ложку яблучного оцту в склянці води і пийте перед кожним прийомом їжі.

Може допомогти з втратою ваги

Ваги
Цей натуральний інгредієнт може бути одним з найкращих союзників для того, щоб скинути зайву вагу, оскільки він полегшує спалювання жиру. Натуральна оцтова кислота в яблучному оцті допомагає боротися з кілограмами, оскільки вона сприяє очищенню печінки та пригнічує накопичення жирів і ліпідів в організмі. Крім того, вона дає почуття ситості, щоб уникнути споживання їжі в надлишку.

Допомагає усунути неприємний запах з рота

Яблучний оцет діє як природний засіб для полоскання рота, що допомагає боротися з неприємним запахом з рота і вбиває бактерії, які там розмножуються. Цей продукт містить антибактеріальні властивості, які можуть усунути та нейтралізувати неприємний запах. Просто полощіть рот яблучним оцтом протягом 20 секунд, щоб позбутися неприємного запаху.

яблучний оцет добре впливає на шкіру

Добре впливає на шкіру

Яблучний оцет допомагає контролювати рН шкіри, а отже є корисним у боротьбі з такою проблемою, як акне.



  • Madhuri, S., & Pandey, G. (2009). Some anticancer medicinal plants of foreign origin. Current Science.
  • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
  • Salbe, A. D., Johnston, C. S., Buyukbese, M. A., Tsitouras, P. D., & Harman, S. M. (2009). Vinegar lacks antiglycemic action on enteral carbohydrate absorption in human subjects. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2009.10.021
  • Hlebowicz, J., Darwiche, G., Björgell, O., & Almér, L. O. (2007). Effect of apple cider vinegar on delayed gastric emptying in patients with type 1 diabetes mellitus: a pilot study. BMC gastroenterology, 7(1), 46. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2245945/
  • Schwalfenberg, G. K. (2012). The alkaline diet: is there evidence that an alkaline pH diet benefits health?. Journal of environmental and public health, 2012. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/
  • Ozen, B., & Baser, M. (2017). Vaginal Candidiasis Infection Treated Using Apple Cider Vinegar: A Case Report. Alternative Therapies in Health & Medicine, 23(7). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29112940
  • White, A. M., & Johnston, C. S. (2007). Vinegar ingestion at bedtime moderates waking glucose concentrations in adults with well-controlled type 2 diabetes. Diabetes care, 30(11), 2814-2815. https://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814
  • Kondo, S., Tayama, K., Tsukamoto, Y., Ikeda, K., & Yamori, Y. (2001). Antihypertensive effects of acetic acid and vinegar on spontaneously hypertensive rats. Bioscience, biotechnology, and biochemistry, 65(12), 2690-2694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11826965
  • Östman, E., Granfeldt, Y., Persson, L., & Björck, I. (2005). Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects. European journal of clinical nutrition, 59(9), 983. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276
  • Bae, J. Y., & Park, S. N. (2016). Evaluation of anti‐microbial activities of ZnO, citric acid and a mixture of both against Propionibacterium acnes. International journal of cosmetic science, 38(6), 550-557. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26940755

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.