3 найкращі рецепти з гарбузом на вечерю

Чимало кулінарів нехтують гарбузом, а дарма. Цей овоч надзвичайно смачний і поживний. Саме тому в нашій статті ми хочемо розповісти вам, як приготувати різні рецепти з гарбузом на вечерю. Вам неодмінно сподобаються ці страви.
3 найкращі рецепти з гарбузом на вечерю

Останнє оновлення: 25 грудня, 2018

Гарбуз – це ідеальне доповнення до будь-якої страви. Цей продукт надзвичайно поживний і чудово втамує ваш голод. Якщо їсти його на вечерю, ви почуватиметеся ситими до самої ночі. Він дасть змогу уникнути шкідливих перекусів, що негативно впливають на здоров’я та сприяють появі зайвої ваги.

Крім того, гарбуз має надзвичайно багато застосувань. Завдяки цьому страви будуть різноманітні та ніколи вам не набриднуть. Просто відпустіть свою уяву та креатив, і ви побачите, що з цього овоча можна приготувати насправді дивовижні страви.

Гарбуз використовують у багатьох кухнях. Завдяки тому, що він має особливу текстуру, солодкий смак та аромат, багато шефів у всьому світі роблять його частиною своїх рецептів.

Крім того, у гарбузах високий вміст антиоксидантів, які борються з дією вільних радикалів, а також вітаміну C та лікопену. А бета-каротин у цьому овочі позитивно впливає на здоров’я серця та запобігає закрепам.

Три рецепти з гарбузом

1. Гарбузове спагеті

прості рецепти з гарбузом

Щоб приготувати цю страву, потрібно використовувати спеціальний інструмент. Це пристрій для нарізки овочів спіраллю. Його можна купити в багатьох магазинах із кулінарними засобами або просто замовити в Інтернеті.

Інгредієнти

  • 1/2 невеликого гарбуза (900 г)
  • 1/2 склянки грибів (50 г)
  • 4 зубчики часнику
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1/2 столової ложки орегано (8 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)

Спосіб приготування

  1. Спершу почистьте і помийте гарбуз. Розріжте його на половину.
  2. Наріжте гарбуз спіральними смужками за допомогою спеціального пристрою.
  3. Підсмажте гарбузові смужки та гриби на невеликій кількості олії на середньому вогні. На це знадобиться приблизно 10 хвилин.
  4. Додавайте інгредієнти по черзі та ретельно перемішуйте, щоб їх смаки поєдналися.
  5. Насамкінець зніміть сковорідку з вогню, дайте їй охолонути, і насолоджуйтеся смачною вечерею. Якщо хочете, можете додати трохи пармезану.

2. Гарбузовий салат

Якщо ви не хочете перенавантажувати організм важкими стравами перед сном, радимо спробувати цей рецепт салату. Гарбуз використовують у ньому не лише як основний інгредієнт, але й також як заправку. 

Сподіваємося, вам сподобається.

рецепти з гарбузом на вечерю

Інгредієнти

  • 1/2 гарбуза (900 г)
  • 1 авокадо
  • Головка броколі без стебла
  • 1/2 цибулі
  • 1/4 склянки козячого сиру (50 г)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • 1 склянка овочевого бульйону
  • 2 склянки води (400 мл)

Спосіб приготування

  • Помийте, почистьте гарбуз і наріжте його шматочками. Візьміть трохи більше ніж половину гарбуза для заправки, а решту залиште для салату.
  • Поставте гарбуз варитися на маленькому вогні разом із бульйоном і оливковою олією. Коли суміш почне кипіти, змініть її з вогню, дайте охолонути, зцідіть і пересипте в блендер. Додайте трохи води, щоб консистенція вийшла більш кремовою.
  • Після цього наріжте цибулю жульєном (тонкі смужки), дрібно наріжте броколі й авокадо. Пересипте інгредієнти в миску з попередньо нарізаний гарбузом.
  • Ретельно перемішайте інгредієнти та додайте козячий сир.
  • Полийте салат гарбузовою заправкою та подайте на стіл.

3. Гарбузовий крем-суп

Як ми вже говорили, рецепти з гарбузом дуже різноманітні. Наша третя пропозиція – суп.

Цей варіант також чудово підходить для легкої вечері. Його дуже просто приготувати, а більшість інгредієнтів ви майже завжди знайдете у себе на кухні. Попри те, що у ньому мало калорій і вуглеводів, ви почуватиметеся ситими аж до ранку.

смачні рецепти з гарбузом

Інгредієнти

  • 1/4 гарбуза (400 г)
  • 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
  • 1/2 стебла цибулі-порей
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 1/2 ложки коріандру (для гарніру) (8 г)
  • 1/2 склянки води (100 мл)

Спосіб приготування

  1. Спершу ретельно помийте, почистьте і наріжте шматочками гарбуз. Шматочки мають бути середнього розміру.
  2. Після цього поставте варитися гарбуз, молоко та воду.
  3. Коли гарбуз розм’якне, зменште вогонь, дайте суміші охолонути та трохи зцідіть її.
  4. Перекладіть усе в блендер. Щоб отримати кремову консистенцію, додайте трохи рідини, у якій ви готували гарбуз.
  5. Подайте страву та прикрасьте її коріандром. Насолоджуйтеся смачним і легким гарбузовим крем-супом.

Ось три рецепти з гарбузом, якими ми хотіли з вами поділитися. Неодмінно спробуйте приготувати їх і розкажіть нам, що у вас вийшло. Ми впевнені, що ці рецепти з гарбузом припадуть до смаку вам і вашим близьким!



  • Kim MY, Kim EJ, Kim YN, Choi C, Lee BH. Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutr Res Pract. 2012;6(1):21–27. doi:10.4162/nrp.2012.6.1.21
  • Roe LS, Meengs JS, Rolls BJ. Salad and satiety. The effect of timing of salad consumption on meal energy intake. Appetite. 2012;58(1):242–248. doi:10.1016/j.appet.2011.10.003
  • Yadav, M., Jain, S., Tomar, R., Prasad, G. B. K. S., & Yadav, H. (2010). Medicinal and biological potential of pumpkin: An updated review. Nutrition Research Reviews23(2), 184–190. https://doi.org/10.1017/S0954422410000107

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.