Як приготувати шоколадний торт: 2 рецепти

· Жовтень 6, 2018
Шоколадний торт завжди буде улюбленим десертом, особливо серед дітей. Тож спробуйте приготувати його за одним із рецептів, які ми пропонуємо в нашій статті.

Щоб приготувати шоколадний торт, вам знадобиться менше часу, ніж ви могли б собі уявити. Найкраще те, що рецепти шоколадного торта дуже прості. Є багато різновидів цього смачного десерту, тому ви можете насолоджуватися ним щоразу по-іншому.

Усі обожнюють шоколадні торти, особливо маленькі діти. Його вигляд, а також текстура, розмір, колір, аромат і смак – це щось неймовірне.

Наведені нижче рецепти якомога краще підкреслюють смак шоколаду. Через те що торт дуже губчастий, професіонали рекомендують готувати його не менше ніж за 12-14 годин до подачі.

Домашній шоколадний торт

Цей рецепт є більш традиційним, тому ви можете приготувати його, якщо ви не бажаєте експериментувати занадто багато або коли у вас є гість, який не любить пробувати нові аромати. Ви можете використовувати цей рецепт як основу для приготування інших варіацій тортів. Наприклад, ви можете наповнити торт фруктами або додати шар ананаса зі шматочками арахісу.

Інгредієнти для торта

  • Карамель
  • 3 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка олії
  • 3 яйця середнього розміру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 склянка порошкоподібного какао
  • 3 столові ложки порошку для випікання
  • 2 склянки окропу

Морозостійкі інгредієнти

  • 1/2 склянки масла
  • 1/2 склянки води
  • 1 чашка цукрової пудри
  • 1 столова ложка какао-порошку

Приготування торта

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Покладіть сухі інгредієнти в миску. (борошно, шоколад, цукор, порошок для випікання та сіль)
  3. Зробіть отвір у центрі та додайте олію та яйця. Добре перемішайте дерев’яною ложкою.
  4. Якщо тісто має бути більш рідким, додайте окріп, поки воно не буде м’яким та добре змішаним. Не хвилюйтеся, якщо ви використаєте всю воду.
  5. Змажте форму для випічки маслом, а потім посипте борошном, щоб пиріг не прилипав. Випікайте в духовці на помірному вогні.
  6. Через 45 хвилин проткніть зубочисткою. Якщо вона вийде чистою, торт готовий.
  7. Дістаньте торт із форми для випічки та наповніть карамеллю та додайте шоколадну глазур.

Приготування морозостійких інгредієнтів

  1. Покладіть усі інгредієнти в миску.
  2. Добре перемішуйте під час готування на подвійній сковорідці.
  3. Після змішування зніміть з вогню і дайте охолонути 5 хвилин до кімнатної температури.
  4. Обережно намажте на торт.

Якщо бажаєте, можете прикрасити торт сушеними фруктами: шматками або цілими. Ви можете використовувати малину, карамель, домашній джем або все, що у вас є та що вам подобається.

Рецепт шоколадного торта з лимонним морозивом

Цей рецепт ідеально підходить для спекотних днів. Його готують на основі лимонного печива. Ви можете використовувати печиво, наповнене лимоном, з магазину.

лимон

Інгредієнти

Лимонний крем

  • 1 маленький лимон
  • шкірка з 1 лимона
  • 1 пакет желатину
  • 1 склянка крему
  • 1/2 банки згущеного молока

Шоколадний крем

  • 2 склянки вершкового сиру
  • 1 пакет желатину
  • 2 склянки вершків
  • 1 склянку какао-порошку
  • 1/2 банки згущеного молока
шоколадний торт

Для основи

  • 1 1/2 склянки розплавленого масла
  • Шоколадне печиво (1/2 фунта)

Приготування

  1. Змішайте шоколадне печиво з розплавленим маслом і помістіть в каструлю. Покладіть в холодильник.
  2. Змочуйте желатин лимонним соком протягом декількох хвилин.
  3. Нагрійте цей сік у мікрохвильовій печі протягом 30 секунд і добре розмішайте. Змішайте зі згущеним молоком.
  4. Помістіть крем у миску і збивайте, поки не можна буде утворити твердих піків.
  5. Додайте суміш з лимонним соком, згущене молоко та лимонну стружку, добре помішуючи.
  6. Налийте крем з лимоном на оброблену основу з печива. Потім помістіть шар шоколадного печива.
  7. Щоб приготувати шоколадний крем, змішуйте та збивайте разом інгредієнти. Нанесіть його на наступний шар печива.
  8. Поставте торт у холодильник і залиште на 3 години.
  9. Насолоджуйтесь смачним шоколадним тортом. Ми запрошуємо вас поділитися своїми враженнями після того, як ви спробуєте його.