3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси

Овочеві чипси - це здоровий спосіб подбати про себе без потреби відмовитися від солоних закусок. Ви можете зробити їх вдома без використання консервантів або шкідливих добавок. Читайте про це далі!
3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси

Останнє оновлення: 31 березня, 2019

Секрет овочевих чипсів полягає у виборі правильних овочів і приправ. Оскільки їх дуже легко приготувати, важливо знати, які варіанти вибирати. Ви можете зробити овочеві чипси солоними або пряними, або підібрати улюблені спеції.

Щоб досягти хрусткої текстури, потрібно використовувати багато рослинної олії. Проте овочі можна також запікати. Це корисніше і більш рекомендовано. Овочеві чипси можна також їсти з вашими улюбленими соусами!

Якщо ви не витрачаєте багато часу вдома або, навпаки, вирощуєте власні овочі, почніть з цих рецептів.

У цій статті ви відкриєте для себе три найкращих рецепти овочевих чипсів, які можна швидко приготувати вдома. Вони смачні, натуральні, здорові і різноманітні!

Три смачні способи приготувати овочеві чипси

1. Чипси з юки

овочеві чипси з юки

Це, мабуть, найбільш поширена бульба для приготування овочевих чипсів. Насамперед, тому що сама юка дуже смачна.

Вона не вимагає багато приправ і її легко приготувати. Крім того, ви можете поєднати юку з практично будь-яким кремом або домашнім соусом.

Інгредієнти

  • 4 юки
  • 2 столові ложки оливкової олії (50 мл)
  • 1 щіпка чорного перцю
  • 1 щіпка кошерної солі
  • 4 склянки води (1 літр)

Приготування

  1. Для початку очистьте юку, вимийте і відкладіть.
  2. Поставте каструлю з водою на сильний вогонь. Потім доведіть до кипіння і додайте сіль та перець.
  3. Розріжте юки на круглі скибочки і покладіть їх в каструлю.
  4. Варіть 15 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
  5. Після закінчення часу зніміть з вогню, зцідіть і покладіть їх на аркуш для випічки.
  6. Полийте шматочки оливковою олією та посипте сіллю.
  7. Встановіть температуру 165º С і випікайте 5 хвилин з кожної сторони або до тих пір, поки вони не будуть коричневими по краях.

2. Чипси з баклажанів

Чипси з баклажанів – це дуже цікавий рецепт, щоб приготувати вдома. Цей овоч стає слабким при впливі тепла, тому він легко розм’якшується. Для кращих результатів, спочатку потрібно зневоднити його.

Інгредієнти

  • 2 склянки нарізаних баклажанів (160 г)
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 цибуля
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 столова ложка кмину (15 г)
  • 2 зубчики подрібненого часнику (7 г)

Приготування

  1. Почніть з подрібнення цибулі на смужки соломки. Полийте шматочки оливковою олією, додайте перець та трошки кмину. Відставте.
  2. Потім на аркуші для випікання розкладіть баклажани і посипте сіллю. Нехай постоять 15 хвилин.
  3. Наріжте дрібно петрушку. Потім додайте її в подрібнений часник з дрібкою перцю.
  4. Приблизно через 15 хвилин залийте цибулю і часникову суміш поверх баклажанів.
  5. Потім поставте їх в духовку при температурі 165º С на 25 хвилин. Після того, як мине трохи часу, поверніть їх виделкою, щоб вони рівномірно підсмажились.
  6. Дістаньте з духовки і насолоджуйтеся!

3. Овочеві чипси з броколі

броколі

Як ми вже згадували раніше, зазвичай, чипси смажать в олії. Кількість зазвичай велика, але на цього разу можна приготувати невелику порцію. Чипси залишаться золотими та хрусткими, але у них не буде стільки зайвого жиру.

Інгредієнти

  • 4 склянки броколі (320 г)
  • 3 столові ложки рослинної олії (45 мл)
  • 2 столові ложки вівсянки (30 г)
  • 1 щіпка приправи адобо
  • 1 щіпка солі
  • 2 яйця

Приготування

  1. Збийте яйця, поки вони добре не перемішаються.
  2. Налийте олію в розігріту сковорідку і почекайте.
  3. Потім додайте броколі до вівсянки.
  4. Добре їх перемішайте та занурте в яйця.
  5. Посипте приправою адобо, перцем і сіллю.
  6. Нарешті, покладіть на сковорідку кожен шматок броколі. Обов’язково підсмажте їх з обох боків.
  7. Смажте, поки броколі не стануть хрусткими і золотисто-коричневими.
  8. Коли вони будуть готові, вимкніть вогонь і дайте їм трохи охолонути (не надто довго).
  9. Потім ви можете починати трапезу!


  • Bernard Srour, Léopold K Fezeu, Emmanuelle Kesse-Guyot, Benjamin Allès, Caroline Méjean, Roland M Andrianasolo, Eloi Chazelas, Mélanie Deschasaux, Serge Hercberg, Pilar Galan, Carlos A Monteiro, Chantal Julia, Mathilde Touvier. Ultra-processed food intake and risk of cardiovascular disease: prospective cohort study (NutriNet-Santé). BMJ, 2019; l1451 DOI: 10.1136/bmj.l1451
  • Lawrence, M. A., & Baker, P. I. (2019). Ultra-processed food and adverse health outcomes. BMJ (Online). BMJ Publishing Group. https://doi.org/10.1136/bmj.l2289
  • Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.