4 фрукти, які мають протиракові властивості

Вересень 3, 2017
Хоча ці фрукти не лікують рак, вони допомагають запобігти йому, а також зміцнюють імунну систему. Спробуйте їсти їх більше!
Фрукти належать до категорії найсмачніших продуктів. А найкраще в цьому те, що вони корисні для нас.

Фрукти містять вітаміни та мінерали, необхідні організму, щоб працювати належним чином. Деякі з них мають додаткові властивості й можуть сприяти лікуванню найсерйознішої хвороби сучасності – раку.

Рак – це захворювання, яке щороку забирає життя багатьох людей.

Саме тому ми хочемо розповісти вам про деякі протиракові фрукти, які варто додати у раціону для профілактики цієї хвороби.

1. Журавлина

До фруктів, які найкраще запобігають розвитку раку, належить журавлина. Ці ягоди багаті на антиоксиданти, зокрема антоціан.

Антоціан, елагінова кислота й уролін, які містятить журавлина, зменшують вплив вільних радикалів на ДНК, унаслідок якого може виникнути рак.

Вони також вбивають шкідливі клітини та зменшують розвиток канцерогенних клітин у ротовій порожнині, товстій кишці, молочних залозах і простаті.

Вітамін C – це ще одна сполука, яка допомагає запобігти раку. Ця невеличка, смачна ягода може похизуватися його високим вмістом.

Завдяки цьому стримується негативний вплив вільних радикалів, клітини ДНК отримують додатковий захист, а організм – профілактику росту пухлин.

Неодмінно додайте журавлину в список покупок. Її можна вживати у смузі або їсти окремо як смачний перекус.

Дивіться також: 7 чудових продуктів для боротьби з бактеріальною інфекцією

2. Виноград

Виноград посідає друге місце в списку продуктів, які мають протиракові властивості. Його варто додавати до свого раціону за кожної нагоди.

Шкірка цього фрукта містить натуральну сполука під назвою ресвератрол. Особливо багато її в темно-червоному та чорному сортах винограду.

Доведено, що лікування раку товстої кишки ресвератролом суттєво зменшує активність орнітиндекарбоксилази.

Цей фермент є винуватцем росту ракових клітин. Чим менше його у вашому організмі, тим краще.

Виноград не лише стримує розвиток раку товстої кишки, а й також допомагає зменшити ризик розвитку звичайних пухлин у грудях і простаті.

3. Авокадо

Багато людей вважають, що авокадо належить до овочів, утім насправді це фрукт. Ба більше, це один із найкращих фруктів, які тільки можна з’їсти.

Цей протираковий фрукт багатий на корисні жири.

Авокадо – це чудове джерело глютену, який має антиоксидантні властивості. Це допомагає руйнувати та виводити вільні радикали, які зазвичай спричиняють мутації ДНК й іноді призводять до росту ракових клітин.

Авокадо містить багато вітаміну C. Не забувайте, що він стримує негативну дію вільних радикалів і захищає клітини ДНК, а це перешкоджає утворенню пухлин.

Каротиноїди, які містяться в авокадо (бета-каротин, альфа-каротин і зеаксантин), допомагають запобігти раку молочної залози, простати та ротової порожнини.

Завдяки високому рівню вітаміну E авокадо суттєво зменшують ризик розвитку раку грудей.

Насолоджуйтеся цим маслянистим фруктом у салатах або додайте приємного присмаку своїм смузі. Якщо хочете щоб ваші страви мали особливу нотку, спробуйте додавати в них трохи олії авокадо.

4. Ананас

Один із протиракових фруктів, який подобається всім, – це, без сумніву, ананас.

Цей екзотичний плід місить бромелайн, фермент, який допомагає розщепити білок і має здатність захоплювати і вбивати ракові клітини, оминаючи здорові.

  • Цей чудовий фермент міститься в стеблах, а також плодах ананасів.
  • Бромелайн має потужні протизапальні властивості й ефективно знімає сильний біль. Саме тому він добре допоможе людям, які страждають на артрит.
  • Завдяки протизапальній та антикоагулянтній дії бромелайн покращує імунітет. Як наслідок, організм може ще ефективніше боротися з раком.

Рекомендуємо прочитати: Лікувальний напій із насінням льону для боротьби з целюлітом і покращення стану шкіри

Відчуйте на собі користь протиракових фруктів та залишайтеся здоровими

Споживання фруктів – це найкращий спосіб отримати вітаміни та мінерали, які потребує організм. Саме тому в жодному разі не варто виключати їх зі свого раціону.

Якщо у вас певні захворювання, як-от діабет, важливо контролювати, скільки фруктів ви їсте, але при цьому неодмінно додавати їх невеликими порціями до своєї дієти.

Нам кажуть, що добавки містять такі самі вітаміни, утім різниця в тому, що фрукти не спричиняють жодних побічних ефектів.