4 низькокалорійні овочеві рецепти для приготування вдома
Овочі повинні бути вашими найкращими друзями, якщо ви намагаєтесь схуднути – особливо коли йдеться про низькокалорійні овочеві рецепти, оскільки вони містять велику кількість клітковини. Це означає, що ви будете почувати себе ситими довше. Вони також дуже поживні.
Спробуйте щось нове та забудьте про старі нудні рецепти. Ось 4 дивовижно смачних, легких і швидких, низькокалорійних овочеві рецепти для вас. Починайте готувати!
Низькокалорійні овочеві рецепти
Ви можете споживати ці чотири низькокалорійні овочеві салати як основні страви, як на обід, так і на вечерю. Вони смачні, великі і, звичайно, містять мало калорій. Це ідеальні страви для вас, якщо ви хочете залишатися у формі, а також добре харчуватися.
Шпинат із яйцем
Інгредієнти на 4 порції
- 4 яйця
- 2 склянки овочевого бульйону (400 мл)
- 6 склянок нарізаного шпинату (270 г)
- 1 столова ложка тертого сиру (20 г)
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 нарізаних зубчики часнику
- 1 столова ложка подрібненої петрушки (15 г)
- 3 столові ложки вершків (45 мл)
- Сіль і перець (за смаком)
- Оливкова олія
Інструкція
- Налийте трохи олії на сковорідку та нагрійте її.
- Потім додайте часник і цибулю. Тушкуйте поки цибуля не стане прозорою.
- Додайте сирий, нарізаний шпинат, а тоді овочевий бульйон і петрушку.
- Нехай готується кілька хвилин. Потім додайте тертий сир і заправте сіллю та перцем.
- Розділіть суміш на чотири миски і зробіть дірку посередині кожної.
- Розбийте яйце в кожну дірку і залийте столову ложку вершків зверху.
- Покрийте алюмінієвою фольгою та випікайте на високій температурі, поки яєчні білки не стануть прозорими.
- Подавайте і насолоджуйтеся!
Іспанська овочева тортилья
Інгредієнти на 2 порції
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- 1 цибуля
- 1/4 червоного перцю
- 1/4 цукіні
- 3 спаржевих стручки
- 5 грибів
- Оливкова олія
- Сіль і перець (за смаком)
Інструкція
- Добре помийте овочі та поріжте їх на дрібні шматочки. Пересипте їх в миску та заправте сіллю та перцем.
- Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Додайте овочі та готуйте їх протягом декількох хвилин до м’якості, перемішуючи дерев’яною ложкою.
- Вбийте туди яйця. Змішайте добре, а потім готуйте без перемішування.
- Коли тортилья приготується з одного боку, переверніть її на інший та накрийте кришкою. Приготуйте, а потім подавайте.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти на 2 порції
- 2 кабачки
- 1 куряча грудка, варена
- 1 чайна ложка порошку каррі (5 г)
- 2 скибочки знежиреного сиру
- 1 цибуля
- Сіль і перець (за смаком)
- Оливкова олія
Інструкція
- Добре помийте кабачки. Видаліть м’якуш ложкою, обережно, щоб не порвати шкіру. Відкладіть його вбік.
- Посоліть та поперчіть кабачки та запікайте близько 10 хвилин.
- Тим часом нагрійте сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії. Тушкуйте цибулю (нарізану) разом з м’якушем кабачків.
- Додайте курячу грудку (також порізану раніше). Посипте каррі, сіллю та перцем.
- Дістаньте цукіні з духовки. Дайте трохи охолонути, потім наповніть приготованою сумішшю.
- Покладіть скибочку сиру на кожен і знову запікайте, поки сир не розтане. Подавайте з салатом.
Запечені баклажани з сиром та помідорами
Інгредієнти на 4 порції
- 2 великих баклажанів
- 1 цибуля
- 1 зубчик часнику
- 3/4 склянки подрібнених помідорів (150 мл)
- 300 г нежирного сиру
- Потертий сир
- 1 чайна ложка орегано (5 г)
- Сіль і перець (за смаком)
- Оливкова олія
Інструкція
- Перш за все, помийте баклажани. Наріжте їх довгими тонкими смужками. Покладіть їх на тарілку і посипте сіллю. Нехай випаровується вода разом із гірким смаком; це займе близько 30 хвилин.
- Тим часом приготуйте наповнення. Запікайте цибулю, тонко нарізану кругами, з подрібненим часником в сковорідці з оливковою олією.
- Додайте подрібнені помідори, сіль, перець та орегано. Нехай готується кілька хвилин.
- Потім промийте скибочки баклажанів, щоб видалити сіль. Промокніть паперовим рушником.
- В іншій сковороді з оливковою олією пожарте скибочки баклажанів з кожного боку до золотистого кольору.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. У велику форму для запікання викладайте, чергуючи, шари скибочок баклажанів, скибочки сиру та суміш помідорів. Останнім шаром повинні бути баклажани.
- Посипте тертим сиром і запікайте, поки не розтане. Переконайтеся, що ви не випікаєте на занадто високій температурі, бо сир може згоріти, перш ніж розплавиться.
- Подавайте і насолоджуйтеся!
- Berenjena. Verduras y hortalizas. (pp. 157 – 158)
- Calabacín. Verduras y hortalizas. (pp. 165 – 166)